FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - LES HER
Sep
17
to Sep 2

FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - LES HER

FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - LES HER:

Booking.com

Byjubileet Fredrikstad 450 år

  

Organisering av Fredrikstad 450 år

Bystyret nedsatt en egen jubileumskomité med 17 representanter fra kultur og samfunnsliv. Målet ved å gjøre dette har vært å sikre både involvering, et ytre blikk på prosjektet og at det vil fungere som et utadrettet byprosjekt. Komiteen er styringsgruppe for prosjektet og hadde sitt først møte 4. mai 2015. Prosjektadministrasjonen er lagt til Kulturetaten i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling (KMB). Prosjektadministrasjonen vil ha det helhetlige, operative ansvaret for planlegging og gjennomføring av kommunens engasjement i jubileet. Kulturnatt Fredrikstad er et delprosjekt i Byjubileet.

 

Fredrikstad 450 år – visjon, verdier og målgrupper

Visjon - Grenseløst og Berikende

Jubileets visjon er Grenseløst og Berikende. Grenseløst viser til at jubileet skal inkludere og inspirere alle, deltakere, arrangører, samarbeidspartnere eller publikum. I Grenseløst  er også en påminnelse om å tenke ut over etablerte «grenser». Berikende er valgt med tanke på at jubileet skal strebe etter å skape opplevelser og kunnskap med varig verdi. Byjubileet skal gjøre oss rike på opplevelser, gi oss nye bekjentskaper og øke kunnskapen om egen by og eget samfunn. Visjonen gjenspeiles blant annet i logooppsettet some er en del av den visuelle profilen. Les mer om vår visuelle profil til høyre. 

Verdier - engasjert, inkluderende og fremtidsrettet

Gjennom engasjement inspireres man, derfor er engasjert en viktig verdi som jubileet skal ivareta. Gjennom å være inkluderende ønsker Fredrikstad 450 år å ta vare på mangfoldet i byen vår. Byens historie er viktig og skal være grunnfundamentet for byjubileet, likevel ønksker Fredrikstad 450 år å se fremover. Fredrikstad en god by å bo i, med rik historie, som er i stadig vekst og utvikling. Med dette som bakgrunn skal jubileet ha et moderne og fremtidsrettet perspektiv.

Byjubileets hovedmål:

Fredrikstad 450 år skal fylle byen med liv og fargelegge byen.
Fredrikstad 450 år skal bidra til å gi innbyggerne stolthet og tilhørighet gjennom å inkludere og inspirere.
Fredrikstad 450 år skal være en milepæl for prosjekter som har et potensiale til å skape varige verdier.
Fredrikstad 450 år skal bidra til at innbyggerne får økt fremtidstro.

Målgrupper

Hele byens befolkning skal involveres i og bli inspirert av vårt kommende byjubileum. En ekstra innsats legges mot unge voksne, det flerkulturelle Fredrikstad og de i befolkningen som faller utenfor felleskapet.

 

Aktiviteter

Fredrikstads 450 års jubileum vil bli en feiring der byen og byens innbyggere er med, som medarrangører, deltakere, publikum og gjester. I tillegg inviterer vi noen nasjonale og internasjonale aktører med på laget. Den offisielle hovedmarkeringen i jubileumsåret er «Frederikfesten» fra 07.-17. september.

FREDERIKFESTEN 2017

Frederikfesten er en utvidet utgave av Frederiks dag, som har blitt feiret i mange år allerede. I 2015 og 2016 har Frederikfesten varighet over en hel helg. I 2017 blir Frederikfesten ytterligere utvidet til å vare fra 7.-17. september. I samarbeid med Scenekunst Østfold har vi invitert de anerkjente nysirkusaktørene Cirkus Cirkör med den tankevekkende og spektakulære forestillingen «Limits» på Blå Grotte. Suksessen Kulturnatt, der alle byens kulturaktører vil prege bybildet gjennom en hel kveld og natt, vil igjen arrangeres. Det vil i tillegg være historisk marsj fra Sarpsborg til Fredrikstad, som Tambourafdelingen af 1704 står for, «Handelens dag i Fredrikstad - 450 års erfaring» i regi av Fredrikstad Næringsforening, konserter med Det Norske Blåseensemblet og festgudstjeneste i Fredrikstad domkirke i samarbeid med Reformasjonsjubileet. Dette er bare noen av aktivistene som skjer i vår offisielle hovedmarkering, mer informasjon om feiringen kommer.

Frederikfesten er bare en del av byens jubileumsfeiring, den vil nemlig foregå gjennom hele 2017.

Jubileumsåret starter med åpningsseremonien «Fredrikstad på isen» på Fredrikstad stadion 20. januar i samarbeid med Fredrikstad Winter Classic. Etter åpningsseremonien vil det bli 9 dagers skøytefest i regi av Stjernen Hockey og Fredrikstad kommune.

I april er det duket for ungdomsfestivalen Ufestival i regi av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Kulturetaten i Fredrikstad kommune. Ufestival inneholder blant annet fylkesmønstring i ungdommens kulturmønstring, konserter, aktiviteter og mye mer. Alt for ungdommer fra hele Østfold. 

17.mai feirer vi landet vårt, men vi skal også feire byen vår i anledning jubileet.

 

View Event →
Utstillinger - Østfold Kunstsenter
Sep
17
to Jan 17

Utstillinger - Østfold Kunstsenter

Åpningstider: Alle dager 12 -17. man. og tir. stengt. 
Galleriet er stengt i jule- og påskeferie

Østfold kunstsenter download.jpg

Utstillinger på Østfold kunstsenter

Hver søndag kl. 14.00 er det Kunstintro til utstillingene med en av våre formidlere.
Gratis omvisning som passer alle aldersgrupper.

Vi tar for tiden ikke imot utstillingssøknader.
Plantegning ØKS

> Aktuelle utstillinger
> Kommende utstillinger
> Tidligere utstillinger
> Kaféutstillinger

Aktuelle utstilling

View Event →
Fredrikstad seniordans - Friskis og Svettis
Sep
18
to Dec 15

Fredrikstad seniordans - Friskis og Svettis


Fredrikstad seniordans har danseundervisning i Friskis og Svettis lokaler, Mossevn.3, Fredrikstad. Vi danser hver mandag frem til jul kl.11.00-14.00 (nybegynnere kl.09.30).

Vi danser tradisjonelle danser inklusive salsa og linedans i et hyggelig miljø med flinke instruktører. For mer info kontakt: Solveig Marthinsen på tlf.41331553. Seniordans er morsomt og sunt for kropp og sjel. Hjertelig velkommen.
 

View Event →
Frimarked - Kongens Torg i Gamlebyen
Sep
23
to Oct 27

Frimarked - Kongens Torg i Gamlebyen

På lørdager kan man handle på markedet på det koselige torvet, og i sommermånedene juni, juli og august er det også frimarked på søndager. Gamlebyfergen kjører mellom Cicignon i Fredrikstad sentrum og Gamlebyen, og det er gratis å benytte fergene. Overfarten tar ca ett minutt hver vei.

 
View Event →
Litteraturhuset Fredrikstad - Program høsten 2017
Oct
5
to Dec 16

Litteraturhuset Fredrikstad - Program høsten 2017

PROGRAM

 •  

  Østfold kartlagt     

   

  Å ha gode kart over Østfold har av strategiske årsaker vært viktig i flere hundre år. Helt siden før 1658, da Norge avsto Bohuslän til erkefienden Sverige, har området vært et av landets best kartlagte.

   

  Mandag 9. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Carl Frode Tiller og Helga Flatland

   

  Begge har de mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris for sine romandebuter, og begge har de ambisiøse og kritikerroste romantrilogier bak seg i forfatterskapet. Carl Frode Tiller og Helga Flatland tilhører toppsjiktet av norske romanforfattere, og kommer til oss for en samtale om litteratur, natur, eksistens død og kjærlighet.

   

  Tirsdag 10. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  AVLYST - Morgenmøte

   

  Fredrikstad næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter og de som er opptatt av by- og næringsutvikling.

   

  Onsdag 11. oktober 2017
  Klokken: 08:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Nesten et menneske - apen Julius

   

  Sjimpansen Julius – norsk a-kjendis på åtti- og nittitallet – har fått sin egen biografi. Kampen om status og makt, kjærlighet, sex, ensomhet, sorg og død er ingredienser i Julius’ liv. Akkurat som hos oss mennesker. 

   

  Onsdag 11. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Aldri mer Christoffer

   

  Mange barn får ikke den omsorgen de skal ha. Du finner dem i barnehagen, på skolen og i nabolaget. Bare på to måneder før jul ble 120 saker med familievold eller vold mot barn fra omsorgspersoner behandlet av norske domstoler. Christoffer Gjerstad Kihle er et av barna som ikke fikk den omsorgen han skulle ha.

   

  Torsdag 12. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Tor Åge Bringsværd: Et eventyrlige forfatterskap feirer 50 år      

   

  Tor Åge Bringsværds fantastiske forfatterkarriere startet for femti år siden. Fra nyskapende Ruffen, til det 13 binds store verket Vår gamle gudelære, via historiene om bestevennene Karsten og Petra til elleville eventyr og myter, sci-fi og fabelprosa, essaysamlinger og romaner for voksne.

   

  Torsdag 12. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Brillebjørn

   

  Kjenner du Brillebjørn fra NRK Super? Kom og møt ham på ordentlig da vel, så får du høre om da Brillebjørn selv var en liten bjørn.

   

  Lørdag 14. oktober 2017
  Klokken: 13:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Film med ord: Elling

   

  Elling har vært to år på Brøynes behandlingshjem, men nå skal han tilbake til samfunnet. Sammen med Kjell-Bjarne, romkameraten fra institusjonen, flytter han inn i en kommunal trygdeleilighet på Majorstua. Det blir mange prøvelser for de to vennene når de nå skal klare seg på egenhånd.

   

  Mandag 16. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Forbrytelse og straff           

   

  Der det fins mennesker, fins det laster. Og ikke minst forbrytelser. Hva slags rettstilstand og hvilke forbrytelser har preget Fredrikstad-samfunnet fra starten av og frem til i dag? Og hvordan er forbryterne blitt dømt og straffet?

   

  Mandag 16. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Moddi - Forbudte sanger

   

  I 2016 ga Moddi ut det internasjonalt kritikerroste albumet Unsongs – en samling av 12 forbudte sanger fra hele verden. For Moddi ble arbeidet med sangene også uforglemmelige møter med sterke skjebner og sensurens sjokkerende lange armer. 

   

  Tirsdag 17. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Angela Merkels Tyskland

   

  I en verden i rask forandring seiler Tyskland opp som Europas tyngdepunkt, og fysikeren og Angela Merkel har inntatt posisjonen som Europas suverent mektigste statsleder. Hvordan vil Tysklands lederskap påvirke Europa, og hvilken betydning har landets unike og dramatiske historie?

   

  Onsdag 18. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Mangfold i frivilligheten i Østfold og hvordan vi kan inkludere flere.

   

  Hvert år inviterer Frivillighet Norge frivillige til konferansen Møteplass. Her møtes ledere og ressurspersoner fra minoritetsorganisasjoner og tradisjonelle norske organisasjoner for å bygge nettverk og få kunnskap og inspirasjon.

   

  Torsdag 19. oktober 2017
  Klokken: 16:00

  Les mer

 •  

  Bokstavene i historien

   

  Vi omgir oss med bokstaver hele tiden. Det første barn skal lære på skolen, er bokstavene – grunnlaget for all annen læring. Men ikke mange kjenner bokstavenes historie eller bakgrunnen for deres utvikling. Hvorfor ser bokstavene våre ut som de gjør? Hva er egentlig bokstavenes opphav? Og hvorfor var det de latinske, og ikke de greske bokstavene som vant?

   

  Torsdag 19. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  En annen side av Bob Dylan    

   

  Få artister har hatt større innflytelse på rockehistorien enn Nobelprisvinner i litteratur, Bob Dylan. Med tilhørere i alle aldre har Dylans tekster blitt tolket av utallige artister på utallige måter. Visesanger, protestsanger, rockepoet, nyfrelst, bluesnostalgi og crooner. Det er umulig å sette Dylan i bås.

   

  Fredag 20. oktober 2017
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Sakprosadagen: Noe for en hver sak

   

  Ole Torp snakker med Klaus Hagerup og Olav Aaraas om hvilke tekster som rører dem. Ottar Brox og Einar Lie diskuterer sakprosaverket Hva skjer i Nord-Norge 50 år etter utgivelsen. Hjernen er stjernen med Kaja Nordengen. Bernhard Mohr bokdebuterer med Hvorfor russerne stemmer på Putin og forklarer Putins makt, mens Lene Wold og Wenche Fuglehaug snakker om æresdrap og vold mot kvinner. Velkommen til sakprosadag 2017!

   

  Lørdag 21. oktober 2017
  Klokken: 13:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Norsk forsvar – en tannløs tiger?

   

  For generalløytnant Robert Mood er ikke forsvar først og fremst fly, fartøy og våpen, men mennesker og deres kompetanse. Han betegner dagens forsvar som en papirtiger uten kampkraft og ser et sviktende lederskap som øker utryggheten i befolkningen. Er nedbyggingen av forsvaret farlig for Norge?

   

  Mandag 23. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Gründer, motivator og foredragsholder

   

  Henning Aarekol er selvutnevnt ekspert i oppturer og nedturer og får det til å trekke i smilebåndet hos mange når han forteller om noen av sine erfaringer som festivalsjef, pubeier og ambulansesjåfør. Henning er utdannet sykepleier og relasjonsterapeut, og med en god dose livserfaring presenterer han troverdig og fargerikt hverdagshistorier med glimt i øyet.

   

  Tirsdag 24. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Rettsaken mot Eirik Jensen

   

  Eirik Jensen er i Oslo tingrett dømt til 21 års fengsel for medvirking til innførsel av narkotika, grov korrupsjon og brudd på våpenloven. Gjermund Cappelen er dømt til 15 års fengsel. Begge tar på betenktningstid på hvorvidt de vil anke eller godta dommen. Saken mot Eirik Jensen er Norges største politiskandale. Enten handler det om politikorrupsjon, eller så er det en enorm etterforskningsskandale.

   

  Tirsdag 24. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Animert på Litteraturhuset #2

   

  Østfold største filmfestival og Nordens eldste animasjonsfestival gir smakebiter av fra årets program som går av stabelen fra 9. til 12. November. Fredrikstad Animation Festival setter sammen tre ganger i høst et program med spennende animerte kortfilmer som du ikke ser andre steder. Fullt program blir presentert på nett senere.

   

  Onsdag 25. oktober 2017
  Klokken: 18:00

  Les mer

 •  

  En mors kamp        

   

  OBS: FÅ BILLETTER IGJEN. I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept øst i Kongo. Joshua French og Tjostov Moland blir pågrepet og deretter dømt til døden for drapet, noe som i Kongo er ensbetydende med livsvarig fengsel. Tjostolv Moland tok livet sitt i 2013, og det skulle gå enda fire år før Joshua French ble løslatt og kom tilbake til Norge.

   

  Torsdag 26. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  På jakt etter Martin Luthers liv og lære  

   

  I 2017 er det 500 år siden Martin Luther skrev sine 95 teser og dermed utløste reformasjonen. Uredd og steil trosset Luther både keiser og pave på en måte som har satt dype spor etter seg i europeisk historie. Atle Næss forsøker å beskrive både mennesket og reformatoren. Han gir også et bilde av det maktspillet mellom ulike verdslige og kirkelige krefter som preget Luthers samtid og som hadde stor innflytelse på reformasjonens forløp.

   

  Lørdag 28. oktober 2017
  Klokken: 15:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Språkmangfold blant barn og unge

   

  En ny undersøkelse fra Høgskolen i Østfold viste at samtlige av de om lag 150 elevene fra 2. til 7 trinn som var med i undersøkelsen, forholder seg til og bruker mer enn ett språk i løpet av en dag. Undersøkelse ble utført ved en barneskole i Fredrikstad.

   

  Mandag 30. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

 •  

  Hvorfor skrive romaner, og hvordan: En kveld med Jan Kjærstad

   

  Gjennom flere tiår har Jan Kjærstad vært blant Norges mest nyskapende og særegne forfattere. Med sine romaner og essays har han gang på gang satt litteraturen i kontakt med kulturen og samtiden på overraskende måter: Fra tidlige romaner som Homo Falsus og Rand, via den mye leste og omtalte trilogien om Jonas Wergeland til nyere litterære knallperler som Tegn til kjærlighet, Normans område og Slekters gang. Og få formidler sine ambisjoner for romankunsten med slik entusiasme som Jan Kjærstad.

   

  Tirsdag 31. oktober 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Det meningsfulle livet

   

  Hvordan er det å leve med et funksjonshemmet barn? Signe Lippestad er jordmor, gift med advokat Geir Lippestadog sammen har de fått 8 barn. Rebekka døde i 20143, bare 17 år gammel grunnet en muskelsykdom. Sammen har de opplevd store utfordringer.

   

  Onsdag 1. november 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Thomas Dybdahl

   

  Trekk inn fra høstmørket til melankolske, vakre toner. Thomas Dybdahl er ute med sitt 7. soloalbum med sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå. Fra den melankolske oktobertrilogien, via soulflørting på Sciencetil det kritikerroste Kåre Vestrheim-produserte albumet The Great Plainshar Dybdahl en variert katalog å plukke fra.

   

  Fredag 3. november 2017
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Gitaren i tangoens tid

   

  Tangoens energi og uforglemmelig rytmikk er rammen rundt konserten. Det blir, sjanger kryssing, improvisasjon, myke gitartoner, argentinske stemninger samt tradisjonell og ny tango bakt inn i gitartrio formatet. 

   

  Lørdag 4. november 2017
  Klokken: 18:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Fredrikstadkonferansen 2017: Lønnsomt!

   

  Hva er lønnsomt i 2017? Forretningsmodeller utfordres, ny teknologi introduseres på løpende bånd og vaner må endres – dét gir også nye muligheter.

  På Fredrikstadkonferansen 2017 vil foredragsholderne gi råd om lønnsomhet, det skal handle om digitalisering, bærekraft og investeringer. Avkastningen vi alle er ute etter – den må vi gripe.

   

  Onsdag 8. november 2017
  Klokken: 08:30

  Les mer

 •  

  Skriv enkelt og smart - ti tips for et bedre språk

   

  Skrivekurs på Litteraturhuset Fredrikstad for deg som skriver i jobben, eller privat, og vil få språket til å flyte. 

   

  Onsdag 15. november 2017
  Klokken: 09:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Joddski: Full sirkel - bokprek og konsert

   

  Bokprek og konsert med Jørgen «Joddski» Nordeng. Joddski debuterer som forfatter med boka Full Sirkel.  En av Norges største og mest betydningsfulle hiphopartister har reist på kryss og tvers av USA og møtt de store legendene som ruver i hiphopens historie. Møt han i bokprek med Skranglebein etterfulgt av Joddski-konsert. 

   

  Fredag 17. november 2017
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  De tre store: Wassmo, Enger og Linde

   

  Det handler om familie, om å høre til, og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Om skyld, soning og tilgivelse. Om lengsel, galskap og sjalusi. Herbjørg Wassmo er aktuell med den kritikerroste Den som ser, en fortsettelse på den sterke historien om Dina Grønelv. I Pust for meg av Cecilie Enger møter vi tre generasjoner kvinner, mens i Heidi Lindes Talte dager handler det om hvor skjøre relasjonene til de rundt oss kan være.

   

  Onsdag 22. november 2017
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Christmas Joy n’ Soul

   

  Opplev ekte amerikansk julestemning med Byron Williams og Sara Hadjian. Vi inviterer dere igjen til en herlig førjulskonsert for 3. året på rad Christmas Joy n’ Soul.

   

  Lørdag 16. desember 2017
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

View Event →
Oct
22
10:00am10:00am

Fredrikstad Gospelfestival - Fredrikstad domkirke

FREDRIKSTAD GOSPELFESTIVAL

Fredrikstad Domkirke 21-22.10. 2017

ODD RENE ANDERSEN
INGRID ARTHUR
MARIANNE ANTONSEN
FREDRIKSTAD COMMUNITY GOSPEL CHOIR
MARTIN ALFSEN & REFLEX
THE NORWEGIAN MASS CHOIR
CURT jr & ROLAND
KJELL SAMUELSON
METTE GANSMOE
SIX WINGS GOSPEL
REJOICE
JOY


Vi feirer 450 års jubileet med en weekend fylt med gospel!

Fredrikstad Domkirke blir åstedet for byens nye gospelfestival. Det blir en svingende helg med stor korworkshop, to konserter og gospelgudstjeneste.


THE NORWEGIAN MASS CHOIR

Tibake i 1989 tok Martin Alfsen initiativet til ”The Norwegian Mass Choir” der korsangere fra hele østlandsområdet var invitert til øvingshelg og festival i Oslo. Hele 600 sangere stilte opp og fylte scenen i Oslo Konserthus til randen. De to påfølgende årene opptrådte storkoret i Drammenshallen og igjen i Oslo Konserthus med en lang rekke store artister.
I forbindelse med Fredrikstad Gospelfestival inviterer Martin Alfsen igjen til en Mass Choir samling i Fredrikstad Domkirke. Gospelartistene Ingrid Arthur (Weather Girls, James Last m.fl.) blir med som solist og instruktør sammen med Martin . Kanskje var du en av de som var med den gangen? Uansett inviteres alle korsangere i distriktet til å delta på workshopen og å synge på gospelgallaen søndag kveld.

KONSERTER

LØRDAG 21.10 kl 20.00

RETT HJEM – COUNTRY & GOSPEL

CURTjr & ROLAND – KJELL SAMUELSON – METTE GANSMOE -MARTIN ALFSEN & REFLEX

SØNDAG 22.10 kl 20.00

GOSPELGALLA

INGRID ARTHUR – ODD RENÉ ANDERSEN - MARIANNE ANTONSEN- THE NORWEGIAN MASS CHOIR – FREDRIKSTAD COMMUNITY GOSPEL CHOIR m.fl.


GOSPELGUDSTJENESTE

SØNDAG 22.10. kl 11.00 med Fredrikstad Community Gospel Choir og artister fra festivalen.

Program for korworkshopen – The Norwegian Mass Choir

Lørdag 21.10.
Fra kl 10.00 Registrering og oppstart i Domkirken.
10.30 – 12.30 Korworkshop del 1
12.30-13.30 Lunsjpause
13.30-15.30 Korworkshop del 2

Søndag 22.10
12.30-14.30 Korworkshop del 3
17.00 – Lydprøver og generalprøve
20.00 Gospelgallakonsert

PRISER:
Festivalpass begge konsertene: kr 500,-(pluss bill.avgift)
Rett hjem – Country og Gospel lørdag kl 20: kr 300,- (pluss bill.avgift)
Gospelgallakonsert søndag kl 20: kr 350,- (pluss bill.avgift)
Korworkshop + konsert søndag: kr 450,-

Konsertbilletter og festivalpass bestilles hos www.billettservice.no tlf 815 33 133
Påmelding til The Norwegian Mass Choir - Korworkshop sendes på e-post til: 
mette@martinalfsen.no

View Event →
Oct
22
11:00am11:00am

OP Limerick 2 - Skjelinveien 38

http://ostfoldmilsim.no/viewtopic.php?f=4&t=1457

Kjører igang med et lett milsim-ish spill på Borge igjen, søndag 22. oktober.

https://kart.gulesider.no/m/oGqmO

Oppmøte - 11:00, møt så klar som mulig, ha testet våpen og sånn før du kommer. OBS! Du skal fortsatt ikke reise i fullt kit eller komplett uniform. Bukse og boots går greit.
Spillstart - 12:00
SL - Elling, 99 50 05 91

Spill slutt: 3 timer etter spillstart, men med blinkskyting og somling er vi antakelig ikke ferdige før 17:00
Ta med deg niste og spis mens du spawner om du tror du kommer til å sulte ihjel på 5 timer. Ikke gå off-game for å koke kål.

Historie:
Den krigsherjede staten Cordovia ligger klemt inne mellom Redland og Blueland. Cordovia var i union med Redland frem til starten av 90-tallet, og var Redlands viktigste kilde til bla. jernmalm og kobber. Etter unionens fall fulgte nesten 20 år med borgerkrig og kortlevde diktatorer (i 1997 hadde landet hele 5 diktatorer som hevdet å regjere), men økt velstand takket være liberalisering og frihandel med Blueland roet gemyttene.
I det engang mektige nabolandet Redland har økonomien kollapset, og regjeringen der har besluttet å innvadere Cordovia i håp om at kontroll over metallforekomstene der (som til nå har blitt kjøpt opp av bedrifter i Blueland) vil stimulere den nasjonale industrien.
Redland sikret seg raskt kontroll over Cordovia, og har gamblet på at Blueland ikke vil blande seg inn.
Der tok de feil.
En Blueland-letet styrke skal nå kaste Redland ut av området, men først må en rekke bakke-til-luft installasjoner (SAM-sites) uskadeliggjøres.

Dette scenariet tar utgangspunkt i en slik operasjon, der en Blueland-tropp skal ta ut en SAM-site forsvart av Redland.

Regler

OP Limerick 2 kommer til å bruke et poengbasert regelsystem. Det kan virke litt komplissert i starten, men for den gjevne spiller blir det egentlig ikke så veldig mye nytt å forholde seg til.

Spawn:
Respawn hvert kvarter (12:00, 12:15, 12:30 osv)

I hvert spawnpunkt vil det henge et ark og en penn/blyant/noe Hver gang en spiller kommer inn i spawn må han tegne en strek. Ved slutten av spillet vil antall streker bli tellt opp av arrangør, og begge sidene får minuspoeng tilsvarende antall streker. Merk at dette gjelder kun spawns, ikke medic-heals.

Du kan ikke spawne om spawnpunktet er under angrep. Tommelfingerregel - om du kan stå rett opp og ned i spawn, uten deadrag, uten å bli skutt, er det trygt å spawne. Om du må løpe i dekning med en gang du tar av deg deadrag'en er det ikke trygt. Da er spawnet under angrep, og du må gå til neste spawn.

Obs: Gentlemansavtale: dersom en side tar ut hovedbasen til den andre siden, vil den originale eieren få den tilbake igjen ved neste hele kvarter.


Medic og heals:

Hvert lag kan ha 1 medic. Vi kommer til å sette opp sidene så alle lag blir på ca. 6-8 spillere.
Medic-heal tar to minutter (2min), og medic må ha begge hender på brystet til spilleren som blir helbredet.
Jeg vil ikke se medics som strekker lillefingeren ut for å såvidt rekke frem til "pasientens" storetå!
Alle spillere vil få med seg to bandasjer hver. Medic vil bruke spillerens egen bandasje til å heale, og knytter den rundt spillerens arm etter at han er ferdig helbredet.

Hver spiller kan bli helbredet 2 ganger før han må tilbake til spawn. Etter respawn tar han av seg bandasjene og legger dem tilbake i en lomme, så de kan brukes igjen.

"Liggetid" - 2 minutter. Dette er så lenge du MÅ ligge etter å ha bli skutt ut.
"Blødtid" - 10 minutter. Dette er så lenge du KAN ligge og vente på en medic. Når tiden er ute må du gå til spawn, selvom du har bandasjer igjen.


Ammunisjon:
Maks 1 hicrap, eller så mange lowcaps/midcaps du vil.
Magasiner skal kun lades i hovedbase eller spawnpunkt, med mindre annet blir sagt underveis i spill.

Unntaket er MG, som kan bruke egnede boks/trommelmagasiner, og kan ha med seg 3000 kuler i løsvekt for å lade i felt.


Det er NASF sin våpenforskrift Klasse A som benyttes.
(OBS: bruk av klasse A-5 må avklares med arrangør)


Hvordan Tjene Poeng:
Det vil være 3 - tre - punkter på spillområdet som kan tas over. Disse vil også fungere som spawnpunkter.
Når man tar over et slikt punkt så husk å notere ned tidspunktet på arket som henger der. Hvert påbegynte kvarter din side holder et punkt vil dere tjene 1 poeng.

SAM: Greier Blueland å ødelegge denne innen spill slutt vil de tjene 20 poeng. Hvis ikke går 20 poeng til Redland.
SAM'en er i utgangspunktet kontrollert av Redland, og de vil få poeng derfra.
Spillet er ikke over selvom SAM blir sprengt! Det fortsetter til spill slutt, og poengene regnes opp.
Blir SAM sprengt kan Blueland velge om kontrollpunktet ved SAM'en også tas ut av spill - da vil hverken Redland eller Blueland tjene poeng på å holde det.
(på milsimspråk betyr det at de kan vurdere situasjonen og bestemme seg for å enten prøve å holde stillingen, eller trekke seg ut)


Annet:

-Ta treff, og ikke vær en dust. Om du tror du ble truffet, så er du truffet.
-Vis omtanke på korte hold. Ikke gi folk en byge med fullauto i trynet om du kan sette et enkeltskudd i brystet.
-PANG-regelen gjelder kun om du overrasker en enkelt spiller, og det er 100% klart at du ville ha vunnet en skuddveksling. Ikke pang ut et helt lag på 10 meter avstand bare fordi du har 20m sikkerhetsavstand på våpenet.
-Dersom en turgåer skulle forville seg inn på området skal det ropes SPILL PAUSE! TURGÅER! Alle som hører dette skal rope det videre. Når personen er ute av området ropes det SPILL START!


Bonus Event!
Vi har satt i stand en skytebane med metallskiver. Etter scenariet er gjennomspillt vil vi sette igang en liten konkurranse (uten premier). Det blir rimelig enkelt, og går mest på rekkevidde - hvem sitt våpen skyter lengst, innen hver sin klasse?
Skyter faktisk CQB Support-Sniperen din beint 150m slik selgeren på Finn hevdet?

View Event →
Oct
22
12:30pm12:30pm

Polske filmdager dag 4 - Fredrikstad Kino

22. OKTOBER - DAG 4
Polske filmdager dzień 4

FILMVISNINGER
POKAZY FILMOWE
FAMILIEVERKSTEDER
WARSZTATY FAMILIJNE

kl. 12.30
godz. 12.30
BARNEFILMER, ANIMASJONSFILM (uten tekst, 60’)
FILMY ANIMOWANE DLA DZIECI (bez tekstu)

DEN FARGERIKE VERDEN TIL PACYK, prod. Se-ma-for, Polen 1982 - 1990
KOLOROWY ŚWIAT PACYKA, prod.: Se-ma-for, Polska 1982-1990
DEN FORTRYLLETE BLYANTEN, prod. Se-ma-for, Polen 1964 -77
ZACZAROWANY OŁÓWEK, prod.: Se-ma-for, Polska 1964-77


kl. 14.00 - 17.00 Fredristad kino (foajéen)
GODZ. 14.00 do 17.00

Versksteder - FREDRIKSTAD SKJULTE SJEL - veileder Justyna Bułat, Jagoda Horajska. Et linosnitt - verksted for barn fra 6 til 12 år voksne. Et grafikk / kollasj / frottasje - verksted for barn fra 10 år og voksne
Warsztaty - UKRYTA DUSZA FREDRIKSTAD, prowadzenie Justyna Bułat, Jagoda Horajska. Warsztaty graficzne dla dzieci (6 -12 lat) i dla ich rodziców; praca w technikach: kolażu / linorytu / frotażu

17.30
SANGE FRA EN SIGØJNER (126’), Krzysztof Krauze, prod. Polen 2013, biografi / drama (engelske undertekster)
PAPUSZA (126'), reż. Krzysztof Krauze, prod. Polska 2013, dramat biograficzny o romskiej poetce (norw. napisy)

kl. 20.00
godz.20
DEN TILFELDIGE ROCKESTJERNEN (87’), Igor Devold, prod. Norge, Holland 2015, musikkdokumentar (norske undertekster)
PRZYPADKOWA GWIAZDA ROCKA (87’), reż. Igor Devold, koprod.: Norwegia, Holandia 2015, dokument muzyczny (norw. napisy)

View Event →
Oct
22
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
22
2:00pm 2:00pm

TV-aksjonen 2017 ved Gudeberg skole

Til elever og foresatte ved Gudeberg skole.
TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.
Les mer på http://blimed.no/
På Gudeberg har elevene vært veldig flinke til å stille opp. Vi spør elever fra 5. til 10. klasse om å komme, og vi er veldig glade hvis dere foreldre også kommer. Alle elever går ut i grupper sammen med voksne.
Når det gjelder elever i småskolen, oppfordrer vi foreldre og elever til å melde seg på for å gå sammen hvis dere har anledning.
Bli bøssebærer søndag 22. oktober.
Møt opp på Gudeberg skole kl. 14.00

Lever bøssebærer slipp med ditt barn innen fredag 13. oktober til kontaktlærer!

View Event →
Oct
22
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
22
5:00pm 5:00pm

Hjerter i brann - En familieforestilling om Hans Nielsen Hauge - Rolvsøy kirke

Kirkespillet er laget for barne- og ungdomskor i forbindelse med Fredrikstads 450 års-jubileum.

Musikken er skrevet av vår egen kantor, Ivar S. Haugen. Dirigent for barnekorene i Rolvsøy, Ingvild Øverby Vist, har skrevet teksten. Spiren og Canto fra Rolvsøy med andre barnekor fra området deltar. 

Vigmund Gundersen Djupang Hans Nielsen Hauge
Ivar S Haugen piano/orgel
Ingar Guttormsen bass
Marthin Helland slagverk
Marianne Årum fløyte
Ingvild Øverby Vist dirigent

Billetter selges i døren til kr. 100. Barn under 12 år kommer gratis inn. 

Velkommen!

View Event →
Oct
22
5:00pm 5:00pm

Jubelkonsert med Trivselkoret

Vi fyller 30 år og markerer med konsert! Det blir variert korsang, orgel- og fiolinspell med Thorgeir Sjøvold (som er vår dirigent!) og Per Wiggo Nilsen. Og så blir det allsang til akkompagnement av Silver Hand Band!
Konserten avholdes i Fredrikstad frikirke. Den ligger sentralt i Norges mest attraktive by, med kort vei fra parkeringshus og busstasjon ;-) 

GRATIS ADGANG – FORFRISKNINGER SELGES I PAUSEN
Alle hjertelig velkommen!

View Event →
Oct
22
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
22
to Oct 23

Kent Adriansen Live på OMG! - OMG Fredrikstad

Vi har den gleden av å ønske velkommen til den folkekjære trubaduren Kent.Hver eneste gang han spiller på vår scene er det fulle hus og stormende jubel. Det er kanskje ikke så rart når han øser ut masse kjærlighet og hits på rekke og rad. Det er få av våre artister som får med seg publikum som på samme måte som Kent .når han synger fra sitt enorme repetoar av kjente hits enten det være seg norskt , svenskt eller internasjonale hits. Bli med nåt Kent inviterer til herlige kvelder på brygga med masse allsang.
Velkommen til OMG!

View Event →
Oct
23
9:30am 9:30am

Start 48 | Alt om journalistikk - IJ Institutt for Journalistikk

På fire samlinger lærer du deg journalistikk fra grunnen av. Du lærer om etikk, juss, research, kildekritikk, du lærer å skrive og intervjue. Du kan ta eksamen ved Høgskulen i Volda og få papir på at du har journalistutdanning. Du blir kjent med andre journalister fra andre redaksjoner, får delta i spennende diskusjoner og du blir tryggere i jobben din.

PASSER FOR: 
Deg som jobber med journalistikk, men som mangler formell utdanning: Nyansatte, fotografer som må lære seg å skrive, designere, grafikere, researchere, administrativt ansatte, og alle andre som må lære mer om faget.

Samling A: 23. - 27. oktober 2017: Journalistikk i dag, juss og etikk
Samling B: 4. - 8. desember 2017: Kilder, offentlighet og research
Samling C: 5. - 9. februar 2018: Sjangere og skriving
Samling D: 9. - 13. april 2018: Presentasjon og praksis
Eksamen: 1. juni 2018

MERK! Dette kurset tilhører START-serien. Laveste kursavgift gjelder for deg som er medlem i Norsk Journalistlag og jobber i en bedrift som er medlem i Mediebedriftenes Landsforening. Andre kan delta til en høyere kursavgift.

View Event →
Oct
23
11:00am11:00am

Kromi Mammatrening

Svangerskap og fødsel kan være en stor belastning på kvinnekroppen. Etter graviditet kommer en ny fase, med stor økning i antall løft, bøyning og bæring.
KROMI MAMMAtrening er gruppetrening for nybakte mødre med veiledning av fysioterapeut Marianne som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
- Oppstart fra 6 uker etter fødsel
- Spesialtilpasset gruppetrening av Marianne for deg som nettopp har fått barn. 
- Du får veiledet trening for å komme i gang med riktig trening etter fødsel, som vil gi deg en funksjonell og sterk kvinnekropp.
- Små grupper, individuelt tilpassede øvelser
- Gradvis økende trening med fokus på styrke og utholdenhet.
- Fokus på riktig trening av bekkenbunn og dyp stabiliserende mageøvelser for mammamagen.
- Gratis styrke-funksjonstest før og etter, for å få full utbytte av treningen og at vi kan se målbare forbedringer.
- Sjekk av stabilitet og magemuskulatur. 
- På vår mammatrening har vi vist dokumentert effekt av økt styrke og funksjon.
- Treningen er 10 ganger med eventuelt test før og etter. 
- Kurset koster kr 1600 inkl. testing. 
- Mandager kl.11.00-12.00
- Påmeldingen er bindende.
- Gratis prøvetime
- Vi har stellerom, plass til barnevogn/babybag og matter som babyen din kan ligge på mens du trener.
- Sosialt med andre mammaer og gratis smoothie etter trening!

Bra trening for deg – aktiv lek for barnet!

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Marianne på tlf 91675081/69337811 eller marianne@manuellterapiklinikken.no

View Event →
Oct
23
5:00pm 5:00pm

Kaffelattemøte og leserinnlegg 101 - St.Croix-huset

Har du noen gang lest et leserinnlegg og hatt skikkelig lyst til å svare - men ikke visst hvordan du skal starte? Brenner du inne med gode argumenter, men ikke vet hvordan du skal få formidlet dem?
Eller kanskje vil du bare gjøre det ekstra bra i norsken?

Frykt ikke - Grønn Ungdom Østfold arrangerer leserinnleggkurs på kaffeen i St. Croix! Få de heteste tipsene, hør de beste argumentene og lær å skrive knakende gode leserinnlegg. Kursholder blir Guri fra arbeidsutvalget - så det er bare å glede seg:)

Grønn Ungdom sponser kaffelatte (eller annen drikke), og billigste og mest miljøvennlige reise. 

Ta med deg pc og dra gjerne med deg en venn eller tre. Håper å se mange av dere der!

View Event →
Oct
23
6:00pm 6:00pm

FULLBOOKET!!!!KURS: Utetrening• Kondisjon•Styrke - Aktivitet i sentrum

Mandager: kl 18:00
Kurs: 8 ganger. Oppstart uke 43
Nivå: 1- Dette er for deg som har et ønske om å komme i gang, kanskje er ny til utetrening eller rett og slett trenger motivasjon til en mer aktiv hverdag. 
Treningsform: Generell og spesifikk oppvarming-forskjellige former for kondisjon- styrke med og uten utstyr. 
Pris:: 8 økter à ca 60 + min kr 1300,-

For mange kan det å ha en fast dag, en fast tid og en fast gjeng være helt avgjørende for at treningsøkten blir noe av, 
så grip muligheten og bli med på en aktiv høst/vinter utendørs ! 
Gjør deg klar for varierte, effektive og allsidige treningsøkter. 
Jeg garanterer høy puls, litt såre muskler og mye treningsglede! 
Det eneste som kreves av deg er at du setter av tid og har et stort ønske om å gjennomføre dette.
Vi trener ute uansett vær! Ingenting som å komme inn etter en frisk økt ute =) Jeg kommer med mer tips om` hvordan kle seg´til utetrening senere. 

I tillegg har du mulighet til å få et eget treningsprogram tilpasset dine behov.

Påmelding:
Trykk delta på arrangement og send en mail til pt@aktivitetisentrum.no med: "påmelding Utetrening høst/vinter 2017" . Skriv alder, navn og adresse i mail, evt annen relevant informasjon. Dere MÅ sende mail for å bli registrert.
Minimum 10 stk for oppstart av kurs.

Innbetaling må skje innen 22.oktober
Vipps: 91689722 Cathrine Back
Konto: 12035596761
Har du spørsmål send oss en melding på facebook eller mail.

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Fredrikstad Rygg- og leddsenter
Du får tilgang til lukket facebookgruppe når påmelding og betaling er registrert. Der blir det lagt ut info om treningsøktene.


Påmelding er bindende og pengene refunderes ikke. 

Hilsen
Cathrine Back, Personlig trener

Foto: Hilde Brevig

View Event →
Oct
23
7:00pm 7:00pm

NORSK FORSVAR – EN TANNLØS TIGER? - Litteraturhuset Fredrikstad

For generalløytnant Robert Mood er ikke forsvar først og fremst fly, fartøy og våpen, men mennesker og deres kompetanse. Han betegner dagens forsvar som en papirtiger uten kampkraft og ser et sviktende lederskap som øker utryggheten i befolkningen. Er nedbyggingen av forsvaret farlig for Norge?

Hvor god er norsk sikkerhetspolitikk og hvordan blir fremtidens forsvar?

Robert Mood er generalløytnant med 37 års erfaring fra Forsvaret. Han ble tildelt Fritt ords ærespris i 2016 for sin åpenhet som toppleder i Forsvaret.

Programmet oppdateres

View Event →
Oct
23
7:00pm 7:00pm

Samlivskurset - Jakten på det gode parforholdet - Borge menighet

Det å finne kjærligheten sammen med en annen person er en av de største gavene vi kan få. Hvordan klarer vi å holde på den store gleden, samhørigheten og kjærligheten? Samboere, ektepar og foreldre inviteres til å sette av to kvelder i høst til å investere i parforholdet. Påmelding innen 20. Sept til diakon Gunn Vik på gungan@fredrikstad.kirken.no Mer info finner du på www.kirken.no/borge

View Event →
Oct
23
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
24
9:30am 9:30am

Start 48 | Alt om journalistikk - IJ Institutt for Journalistikk

På fire samlinger lærer du deg journalistikk fra grunnen av. Du lærer om etikk, juss, research, kildekritikk, du lærer å skrive og intervjue. Du kan ta eksamen ved Høgskulen i Volda og få papir på at du har journalistutdanning. Du blir kjent med andre journalister fra andre redaksjoner, får delta i spennende diskusjoner og du blir tryggere i jobben din.

PASSER FOR: 
Deg som jobber med journalistikk, men som mangler formell utdanning: Nyansatte, fotografer som må lære seg å skrive, designere, grafikere, researchere, administrativt ansatte, og alle andre som må lære mer om faget.

Samling A: 23. - 27. oktober 2017: Journalistikk i dag, juss og etikk
Samling B: 4. - 8. desember 2017: Kilder, offentlighet og research
Samling C: 5. - 9. februar 2018: Sjangere og skriving
Samling D: 9. - 13. april 2018: Presentasjon og praksis
Eksamen: 1. juni 2018

MERK! Dette kurset tilhører START-serien. Laveste kursavgift gjelder for deg som er medlem i Norsk Journalistlag og jobber i en bedrift som er medlem i Mediebedriftenes Landsforening. Andre kan delta til en høyere kursavgift.

View Event →
Oct
24
10:00am10:00am

Filmkurs for seniorer på Fredrikstad bibliotek

I forbindelse med byens 450 års jubileum har Den kulturelle Spaserstokken gleden av å tilby filmkurs for pensjonister på Fredrikstad bibliotek.

Lær deg å lage film på iPad. Ingen krav om forkunnskaper. Vi har iPader til alle kursdeltakerne.

Tema for kurset er ”Mitt Fredrikstad”. Som deltager lager du en film der du forteller om et sted i Fredrikstad du har et spesielt forhold til. 

Kurset går over tre dager.

Dato: 24. 26. og 27. oktober 2017
Tidspunkt: 10:00 – 14:30
Sted: Biblioteket
Pris: 600 kr. inkl. lunsj
Påmeldingsfrist: 23.10.17

Påmelding Edel Pavlic edepav@fredrikstad.kommune.no koordinator Den kulturelle Spaserstokken

View Event →
Oct
24
4:00pm 4:00pm

Stuebutikk i Nygaardsgata 7B, 2. etg. - Monas hjemmelagede

Hjertelig velkommen til alle. Her er det store muligheter for julegavekjøp, skjemme-seg-bort-kjøp, eller andre kjøp. Strikking, hekling, toving, filting og brodering :-) Men jeg understreker........ingen kjøpetvang :-) Her blir det kaffe og hjemmebakst, sosialt og koselig. Hjertelig velkommen.........og ta gjerne med venner og familie ♥

View Event →
Oct
24
4:30pm 4:30pm

Prosedyrekveld Senter for simulering og innovasjon HIØ Fredrikstad · Kråkerøy, Norway

Velkommen til Prosedyrekveld hos SSI! :)

Her er alle helsestudenter på Høgskolen i Østfold hjertelig velkomne til prosedyrekveld hos SSI (Senter for Simulering og Innovasjon)!

Her kan man øve seg på ulike prosedyrer, ha simuleringstrening på våre Nursing Anne dukker og arbeide med filminnlevering. Vi studentassistenter veileder gjerne om ønskelig. 

SSI er en flott mulighet for studenter som ønsker å omdanne teori til praksis, også utenfor undervisningen. Dette for at du som student skal bli enda tryggere i egen rolle både i praksis og i ditt kommende yrke.

Husk arbeidstøy og innesko.

Velkommen til oss på tirsdager, vi sees! 😃

(Om du eller gruppen din ønsker gjennomgang av en spesifikk prosedyre, send oss en melding her på Facebook).

View Event →
Oct
24
6:00pm 6:00pm

Ny i byen? - Fredrikstad kommune

Har du nettopp flyttet til Fredrikstad? Er du nysgjerrig på hva byen har å by på?

Ordfører og servicetorget ønsker deg velkommen til byen vår! 
Vi vil fortelle deg om hva du kan bruke byen til, og om spennende ting som skjer i Fredrikstad nå og framover. 

Gi oss beskjed på telefon 69306000 hvis du har lyst til å komme.
Arrangør er servicetorget i Fredrikstad kommune.

View Event →
Oct
24
6:00pm 6:00pm

Sjokoladekurs - Grunnkurs, lær å lage din egen sunne sjokolade! - Labråten 27A, 1614 Fredrikstad

Økosjokolade lærer deg hvordan du enkelt kan lage din egen sunne sjokolade av økologiske ingredienser og uten raffinert sukker. Alle deltagere vil være med å lage sjokolade, og etterpå vil vi sammen smake på resultatet. Vi vil blant annet lage sjokolade med kaffe og havsalt, appelsinsjokolade, sjokoladefudge og sjokoladetrøfler mm. Kurset passer for alle som er glad i sjokolade, voksne og barn, diabetikere, allergikere og alle som ønsker å leve litt sunnere og spise mindre sukker! Pris: kun kr 360,- / person.
NB: Billett må forhåndskjøpes (se link) og din plass er reservert så snart billetten er betalt!

View Event →
Oct
24
6:00pm 6:00pm

Presentasjon av kunstprosjektet Skulpturstopp! - Fredrikstad Kino

Østfold kunstsenter og Fredrikstad kommune har invitert Sparebankstiftelsen til å presentere Skulpturstopp, et kunstprosjekt på Østlandet. Kultursjefen i Fredrikstad, Ole-Henrik Holøs Pettersen, vil også presentere byens tanker om kunst i offentlig rom. Fredrikstad (Jaume Plensa) og Moss (Kirsten Ortwed) er så langt de to utvalgte byene i Østfold som er del av prosjektet Skulpturstopp. Mange engasjerte seg i sommer når idéskissen og plasseringen av Plensas skulpturer ble offentliggjort. Dette er en anledning til å bli bedre kjent med hele prosjektet og tankene bak!

18.00 – 18.20
Ole-Henrik Holøs Pettersen, kultursjef i Fredrikstad, presenterer byens tanker om kunst i offentlig rom
18.20 – 19.00
Anders Bjørnsen fra Sparebankstiftelsen presenterer kunstprosjektet Skulpturstopp
19.00 – 19.15
Spørsmålsrunde

View Event →
Oct
24
6:00pm 6:00pm

Ordinært årsmøte i Ungdom mot EU Østfold

På vegne av det fungerende styret i UMEU Østfold, vil jeg herved invitere deg til det ordinære årsmøtet denne perioden. 
Alle er hjertelig velkommen til å delta og alle politiske og organisatoriske forslag kan sendes på : kve.fre@gmail.com . Fristen får å sende inn forslag er en uke i forveien altså 17 oktober. 


Vel møtt EU-motstandere!

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

Quiz på café Magenta med Morten Marius

Quizmaster Morten Marius ønsker gamle og nye quizere velkommen til Cafe Magenta i gamlebyen. 
Her kan man samle kollegaer og venner for å bryne seg på spørsmål innen de fleste kategorier, kultur, underholdning,sport, musikk, geografi og nyhetsbilde den siste tiden.

- Premie til beste lag hver uke

- Det er premie til beste lag sammenlagt gjennom sesongen

- Bordreservasjon kan gjøres på Cafe Magenta tlf: 69 32 00 12

- Quizmeny inkl. drikke kr.179,- 

- Pris kr. 30,- pr. deltager. 


Velkommen til byens beste quiz

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

Åndens Gaver Undervisning - C3 Church Fredrikstad

Hi Everybody,

We are getting more and more close to finally get started with "The gifts of the holy Spirit" tuesday teachings in October. We have been promoting this through our connect groups, teams, and on Sunday Services. We believe that our church is in a season of growth, and part of the growth is to fully understand the tools that have been made available to us as Christians. We will have a powerful visitation of the Spirit those nights, as we dive in the word of God and put it into practice.
The event is created for all of you that have expressed interest in attending, but also, for you to invite people to come. Feel free to invite people and let's get ready for what GOD is going to do in our lives this month.

Love,
Daniel Aquino.

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

RETTSAKEN MOT EIRIK JENSEN - Litteraturhuset Fredrikstad

Saken mot Eirik Jensen er Norges største politiskandale. Enten handler det om politikorrupsjon, eller så er det en enorm etterforskningsskandale.


«Rettssal 250» følger rettsprosessen på nært hold frem til domsavsigelse, og forteller flere historier: Om 17 tonn hasj, som med eller uten politiets hjelp er havnet eller ikke havnet i Norge. Om ulike politikulturer og konfliktene mellom de som er på gata og de som sitter på kontorene. Dessuten kaster boka lys over hvor godt rettsstaten egentlig fungerer.

«Rettssal 250» er en «Oslo Noir», et dypdykk i ukjente sider av hovedstaden. Det er store summer å tjene på narkotika. Det tiltrekker seg de mest hensynsløse kriminelle, de frekkeste svindlerne, de feigeste tysterne, de mest hevngjerrige. I boka, og i rettsdramaet den skildrer, møter du et godt utvalg av dem.

Forfatter og journalist Torgrim Eggen har fulgt rettsaken fra dag til dag og forteller.

View Event →
Oct
24
7:00pm 7:00pm

GRÜNDER, MOTIVATOR OG FOREDRAGSHOLDER - Litteraturhuset Fredrikstad

Henning Aarekol er selvutnevnt ekspert i oppturer og nedturer og får det til å trekke i smilebåndet hos mange når han forteller om noen av sine erfaringer som festivalsjef, pubeier og ambulansesjåfør. Henning er utdannet sykepleier og relasjonsterapeut, og med en god dose livserfaring presenterer han troverdig og fargerikt hverdagshistorier med glimt i øyet.

Henning har alltid hatt en enorm energi, noe som har får ham ut på eventyr andre bare kan drømme om. I blant ender eventyrene i suksess, andre ganger går han på smella så det synger – men uten disse erfaringene hadde han ikke kunnet holdt foredrag. Som evig optimist med en sjette sans har han en egen evne til å tenke positivt uansett hva som skjer. Henning legger stor vekt på verdien av optimisme i foredragene sine.

Vi er alle nødt til å senke skuldrene. Det er slik vi får det beste ut av hverdagen, enten vi er langt nede eller høyt oppe i utgangspunktet. Henning gir eksempler på hvordan forventninger er med på å styre resultatet av en opplevelse. Han mener det er viktig med stadige påminnelser om verdien av å tenke positivt, og at man selv spiller den viktigste rollen for hvorvidt en dag blir god eller dårlig. Henning sitt foredrag er jordnært, motiverende og åpner øynene for hvordan man kan endre sin egen tankegang for å få mer ut av hverdagen.

Gjennom årene har Henning Aarekol bidratt med kunnskap på flere forskjellige arenaer. Han har vært konferansier på Norway Cups kulturscene i 13 år og holdt foredrag og undervist for Pøbelprosjektet siden 2011. Han har reist rundt i Norge for Verdensdagen for psykisk helse, og holdt rundt 300 foredrag for bedrifter over hele landet. I 2016 laget han et eget foredrag «Koffor sitte inne når alt håp er ute» som solgte til fulle hus i Stavanger, Kristiansand, Bømlo, Tysvær, Sandnes og Suldal!

View Event →
Oct
24
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
25
9:30am 9:30am

Start 48 | Alt om journalistikk - IJ Institutt for Journalistikk

På fire samlinger lærer du deg journalistikk fra grunnen av. Du lærer om etikk, juss, research, kildekritikk, du lærer å skrive og intervjue. Du kan ta eksamen ved Høgskulen i Volda og få papir på at du har journalistutdanning. Du blir kjent med andre journalister fra andre redaksjoner, får delta i spennende diskusjoner og du blir tryggere i jobben din.

PASSER FOR: 
Deg som jobber med journalistikk, men som mangler formell utdanning: Nyansatte, fotografer som må lære seg å skrive, designere, grafikere, researchere, administrativt ansatte, og alle andre som må lære mer om faget.

Samling A: 23. - 27. oktober 2017: Journalistikk i dag, juss og etikk
Samling B: 4. - 8. desember 2017: Kilder, offentlighet og research
Samling C: 5. - 9. februar 2018: Sjangere og skriving
Samling D: 9. - 13. april 2018: Presentasjon og praksis
Eksamen: 1. juni 2018

MERK! Dette kurset tilhører START-serien. Laveste kursavgift gjelder for deg som er medlem i Norsk Journalistlag og jobber i en bedrift som er medlem i Mediebedriftenes Landsforening. Andre kan delta til en høyere kursavgift.

View Event →
Oct
25
4:00pm 4:00pm

Stuebutikk i Nygaardsgata 7B, 2. etg. - Monas hjemmelagede

Hjertelig velkommen til alle. Her er det store muligheter for julegavekjøp, skjemme-seg-bort-kjøp, eller andre kjøp. Strikking, hekling, toving, filting og brodering :-) Men jeg understreker........ingen kjøpetvang :-) Her blir det kaffe og hjemmebakst, sosialt og koselig. Hjertelig velkommen.........og ta gjerne med venner og familie ♥

View Event →
Oct
25
5:00pm 5:00pm

KURS: Utetrening•Kondisjon•Styrke - Aktivitet i sentrum

Onsdager: kl 17:00
Kurs: 8 ganger. Oppstart uke 43
Nivå: 2- Dette er for deg som allerede trener en del og ønsker å ta det et hakk videre. (Jeg har også kurs nivå 1)
Treningsform: Generell og spesifikk oppvarming-forskjellige former for intervaller, sirkeltrening- styrke med og uten utstyr. 
Sted: Brattliparken + andre flotte steder i sentrum av Fredrikstad
Pris:: 8 økter à ca 60-75 min kr 1300,-

Bli med på en aktiv høst/vinter med trening utendørs ! 
Gjør deg klar for varierte, effektive og allsidige treningsøkter. 
Jeg garanterer høy puls, litt såre muskler og mye treningsglede! 
Det eneste som kreves av deg er at du setter av tid og har et stort ønske om å gjennomføre dette.

Vi trener ute uansett vær! Ingenting som å komme inn etter en frisk økt ute =) Jeg kommer med mer tips om` hvordan kle seg´til utetrening senere

Påmelding:
Trykk delta på arrangement og send en mail til pt@aktivitetisentrum.no med: "påmelding Utetrening høst/vinter 2017" .
Skriv alder, navn og adresse i mail, evt annen relevant informasjon. Dere MÅ sende mail for å bli registrert.
Minimum 10 stk for oppstart av kurs.


Innbetaling må skje innen 24.oktober
Vipps: 91689722 Cathrine Back
Konto: 12035596761
Har du spørsmål send meg en melding her eller på mail.

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Fredrikstad Rygg- og leddsenter
Du får tilgang til lukket gruppe her når påmelding og betaling er registrert. Der blir det lagt ut info om treningsøktene.

Påmelding er bindende og pengene refunderes ikke. 

Hilsen
Cathrine Back, Personlig trener

View Event →
Oct
25
5:00pm 5:00pm

LYS workshop - Fritid i Fredrikstad, Gressvik

Vil du lære deg å styre lys til konserter og show?

Vi holder workshop her på huset. Kurset går over 4 kvelder og du blir med på alle fire.
Onsdag 25.oktober, torsdag 26.oktober, onsdag 1.november og torsdag 2.november.

Kurset er gratis, takket være støtte fra Ungdom og Fritid sitt frifond. Vi retter en stor takk for mulighet til slike workshop!

View Event →
Oct
25
5:30pm 5:30pm

Fermenteringskurs for nybegynnere! - LYNX Medisinske Senter

FERMENTERING - HVA ER DET?
Fermentering er i vinden som aldri før! Og dette er ikke uten grunn. Fermentert mat og drikke har nemlig vist seg å ha svært god innvirkning på vår helse! 

Enkelt fortalt er fermentering gjæring av mat og drikke. Som en følge av denne prosessen får vi mat og drikke som er stappfulle av blant annet SNILLE, GODE BAKTERIER (probiotika) som vi trenger i tykktarmen vår. Det dannes også mange VITAMINER som kroppen trenger for å ha det bra, og i tillegg blir MATEN LETTERE Å FORDØYE og NÆRINGSOPPTAKET BEDRES. Mange opplever rett og slett at fordøyelsen bedres og at hele kroppen får det bedre!

Fermentering har funnet sted i mange år, og er i utgangspunktet en gammel måte å konservere maten på. I dag fermenterer vi først og fremst på grunn av alle de fantastiske helseeffektene dette gir. 

Det kommer stadig mer forskning som viser sammenhenger mellom en dårlig tarmflora og ulike helseplager og sykdommer. Av disse kan man blant annet nevne ME/kronisk utmattelse, stoffskifteproblematikk, leddgikt, fordøyelsesbesvær, psykisk sykdom og diabetes. 

Det sies at så mye som 70-80% av immunforsvaret vårt sitter i tarmsystemet. Vi er faktisk totalt avhengig av at det bor snille bakterier i tarmen vår for at kroppen skal fungere å ha det bra, både fysisk og psykisk. Hvordan kan vi da unngå å stelle pent med fordøyelsen? Jo flere bakteriestammer du har i tarmen din, jo bedre helse vil du kunne få! Dette tilfører vi kroppen gjennom å innta fermentert mat og drikke.

Vi får tilbakemeldinger fra tidligere deltakere om bedre fordøyelse, bedre hukommelse og «klarere» hjerne. Noen sier at de etter en stund med fermentert kost opplever at de tåler mer av mat de tidligere ikke tålte så godt. 

EN GOD TARMFLORA ER HELT ESSENSIELT FOR GOD HELSE!

HELSEEFFEKTER ved fermentering:
- bidrar til å tilføre tarmen din gode bakterier og vitaminer, samt at det gjør maten lettere fordøyelig
- kan styrke fordøyelsen din. Flere sier at de etter en stund med fermentering tåler mat de tidligere reagerte på, i mye større grad.
- kan styrke immunforsvaret ditt
- kan bidra til mindre betennelser
- kan bidra til balansering av hormoner
- kan bidra til stabilisering av blodsukkeret
- kan bidra til å bedre magesyreproduksjonen
- kan gi mindre tretthet og slapphet, og mer energi!
- er enkelt, godt, sunt og morsomt!

DETTE FÅR DU VED Å DELTA PÅ KURSET:
På kurset vil du lære hvordan du på best mulig måte kan ta vare på fordøyelsen din. En del av kurset er også praktisk tilrettelagt og du får laget flere fermenterte emner som du tar med hjem.
Vi fermenterer: 
o Surkål
o Ketchup
o En variant av grønnsaker
(økologiske råvarer og glass til oppbevaring er inkludert i prisen)
- vi prater om Kombucha – og tar en smak av denne nydelige sprudlende fermenterte teen!
- litt informasjon om kraftbasert mat og hva kraft kan gjøre for helsa di!
- om du ønsker: Surdeigsstarter til surdeigsbakst
- kurshefte med oppskrifter, tips og råd!

Vi dykker inn i vårt spiskammers og serverer smaksprøver på fermentert mat og drikke!

PRIS:
Pris for kurs er 975,-. Informasjon om betaling vil gis pr. mail ved påmelding. 

PÅMELDING:
Du melder deg på ved å sende en mail til: post@lynxmedisinske.nhn.no
Skriv ditt fulle navn og adresse, samt dato for kurset du ønsker å delta på. 

HJERTELIG VELKOMMEN SKAL DU VÆRE TIL INSPIRERENDE OG LÆRERIKE TIMER MED FERMENTERING HOS OSS PÅ LYNX!

View Event →
Oct
25
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
25
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Oct
25
6:00pm 6:00pm

ANIMERT PÅ LITTERATURHUSET #2 - Litteraturhuset Fredrikstad

Østfold største filmfestival og Nordens eldste animasjonsfestival gir smakebiter av fra årets program som går av stabelen fra 9. til 12. November. Fredrikstad Animation Festival setter sammen tre ganger i høst et program med spennende animerte kortfilmer som du ikke ser andre steder. Fullt program blir presentert på nett senere.

Anbefalt Voksne/ungdom.

View Event →
Oct
25
7:00pm 7:00pm

Ta vare på deg selv - Blå Grotte

Optilife klinikken har vært så heldige å få selveste Berit Nordstrand til Fredrikstad, og nå kan du få bli med på et fantastisk engasjerende, to timer langt foredrag, om hvordan

mer nytelse i nydelige matretter kan gi deg bremset aldring,

færre rynker, smalere midje, og en friskere kropp!

Berit Nordstrand er lege, kostholdsekspert, forfatter, mor til 6 barn og livsnyter.

Hennes budskap er at små enkle kostholdsgrep kan gi deg en mer lystbetont hverdag og bedre livskvalitet!

Berit er kjent for sitt engasjement og vinnende vesen.

Hun formidler aktuell forsking innen mat og helse på en måte de fleste kan relatere seg til og ønsker med dette å motivere til smartere matvalg i hverdagen.

Lær også mer om hvordan maten, mosjonen og det mentale kan spille på lag og gi betydelige effekter.

Metoden passer for alle aldre og livsfaser!

 

Det er bare å glede seg!!

View Event →
Oct
25
7:00pm 7:00pm

Temakveld håndball - Skader, teiping og akuttbehandling - Fredrikstad Idrettsmedisin As

Velkommen til temakveld om hvordan forholde seg til skader, både når de skjer og i etterkant! 

Skal det ises, komprimeres eller spilles videre? 

Mål for kvelden:
- Få kunnskap om de vanligste håndballskadene
- Få praktisk erfaring i teiping og komprimering av håndballskader
- Få teoretisk kunnskap om hvordan disse skadene unngås

Kvelden inneholder både teori og praksis!

19:00: Velkommen
19:05: De vanligste håndballskadene - Teori
19:45: Pause
19:50: Teiping - praktisk

Enkel bevertning

Påmelding før 11.10.17: EARLY BIRD PRIS 250kr
Påmelding etter 11.10.17: 300kr


Påmelding eller spørsmål? Ta kontakt på 99512694 eller sara@frim.no

View Event →
Oct
25
7:00pm 7:00pm

Ta vare på deg selv - Berit Nordstrand foredrag - Blå Grotte

Dørene åpner kl 18.00 | Foredrag kl 19.00 | Varer til ca 21.20 inkl pause

Cryoklinikken Optilife har vært så heldige å 0få den fantastiske seksbarnsmoren, legen, forfatteren og foredragsholderen Berit
Nordstrand til Fredrikstad. Nå har du muligheten til å få med deg
dette engasjerende foredraget om hvordan mer nytelse i nydelige matretter kan gi deg bremset aldring, færre rynker, smalere midje og en friskere kropp.

Arrangør: Cryoklinikken Optilife

View Event →
Oct
25
7:00pm 7:00pm

QuizOnsdag på OMG - Vinn gavekort på 500,-

Det ble spenning hele veien inn i fjor, da vi arrangerte Quiz for første gang på OMG.

Nå er vi i gang igjen. Samme regler og samme premie som sist.
Ditt lag kan igjennom en serie vinne 5000(!),- i gavekort. Ukes vinnere vinner 500,- i gavekort som er gitt av OMG/Ocean Club

Vi har en Quiz på 2x20 spørsmål, med 8 ulike kategorier. Det vil si at det er en stor mulighet at det kommer en kategori som DU vil kunne masse om for ditt lag.

- Dette er allmennquiz, og en quiz som passer for alle.

* Studenter må fremvise studentbevis for å få sine fordeler denne dagen.

Ønsker du å reservere bord? Send sms til Brevik på 92477123

View Event →
Oct
25
7:30pm 7:30pm

Fellestrening: Søksglede i Fredrikstad

I en travel hverdag er det ofte vanskelig å få opprettholdt jevnlig trening med hunden sin hvis man ikke har et kurs eller annen fast trening å delta på. Mange som har gått på kurs hos oss har etterspurt videre treningsmuligheter etter kursets slutt, for lettere å kunne opprettholde og videreutvikle egentreningen etter kursets slutt. Vi tester derfor ut et nytt tilbud med tilrettelagt fellestrening med instruktør tilstede hver onsdag. Tilbudet gjelder for de som tidligere har deltatt på søkskurs (Nosework, Smeller, spesialsøk) hos Hundeglede.

Treningen er i hovedsak ment å være en form for egentrening, med instruktør tilstede, men vi vil på alle fellestreningene ha et opplegg klart, i form av en treningsplan for kvelden, hvorav det vil bli ulike temaer fra gang til gang. Instruktør vil være tilgjengelig for spørsmål, samt videre individuell veiledning under treningen.

Skriv gjerne i arrangementet eller på PM til oss i forkant dersom det er noe spesielt du vet du ønsker veiledning eller hjelp til.

Fellestrening koster kr 100 pr. trening (betales med kort ved oppmøte).

OBS!! VIKTIG!! 
For at vi skal kunne planlegge fellestreningene er det viktig at vi vet hvem som kommer, så:
DERSOM DU ØNSKER Å DELTA PÅ DENNE TRENINGEN: GI BESKJED VED Å KOMMENTER I TRÅDEN "Hvem kommer?" INNE PÅ ARRANGEMENTET, eller send en PM til Hundeglede, og gi beskjed på den måten. (Det vil være ett "arrangement" her på FB for hver trening.)

Adresse: Furuveien 7, 1621 Gressvik. Parker ved hekken! 

Håper vi sees til en hyggelig treningskveld!

Velkommen! :-)

View Event →
Oct
25
7:30pm 7:30pm

Inspirasjonskveld - Montér

Bli inspirert, og få med deg det siste innen moter og trender på kjøkkenet hos Montér Østfoldhallen 25. oktober!

Marianne Haga Kinder bak instagramkontoen
@inspirasjonsguidennorge holder foredrag om moter og trender på kjøkkenrommet, og vi får besøk blant annet Jotun, Kährs Norge, Elfa Norge, Borge.no og Aubo. 

Det blir servert god mat og drikke. 
Velkommen skal du være! 

Påmelding skjer på mail til: inspirasjonskveld@monter.no
Påmeldingsfrist: mandag 23. oktober
Arrangementet er gratis.

View Event →
Oct
25
8:00pm 8:00pm

Trenigsgruppe for alle i turnhallen. NYHET kostholdsforedrag - Nedre Glomma Turn

Bli med på en gøyal gruppetrening passende for alle!
Fysioterapeut og turntrener Ida Malene Thoresen, vil stå for treningen, og gi dere ett tilpasset treningsopplegg for deres utgangspunkt.

Gruppen fokuserer på:
- Styrke
- Holdning
- Mobilitet
- Balanse
- Basis øvelser turn (om det er ønskelig). 

I denne gruppen vil dere bli introdusert for øvelser dere kjenner fra før, men også mye nytt. Dere vil bruke muskulatur som dere ikke visste var der, og få variert og god trening. Treningen tar utgangspunkt i trening med kroppsvekt og kroppsbeherskelse. 

Denne gangen ønsker vi å gi dere en knallbra pakke med foredrag fra ernæringsfysiolog Linn med i prisen. Her vil du få en god innføring i hvordan få et optimalt kosthold. Du vil få tips og råd om kosthold kombinert med trening og mye mer.
Foredraget blir i sammenheng med en av de første treningssamlingene og tilpasset dere som gruppe.

Pris for 10 treninger + ernærningsforedrag: 1200kr

Dette ble en stor suksess forrige gang, gleder oss til å se dere :-)
Påmeldingsfrist

View Event →
Oct
25
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
25
to Oct 26

LIZZ live på OMG!

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve en av Norges kommende popstjerner live på OMG. LIZZ er spådd en lysende fremtid og dette er noe som må oppleves live. Hun tar deg med på en musikalsk reise der vi får høre klassikere og hits ,krydret med noen av sine egne låter. LIZZ har besøkt OMG flere ganger før og hver eneste gang blir det en helt magisk stemning og massevis av allsang.
Vi kan love deg noen helt fantastiske kvelder med en herlig artist som alltid gir alt for å skape en herlig atmosfære for sitt publikum.
Vi sses!

View Event →
Oct
26
9:30am 9:30am

Start 48 | Alt om journalistikk - IJ Institutt for Journalistikk

På fire samlinger lærer du deg journalistikk fra grunnen av. Du lærer om etikk, juss, research, kildekritikk, du lærer å skrive og intervjue. Du kan ta eksamen ved Høgskulen i Volda og få papir på at du har journalistutdanning. Du blir kjent med andre journalister fra andre redaksjoner, får delta i spennende diskusjoner og du blir tryggere i jobben din.

PASSER FOR: 
Deg som jobber med journalistikk, men som mangler formell utdanning: Nyansatte, fotografer som må lære seg å skrive, designere, grafikere, researchere, administrativt ansatte, og alle andre som må lære mer om faget.

Samling A: 23. - 27. oktober 2017: Journalistikk i dag, juss og etikk
Samling B: 4. - 8. desember 2017: Kilder, offentlighet og research
Samling C: 5. - 9. februar 2018: Sjangere og skriving
Samling D: 9. - 13. april 2018: Presentasjon og praksis
Eksamen: 1. juni 2018

MERK! Dette kurset tilhører START-serien. Laveste kursavgift gjelder for deg som er medlem i Norsk Journalistlag og jobber i en bedrift som er medlem i Mediebedriftenes Landsforening. Andre kan delta til en høyere kursavgift.

View Event →
Oct
26
10:00am10:00am

Filmkurs for seniorer på Fredrikstad bibliotek

I forbindelse med byens 450 års jubileum har Den kulturelle Spaserstokken gleden av å tilby filmkurs for pensjonister på Fredrikstad bibliotek.

Lær deg å lage film på iPad. Ingen krav om forkunnskaper. Vi har iPader til alle kursdeltakerne.

Tema for kurset er ”Mitt Fredrikstad”. Som deltager lager du en film der du forteller om et sted i Fredrikstad du har et spesielt forhold til. 

Kurset går over tre dager.

Dato: 24. 26. og 27. oktober 2017
Tidspunkt: 10:00 – 14:30
Sted: Biblioteket
Pris: 600 kr. inkl. lunsj
Påmeldingsfrist: 23.10.17

Påmelding Edel Pavlic edepav@fredrikstad.kommune.no koordinator Den kulturelle Spaserstokken

View Event →
Oct
26
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
26
7:00pm 7:00pm

EN MORS KAMP - Litteraturhuset Fredrikstad

I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept øst i Kongo. Joshua French og Tjostov Moland blir pågrepet og deretter dømt til døden for drapet, noe som i Kongo er ensbetydende med livsvarig fengsel. Tjostolv Moland tok livet sitt i 2013, og det skulle gå enda fire år før Joshua French ble løslatt og kom tilbake til Norge.

Kari Hilde French, mamma til Joshua, har arbeidet utrettelig for å redde sønnen. I 2015 flyttet hun ned til Kongo og jobbet mot myndighetene lokalt i landet og hjemme. Hun fikk 40 minutter daglig med Joshua i fengselet der han sonet under umenneskelige forhold. Hva holdt Kari Hilde French oppe gjennom den lange kampen, gjennom all usikkerheten og i de tunge stundene?

Vi skal få høre en mors historie, fra Tjostolv og Joshua reiste og den lange veien hjem.

View Event →
Oct
26
7:00pm 7:00pm

MAMMA SPREK - FRIM MAMMA

GRATIS PRØVETIME!
Torsdager 19.00

Er du en småbarnsmor? Ønsker du å komme skikkelig i gang med trening etter svangerskap og fødsel, eller synes du det er vanskelig å komme i gang selv om barnet eller barna er blitt litt større?

• En gruppetreningstime hvor man trener HELE kroppen. 
• Veiledet trening av fysioterapeut. Vi tilpasser der du er NÅ!
• Komme i bedre fysisk form sammen med andre i samme situasjon.
• Ha det gøy!

Pris: 1500kr for 10x

Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

View Event →
Oct
26
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
26
to Oct 27

LIZZ live på OMG!

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve en av Norges kommende popstjerner live på OMG. LIZZ er spådd en lysende fremtid og dette er noe som må oppleves live. Hun tar deg med på en musikalsk reise der vi får høre klassikere og hits ,krydret med noen av sine egne låter. LIZZ har besøkt OMG flere ganger før og hver eneste gang blir det en helt magisk stemning og massevis av allsang.
Vi kan love deg noen helt fantastiske kvelder med en herlig artist som alltid gir alt for å skape en herlig atmosfære for sitt publikum.
Vi sses!

View Event →
Oct
27
9:30am 9:30am

Start 48 | Alt om journalistikk - IJ Institutt for Journalistikk

På fire samlinger lærer du deg journalistikk fra grunnen av. Du lærer om etikk, juss, research, kildekritikk, du lærer å skrive og intervjue. Du kan ta eksamen ved Høgskulen i Volda og få papir på at du har journalistutdanning. Du blir kjent med andre journalister fra andre redaksjoner, får delta i spennende diskusjoner og du blir tryggere i jobben din.

PASSER FOR: 
Deg som jobber med journalistikk, men som mangler formell utdanning: Nyansatte, fotografer som må lære seg å skrive, designere, grafikere, researchere, administrativt ansatte, og alle andre som må lære mer om faget.

Samling A: 23. - 27. oktober 2017: Journalistikk i dag, juss og etikk
Samling B: 4. - 8. desember 2017: Kilder, offentlighet og research
Samling C: 5. - 9. februar 2018: Sjangere og skriving
Samling D: 9. - 13. april 2018: Presentasjon og praksis
Eksamen: 1. juni 2018

MERK! Dette kurset tilhører START-serien. Laveste kursavgift gjelder for deg som er medlem i Norsk Journalistlag og jobber i en bedrift som er medlem i Mediebedriftenes Landsforening. Andre kan delta til en høyere kursavgift.

View Event →
Oct
27
10:00am10:00am

Filmkurs for seniorer på Fredrikstad bibliotek

I forbindelse med byens 450 års jubileum har Den kulturelle Spaserstokken gleden av å tilby filmkurs for pensjonister på Fredrikstad bibliotek.

Lær deg å lage film på iPad. Ingen krav om forkunnskaper. Vi har iPader til alle kursdeltakerne.

Tema for kurset er ”Mitt Fredrikstad”. Som deltager lager du en film der du forteller om et sted i Fredrikstad du har et spesielt forhold til. 

Kurset går over tre dager.

Dato: 24. 26. og 27. oktober 2017
Tidspunkt: 10:00 – 14:30
Sted: Biblioteket
Pris: 600 kr. inkl. lunsj
Påmeldingsfrist: 23.10.17

Påmelding Edel Pavlic edepav@fredrikstad.kommune.no koordinator Den kulturelle Spaserstokken

View Event →
Oct
27
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
27
8:00pm 8:00pm

Viser, blues og Bob Dylan - Lilles 2.etasje

Viser, Blues og Bob Dylan» består av akkurat det. Viser/sanger fra begge sider av Atlanteren, en dose blues og en god porsjon Bob Dylan. Jon Petter Hansen (vokal, gitar og munnspill) spiller sammen med Eirik Larsen (kontrabass) i jazz/bluesbandet Kind Of Blue. Jon Petter og Håvard Minge (gitar) spiller sammen i Bluemixx Bluesband. Her slår de seg sammen og får spilt musikk de brenner for, men ikke får spilt i bandsammenheng. Bluesen er jo en fellesnevner for disse tre, så den må få være med! Trioen har tidligere hatt flere konserter under denne tittelen (mest på Café Galeien fra 2011-2015 og på Lille mat- og vinhus i fjor) og fått gode tilbakemeldinger.

Hjertelig velkommen til en trivelig kveld både musikalsk og sosialt!

Med: Jon Petter Hansen, Håvard Minge og Eirik Larsen

 

Matservering fra kl 18.00 til kl 20.00.

View Event →
Oct
27
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
27
to Oct 28

LIZZ live på OMG!

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve en av Norges kommende popstjerner live på OMG. LIZZ er spådd en lysende fremtid og dette er noe som må oppleves live. Hun tar deg med på en musikalsk reise der vi får høre klassikere og hits ,krydret med noen av sine egne låter. LIZZ har besøkt OMG flere ganger før og hver eneste gang blir det en helt magisk stemning og massevis av allsang.
Vi kan love deg noen helt fantastiske kvelder med en herlig artist som alltid gir alt for å skape en herlig atmosfære for sitt publikum.
Vi sses!

View Event →
Oct
28
12:00pm12:00pm

D&D Adventurers League - Outland Fredrikstad

Adventurers League er et arrangement hvor man kommer og spiller rollespillet Dungeons & Dragons (5th edition), i en organisert setting. Man hopper rett inn i et eller flere små eller lengre eventyr hvert arrangement, og spiller side om side med nye og erfarne spillere.

Tidspunkt: 12.00 - (ca.) 16:00-17:30
Oppmøte: Møt opp før kl 12, så man får startet i tide - og for å være garantert plass, selv om du er forhåndspåmeldt.
Pris: 35

Påmelding: 
Send en mail til fredrikstad@outland.no, ring oss på 69 31 85 90 og oppgi navn, eller snakk med oss i butikken.

Avmelding: 
Om du finner ut at du ikke kan være med likevel, gi beskjed - det kan være andre som ønsker plassen din!

Forkunnskaper: 
Ikke nødvendig! Aldri spilt før? Kom og lær! Vi har ferdiglagde karakterark for førstegangsspillere (og til andre som har glemt eller ikke har tid til å lage karakter på forhånd.)

DCI-nummer:
Vi setter pris på om dere skaffer dere et DCI-nummer, da vi bruker dette til å rapportere på arrangementer knyttet til Wizards of the Coast. Dette kan gjøres her: http://dci.wizards.com/ Vi kan også hjelpe dere med det i butikken om dere ikke får gjort det på forhånd.

Mer informasjon:
Send en mail til fredrikstad@outland.no med tittelen D&D AL, og si at du ønsker å vite mer, eller kontakt oss her. Du kan også finne mer informasjon http://dndadventurersleague.org/start-here/playing/

Spilleder/DM:
Om du er over 18 år og har erfaring som spilleder/Dungeon Master, og kunne tenke deg å være DM på Adventurers League, gi beskjed! Vi har alltid bruk for spilledere – det er de som gjør at vi klarer å organisere dette!

View Event →
Oct
28
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
28
3:00pm 3:00pm

PÅ JAKT ETTER MARTIN LUTHERS LIV OG LÆRE - Litteraturhuset Fredrikstad

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther skrev sine 95 teser og dermed utløste reformasjonen. Uredd og steil trosset Luther både keiser og pave på en måte som har satt dype spor etter seg i europeisk historie. Atle Næss forsøker å beskrive både mennesket og reformatoren. Han gir også et bilde av det maktspillet mellom ulike verdslige og kirkelige krefter som preget Luthers samtid og som hadde stor innflytelse på reformasjonens forløp.

View Event →
Oct
28
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
28
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
28
to Oct 29

LIZZ live på OMG!

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve en av Norges kommende popstjerner live på OMG. LIZZ er spådd en lysende fremtid og dette er noe som må oppleves live. Hun tar deg med på en musikalsk reise der vi får høre klassikere og hits ,krydret med noen av sine egne låter. LIZZ har besøkt OMG flere ganger før og hver eneste gang blir det en helt magisk stemning og massevis av allsang.
Vi kan love deg noen helt fantastiske kvelder med en herlig artist som alltid gir alt for å skape en herlig atmosfære for sitt publikum.
Vi sses!

View Event →
Oct
29
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
29
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Oct
29
6:00pm 6:00pm

"Fredrikstad - 450 år" - Borge Musikkorps - Blå Grotte

Borge Musikkorps presenterer

FREDRIKSTAD 450 ÅR

En reise gjennom byens musikk og komponister...!

Borge Musikkorps presenterer en reise blant byens musikk og komponister i anledning av at Fredrikstad fyller 450 år i 2017. Korpset har vært så heldige å få Torstein Aagaard-Nilsen til å skrive et større verk til korpset, som vil ha sin urfremførelse på denne konserten. I tillegg består programmet av originalskrevet musikk for janitjarkorps skrevet av komponister som bor eller har bodd i Fredrikstad. To hjørnesteiner i korpsliteraturen er stykkene "Festival Overture" og "Fanfare og Korall" som begge er skrevet av Egil Hovland. Begge vil bli fremført på konserten. Konserten er også avsluttningskonserten på "Egil Hovland Festival 2017". "Konserten er bl.a. støttet av "Komponistforeningen 100 ÅR". Vi er også så heldige å ha med oss en solist i verdensklasse på eufonium. Hans Andreas Kjølberg vil være solist på konserten i Trygve Madsen sitt stykke "Concertino for Euphonium and Symphonic Band". I tillegg vil vi fremføre Sigurd Sjøberg sin flotte marsj "Norsk Frihetsmarsj" og den litt mer moderne marsjen "Please Shut Up!" av Frank Nordensten. Dirigent på konserten vil være Borge Musikkorps sin Musikalske Leder og faste dirigent, Frode Amundsen.

Program på konserten:

«Festival Overture» Egil Hovland

 «Concertino for Euphonium and Symphonic Band» Trygve Madsen

    solist på eufonium: Hans Andreas Kjølberg

«Norsk Frihetsmarsj» Sigurd Sjøberg

pause

«Fanfare og Korall» Egil Hovland

- «Bestillingsverk» Torstein Aagaard-Nilsen (i anledning Fredrikstad 450 ÅR)

- «Please Shut Up!» Frank Nordensten

View Event →
Oct
29
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
29
to Oct 30

LIZZ live på OMG!

Vi ønsker deg velkommen til å oppleve en av Norges kommende popstjerner live på OMG. LIZZ er spådd en lysende fremtid og dette er noe som må oppleves live. Hun tar deg med på en musikalsk reise der vi får høre klassikere og hits ,krydret med noen av sine egne låter. LIZZ har besøkt OMG flere ganger før og hver eneste gang blir det en helt magisk stemning og massevis av allsang.
Vi kan love deg noen helt fantastiske kvelder med en herlig artist som alltid gir alt for å skape en herlig atmosfære for sitt publikum.
Vi sses!

View Event →
Oct
30
7:00am 7:00am

SPRÅKMANGFOLD BLANT BARN OG UNGE - Litteraturhuset Fredrikstad

En ny undersøkelse fra Høgskolen i Østfold viste at samtlige av de om lag 150 elevene fra 2. til 7 trinn som var med i undersøkelsen, forholder seg til og bruker mer enn ett språk i løpet av en dag. Undersøkelse ble utført ved en barneskole i Fredrikstad.

Nyere forskning viser at hjernen vår er programmert til å tilegne seg flere språk. Noen studier viser at hjernen faktisk fungerer bedre i visse sammenhenger om man er flerspråklig, og at det er mer «naturlig» å være flerspråklig enn å være enspråklig.

En utrolig språklig rikdom på alle klassetrinn

Enkelte elever oppgir å bruke opptil seks språk i løpet av de tre dagene elevene dagbokførte sin språkbruk, og på ett av klassetrinnene bruker 33 elever til sammen ikke mindre enn 20 ulike språk. Mer enn 90 prosent av elevene i 2. klasse bruker mer enn ett språk utenfor skolen, og i 6. klasse har også mange av elevene begynt å ta i bruk andre språk enn norsk til lesing på fritiden.

Forskerne fant altså en utrolig språklig rikdom på alle klassetrinn, og ingen av elevene som deltok i prosjektet, kan karakteriseres som enspråklige.

På bakgrunn av undersøkelsen vil forskerne i dette foredraget drøfte noen problemstillinger knyttet til denne språkrikdommen: Hva betyr flerspråkligheten for barna? I hvilken grad preger flerspråkligheten arbeidet i klasserommet? Hvordan kan elevene, skolene og samfunnet utvikle og nyttiggjøre seg denne utrolige språklige rikdommen som mange av barna bringer med seg inn i skolen? Innsikt i disse spørsmålene vil gi en økt forståelse av noe av den mangfoldigheten og de ressursene de unge har. Slik kan vi bedre verdsette og ta vare på de ressursene de alle har – ressurser mange av oss ikke tenker over at de har.

Forskerne vil fortelle en historie om hvem de flerspråklige barna i skolen er, hvordan de nyttiggjør seg av sine språklige ressurser, og vise fram noe av det mangfoldet barna rapporterer om i sine språkdagbøker.

De vil også presentere eksempler fra intervju de har gjort med en gruppe flerspråklige elever i 6. klasse og vise fram barnas egne reflekterte og omsorgsfulle tanker om språk og språkbruk.

Foredragsholdere er forskningsstipendiatene Linda Evenstad Emilsen og Inger Martine Mosfjeld og dosent Ragnar Arntzen. Alle fra Avdeling for lærarutdanning ved Høgskolen i Østfold.

View Event →
Oct
30
11:00am11:00am

Kromi Mammatrening

Svangerskap og fødsel kan være en stor belastning på kvinnekroppen. Etter graviditet kommer en ny fase, med stor økning i antall løft, bøyning og bæring.
KROMI MAMMAtrening er gruppetrening for nybakte mødre med veiledning av fysioterapeut Marianne som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
- Oppstart fra 6 uker etter fødsel
- Spesialtilpasset gruppetrening av Marianne for deg som nettopp har fått barn. 
- Du får veiledet trening for å komme i gang med riktig trening etter fødsel, som vil gi deg en funksjonell og sterk kvinnekropp.
- Små grupper, individuelt tilpassede øvelser
- Gradvis økende trening med fokus på styrke og utholdenhet.
- Fokus på riktig trening av bekkenbunn og dyp stabiliserende mageøvelser for mammamagen.
- Gratis styrke-funksjonstest før og etter, for å få full utbytte av treningen og at vi kan se målbare forbedringer.
- Sjekk av stabilitet og magemuskulatur. 
- På vår mammatrening har vi vist dokumentert effekt av økt styrke og funksjon.
- Treningen er 10 ganger med eventuelt test før og etter. 
- Kurset koster kr 1600 inkl. testing. 
- Mandager kl.11.00-12.00
- Påmeldingen er bindende.
- Gratis prøvetime
- Vi har stellerom, plass til barnevogn/babybag og matter som babyen din kan ligge på mens du trener.
- Sosialt med andre mammaer og gratis smoothie etter trening!

Bra trening for deg – aktiv lek for barnet!

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Marianne på tlf 91675081/69337811 eller marianne@manuellterapiklinikken.no

View Event →
Oct
30
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Oct
31
4:30pm 4:30pm

Prosedyrekveld - Senter for simulering og innovasjon HIØ Fredrikstad

Velkommen til Prosedyrekveld hos SSI! :)

Her er alle helsestudenter på Høgskolen i Østfold hjertelig velkomne til prosedyrekveld hos SSI (Senter for Simulering og Innovasjon)!

Her kan man øve seg på ulike prosedyrer, ha simuleringstrening på våre Nursing Anne dukker og arbeide med filminnlevering. Vi studentassistenter veileder gjerne om ønskelig. 

SSI er en flott mulighet for studenter som ønsker å omdanne teori til praksis, også utenfor undervisningen. Dette for at du som student skal bli enda tryggere i egen rolle både i praksis og i ditt kommende yrke.

Husk arbeidstøy og innesko.

Velkommen til oss på tirsdager, vi sees! 😃

(Om du eller gruppen din ønsker gjennomgang av en spesifikk prosedyre, send oss en melding her på Facebook).

View Event →
Oct
31
7:00pm 7:00pm

Åndens Gaver Undervisning - C3 Church Fredrikstad

Hi Everybody,

We are getting more and more close to finally get started with "The gifts of the holy Spirit" tuesday teachings in October. We have been promoting this through our connect groups, teams, and on Sunday Services. We believe that our church is in a season of growth, and part of the growth is to fully understand the tools that have been made available to us as Christians. We will have a powerful visitation of the Spirit those nights, as we dive in the word of God and put it into practice.
The event is created for all of you that have expressed interest in attending, but also, for you to invite people to come. Feel free to invite people and let's get ready for what GOD is going to do in our lives this month.

Love,
Daniel Aquino.

View Event →
Oct
31
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
1
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Nov
1
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
1
7:00pm 7:00pm

QuizOnsdag på OMG - Vinn gavekort på 500,-

Det ble spenning hele veien inn i fjor, da vi arrangerte Quiz for første gang på OMG.

Nå er vi i gang igjen. Samme regler og samme premie som sist.
Ditt lag kan igjennom en serie vinne 5000(!),- i gavekort. Ukes vinnere vinner 500,- i gavekort som er gitt av OMG/Ocean Club

Vi har en Quiz på 2x20 spørsmål, med 8 ulike kategorier. Det vil si at det er en stor mulighet at det kommer en kategori som DU vil kunne masse om for ditt lag.

- Dette er allmennquiz, og en quiz som passer for alle.

* Studenter må fremvise studentbevis for å få sine fordeler denne dagen.

Ønsker du å reservere bord? Send sms til Brevik på 92477123

View Event →
Nov
1
8:00pm 8:00pm

Trenigsgruppe for alle i turnhallen. NYHET kostholdsforedrag - Nedre Glomma Turn

Bli med på en gøyal gruppetrening passende for alle!
Fysioterapeut og turntrener Ida Malene Thoresen, vil stå for treningen, og gi dere ett tilpasset treningsopplegg for deres utgangspunkt.

Gruppen fokuserer på:
- Styrke
- Holdning
- Mobilitet
- Balanse
- Basis øvelser turn (om det er ønskelig). 

I denne gruppen vil dere bli introdusert for øvelser dere kjenner fra før, men også mye nytt. Dere vil bruke muskulatur som dere ikke visste var der, og få variert og god trening. Treningen tar utgangspunkt i trening med kroppsvekt og kroppsbeherskelse. 

Denne gangen ønsker vi å gi dere en knallbra pakke med foredrag fra ernæringsfysiolog Linn med i prisen. Her vil du få en god innføring i hvordan få et optimalt kosthold. Du vil få tips og råd om kosthold kombinert med trening og mye mer.
Foredraget blir i sammenheng med en av de første treningssamlingene og tilpasset dere som gruppe.

Pris for 10 treninger + ernærningsforedrag: 1200kr

Dette ble en stor suksess forrige gang, gleder oss til å se dere :-)
Påmeldingsfrist

View Event →
Nov
1
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
2
7:00pm 7:00pm

MAMMA SPREK - FRIM MAMMA

GRATIS PRØVETIME!
Torsdager 19.00

Er du en småbarnsmor? Ønsker du å komme skikkelig i gang med trening etter svangerskap og fødsel, eller synes du det er vanskelig å komme i gang selv om barnet eller barna er blitt litt større?

• En gruppetreningstime hvor man trener HELE kroppen. 
• Veiledet trening av fysioterapeut. Vi tilpasser der du er NÅ!
• Komme i bedre fysisk form sammen med andre i samme situasjon.
• Ha det gøy!

Pris: 1500kr for 10x

Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

View Event →
Nov
2
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
3
6:00pm 6:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
3
8:00pm 8:00pm

THOMAS DYBDAHL - Litteraturhuset Fredrikstad

Trekk inn fra høstmørket til melankolske, vakre toner. Thomas Dybdahl er ute med sitt 7. soloalbum med sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå. Fra den melankolske oktobertrilogien, via soulflørting på Science til det kritikerroste Kåre Vestrheim-produserte albumet The Great Plains har Dydahl en variert katalog å plukke fra.

Det er duket for en magisk kveld på Litteraturhuset Fredrikstad.

“Jeg har vært så heldig å få skrive med noen av mine favorittlåtskrivere til dette albumet og jeg orker nesten ikke å vente med å dele musikken og få kommet meg på turne med disse fantastiske låtene. Låter som for det meste handler om å være på et sted i livet hvor man plutselig har tid til å se i speilet og inn i seg selv, for bare å oppdage at man nesten ikke kjenner igjen den man ser.  Sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå.” 

View Event →
Nov
3
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
3
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
3
9:00pm 9:00pm

Kari Bremnes - Blå Grotte

Kari Bremnes med nytt album og nye konsertdatoer!

Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskriver og sanger, og hun er en formidabel live-artist. Hennes evne til nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum.

Til høsten er hun klar med nytt album, og snart annonseres nye datoer for 2017!

– Konsertene er det mest spennende jeg gjør. Og vi snakker høyspenning. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene. Jeg har alltid hatt stor respekt for publikum, men de første årene var jeg reddere. Etterhvert har vi utviklet noe som ligner et vennskap, publikum og jeg. Det er en absolutt forvandling, sier Kari Bremnes.

Kari har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom å rene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

Foto: Øyvind Toft

Aldersgrense 18 år

 

Arrangør: Atomic Soul Booking As

 

Arrangør: Atomic Soul Booking AS

View Event →
Nov
4
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
4
6:00pm 6:00pm

GITAREN I TANGOENS TID - Litteraturhuset Fredrikstad

Tangoens energi og uforglemmelig rytmikk er rammen rundt konserten. Det blir, sjanger kryssing, improvisasjon, myke gitartoner, argentinske stemninger samt tradisjonell og ny tango bakt inn i gitartrio formatet. 

Vi får høre den spenstige, bildeskapende musikken til Astor Piazolla, Pietro Frosini, Maximo Diego Pujol, og mye mer! En intim, varm og svingende konsert som gjør at det rykker i dansefoten og klør i mang en spillefinger!

Initiativet til konserten kom fra den unge klassiske gitaristen Darya Kren. Hun ville løfte frem den klassiske gitaren i en periode der det ikke er så mange muligheter til å høre dette flotte instrumentet. Hun fikk med seg sin gitarlærer Rolf Erichsen som igjen fikk med sin tidligere gitarprofessor Sven Lundestad fra Norges Musikkskole, og sammen er de gitartrioen «3 genrasjoner».

Prosjektet ble urframført for en fullsatt Jacob Kulturkirke i Oslo 7. januar 2017 med høy stemning i salen.

De som er med:

Sven Lundestad (gitar) kommer fra Fredrikstad og er kjent både som utøver og lærer. Han har gitt konserter og vært gjestelærer over store deler av verden og blant annet opptrådt flere ganger i BBC og ærverdige Wigwore Hall i London. Lundestad har gitt ut flere gitarskoler (lærbøker) og gjort en rekke cd-innspillinger. Han ble landets første gitarprofessor ved Norges Musikkhøgskole i 1997.

Rolf Erichsen (gitar) er utdannet ved Østlanske Musikkonservatorium / Norges Musikkhøgskole med eksamen i klassisk gitar fra 1997. Han har siden jobbet som freelancemusiker i mange ulike sammenhenger med alt fra keltisk folkemusikk, flamencoensemble, samtidsmusikk, jazz, rock og rene klassiske gitarkonserter. I tillegg til freelancecvirksomheten jobber han som gitarlærer på musikklinja ved Askim vgs.

Darya Kren (gitar) er den yngste musiker i gjengen. Hun er 19 år og ferdig med videregående skole sommer 2016. Fra før har Darya organisert en del konserter ( inkludert en egen solo konsert) og hun var solist med det Norske blåseensemble i 2016. Samme år vant hun også drømmestipendet.

View Event →
Nov
4
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
4
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
5
1:00pm 1:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
5
4:00pm 4:00pm

Den lille havfruen - Speilet

I dette fantastiske undervannseventyret fra Disney møter du den boblende glade havfruen Ariel. Hun lever under havets overflate i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstre og venner - fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne........

 

Vindeleka barne og ungdomsteater

View Event →
Nov
5
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
6
11:00am11:00am

Kromi Mammatrening

Svangerskap og fødsel kan være en stor belastning på kvinnekroppen. Etter graviditet kommer en ny fase, med stor økning i antall løft, bøyning og bæring.
KROMI MAMMAtrening er gruppetrening for nybakte mødre med veiledning av fysioterapeut Marianne som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
- Oppstart fra 6 uker etter fødsel
- Spesialtilpasset gruppetrening av Marianne for deg som nettopp har fått barn. 
- Du får veiledet trening for å komme i gang med riktig trening etter fødsel, som vil gi deg en funksjonell og sterk kvinnekropp.
- Små grupper, individuelt tilpassede øvelser
- Gradvis økende trening med fokus på styrke og utholdenhet.
- Fokus på riktig trening av bekkenbunn og dyp stabiliserende mageøvelser for mammamagen.
- Gratis styrke-funksjonstest før og etter, for å få full utbytte av treningen og at vi kan se målbare forbedringer.
- Sjekk av stabilitet og magemuskulatur. 
- På vår mammatrening har vi vist dokumentert effekt av økt styrke og funksjon.
- Treningen er 10 ganger med eventuelt test før og etter. 
- Kurset koster kr 1600 inkl. testing. 
- Mandager kl.11.00-12.00
- Påmeldingen er bindende.
- Gratis prøvetime
- Vi har stellerom, plass til barnevogn/babybag og matter som babyen din kan ligge på mens du trener.
- Sosialt med andre mammaer og gratis smoothie etter trening!

Bra trening for deg – aktiv lek for barnet!

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Marianne på tlf 91675081/69337811 eller marianne@manuellterapiklinikken.no

View Event →
Nov
6
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
7
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
8
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Nov
8
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Nov
8
7:00pm 7:00pm

QuizOnsdag på OMG - Vinn gavekort på 500,-

Det ble spenning hele veien inn i fjor, da vi arrangerte Quiz for første gang på OMG.

Nå er vi i gang igjen. Samme regler og samme premie som sist.
Ditt lag kan igjennom en serie vinne 5000(!),- i gavekort. Ukes vinnere vinner 500,- i gavekort som er gitt av OMG/Ocean Club

Vi har en Quiz på 2x20 spørsmål, med 8 ulike kategorier. Det vil si at det er en stor mulighet at det kommer en kategori som DU vil kunne masse om for ditt lag.

- Dette er allmennquiz, og en quiz som passer for alle.

* Studenter må fremvise studentbevis for å få sine fordeler denne dagen.

Ønsker du å reservere bord? Send sms til Brevik på 92477123

View Event →
Nov
8
8:00pm 8:00pm

Trenigsgruppe for alle i turnhallen. NYHET kostholdsforedrag - Nedre Glomma Turn

Bli med på en gøyal gruppetrening passende for alle!
Fysioterapeut og turntrener Ida Malene Thoresen, vil stå for treningen, og gi dere ett tilpasset treningsopplegg for deres utgangspunkt.

Gruppen fokuserer på:
- Styrke
- Holdning
- Mobilitet
- Balanse
- Basis øvelser turn (om det er ønskelig). 

I denne gruppen vil dere bli introdusert for øvelser dere kjenner fra før, men også mye nytt. Dere vil bruke muskulatur som dere ikke visste var der, og få variert og god trening. Treningen tar utgangspunkt i trening med kroppsvekt og kroppsbeherskelse. 

Denne gangen ønsker vi å gi dere en knallbra pakke med foredrag fra ernæringsfysiolog Linn med i prisen. Her vil du få en god innføring i hvordan få et optimalt kosthold. Du vil få tips og råd om kosthold kombinert med trening og mye mer.
Foredraget blir i sammenheng med en av de første treningssamlingene og tilpasset dere som gruppe.

Pris for 10 treninger + ernærningsforedrag: 1200kr

Dette ble en stor suksess forrige gang, gleder oss til å se dere :-)
Påmeldingsfrist

View Event →
Nov
8
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
9
7:00am 7:00am

HØIAX inviterer proffkunder til "Viega Hæppi Torsdag" 19/10

Er du proffkunde hos oss så bør du benytte anledningen til å få servert frokost i Proffshopen vår torsdag 19/10.

Fredrik Fiske fra Viega Norge vil presentere nyheter og systemer og
du kan slå av en prat med Høiax. 
Trykk gjerne på knappen "Skal" om du ønsker å komme. 

Vel møtt og ta gjerne med en kollega!
Hilsen Høiax

View Event →
Nov
9
7:00pm 7:00pm

MAMMA SPREK - FRIM MAMMA

GRATIS PRØVETIME!
Torsdager 19.00

Er du en småbarnsmor? Ønsker du å komme skikkelig i gang med trening etter svangerskap og fødsel, eller synes du det er vanskelig å komme i gang selv om barnet eller barna er blitt litt større?

• En gruppetreningstime hvor man trener HELE kroppen. 
• Veiledet trening av fysioterapeut. Vi tilpasser der du er NÅ!
• Komme i bedre fysisk form sammen med andre i samme situasjon.
• Ha det gøy!

Pris: 1500kr for 10x

Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

View Event →
Nov
9
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
10
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
10
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
11
12:00pm12:00pm

D&D Adventurers League - Outland Fredrikstad

Adventurers League er et arrangement hvor man kommer og spiller rollespillet Dungeons & Dragons (5th edition), i en organisert setting. Man hopper rett inn i et eller flere små eller lengre eventyr hvert arrangement, og spiller side om side med nye og erfarne spillere.

Tidspunkt: 12.00 - (ca.) 16:00-17:30
Oppmøte: Møt opp før kl 12, så man får startet i tide - og for å være garantert plass, selv om du er forhåndspåmeldt.
Pris: 35

Påmelding: 
Send en mail til fredrikstad@outland.no, ring oss på 69 31 85 90 og oppgi navn, eller snakk med oss i butikken.

Avmelding: 
Om du finner ut at du ikke kan være med likevel, gi beskjed - det kan være andre som ønsker plassen din!

Forkunnskaper: 
Ikke nødvendig! Aldri spilt før? Kom og lær! Vi har ferdiglagde karakterark for førstegangsspillere (og til andre som har glemt eller ikke har tid til å lage karakter på forhånd.)

DCI-nummer:
Vi setter pris på om dere skaffer dere et DCI-nummer, da vi bruker dette til å rapportere på arrangementer knyttet til Wizards of the Coast. Dette kan gjøres her: http://dci.wizards.com/ Vi kan også hjelpe dere med det i butikken om dere ikke får gjort det på forhånd.

Mer informasjon:
Send en mail til fredrikstad@outland.no med tittelen D&D AL, og si at du ønsker å vite mer, eller kontakt oss her. Du kan også finne mer informasjon http://dndadventurersleague.org/start-here/playing/

Spilleder/DM:
Om du er over 18 år og har erfaring som spilleder/Dungeon Master, og kunne tenke deg å være DM på Adventurers League, gi beskjed! Vi har alltid bruk for spilledere – det er de som gjør at vi klarer å organisere dette!

View Event →
Nov
11
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
11
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
12
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
13
11:00am11:00am

Kromi Mammatrening

Svangerskap og fødsel kan være en stor belastning på kvinnekroppen. Etter graviditet kommer en ny fase, med stor økning i antall løft, bøyning og bæring.
KROMI MAMMAtrening er gruppetrening for nybakte mødre med veiledning av fysioterapeut Marianne som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
- Oppstart fra 6 uker etter fødsel
- Spesialtilpasset gruppetrening av Marianne for deg som nettopp har fått barn. 
- Du får veiledet trening for å komme i gang med riktig trening etter fødsel, som vil gi deg en funksjonell og sterk kvinnekropp.
- Små grupper, individuelt tilpassede øvelser
- Gradvis økende trening med fokus på styrke og utholdenhet.
- Fokus på riktig trening av bekkenbunn og dyp stabiliserende mageøvelser for mammamagen.
- Gratis styrke-funksjonstest før og etter, for å få full utbytte av treningen og at vi kan se målbare forbedringer.
- Sjekk av stabilitet og magemuskulatur. 
- På vår mammatrening har vi vist dokumentert effekt av økt styrke og funksjon.
- Treningen er 10 ganger med eventuelt test før og etter. 
- Kurset koster kr 1600 inkl. testing. 
- Mandager kl.11.00-12.00
- Påmeldingen er bindende.
- Gratis prøvetime
- Vi har stellerom, plass til barnevogn/babybag og matter som babyen din kan ligge på mens du trener.
- Sosialt med andre mammaer og gratis smoothie etter trening!

Bra trening for deg – aktiv lek for barnet!

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Marianne på tlf 91675081/69337811 eller marianne@manuellterapiklinikken.no

View Event →
Nov
13
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
14
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
15
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Nov
15
7:00pm 7:00pm

QuizOnsdag på OMG - Vinn gavekort på 500,-

Det ble spenning hele veien inn i fjor, da vi arrangerte Quiz for første gang på OMG.

Nå er vi i gang igjen. Samme regler og samme premie som sist.
Ditt lag kan igjennom en serie vinne 5000(!),- i gavekort. Ukes vinnere vinner 500,- i gavekort som er gitt av OMG/Ocean Club

Vi har en Quiz på 2x20 spørsmål, med 8 ulike kategorier. Det vil si at det er en stor mulighet at det kommer en kategori som DU vil kunne masse om for ditt lag.

- Dette er allmennquiz, og en quiz som passer for alle.

* Studenter må fremvise studentbevis for å få sine fordeler denne dagen.

Ønsker du å reservere bord? Send sms til Brevik på 92477123

View Event →
Nov
15
8:00pm 8:00pm

Trenigsgruppe for alle i turnhallen. NYHET kostholdsforedrag - Nedre Glomma Turn

Bli med på en gøyal gruppetrening passende for alle!
Fysioterapeut og turntrener Ida Malene Thoresen, vil stå for treningen, og gi dere ett tilpasset treningsopplegg for deres utgangspunkt.

Gruppen fokuserer på:
- Styrke
- Holdning
- Mobilitet
- Balanse
- Basis øvelser turn (om det er ønskelig). 

I denne gruppen vil dere bli introdusert for øvelser dere kjenner fra før, men også mye nytt. Dere vil bruke muskulatur som dere ikke visste var der, og få variert og god trening. Treningen tar utgangspunkt i trening med kroppsvekt og kroppsbeherskelse. 

Denne gangen ønsker vi å gi dere en knallbra pakke med foredrag fra ernæringsfysiolog Linn med i prisen. Her vil du få en god innføring i hvordan få et optimalt kosthold. Du vil få tips og råd om kosthold kombinert med trening og mye mer.
Foredraget blir i sammenheng med en av de første treningssamlingene og tilpasset dere som gruppe.

Pris for 10 treninger + ernærningsforedrag: 1200kr

Dette ble en stor suksess forrige gang, gleder oss til å se dere :-)
Påmeldingsfrist

View Event →
Nov
15
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
16
7:00pm 7:00pm

MAMMA SPREK - FRIM MAMMA

GRATIS PRØVETIME!
Torsdager 19.00

Er du en småbarnsmor? Ønsker du å komme skikkelig i gang med trening etter svangerskap og fødsel, eller synes du det er vanskelig å komme i gang selv om barnet eller barna er blitt litt større?

• En gruppetreningstime hvor man trener HELE kroppen. 
• Veiledet trening av fysioterapeut. Vi tilpasser der du er NÅ!
• Komme i bedre fysisk form sammen med andre i samme situasjon.
• Ha det gøy!

Pris: 1500kr for 10x

Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

View Event →
Nov
16
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
17
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
17
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
PROSJEKT VINTERJAKKE - ST. CROIX-HUSET
Nov
18
11:00am11:00am

PROSJEKT VINTERJAKKE - ST. CROIX-HUSET

Prosjekt Vinterjakke er en innsamlingsaksjon som arrangeres i samarbeid med Blå Kors. Denne høsten er det 6. året på rad hvor vi sammen samler inn varme klær til de som trenger det.

Prosjekt-vinterjakke-240---Copy.jpg

Givergleden har vært stor de andre årene og vi ønsker alle hjertelig velkomne til ny innsamling: lørdag 18. november på St. Croix kl 11:00 – 14:00. (Ved brannstasjonen i Fredrikstad sentrum).

prosjekt download.jpgBidragene går til de som trenger det i nærmiljøet og vil bli delt ut på Varmestua, Barnas Stasjon, flykningsmottakene m.fl. etter innsamlingen. Det er stort behov for VINTERTØY; jakker, gensere, boblebukser, sko osv – til både store og små. Klærne som leveres MÅ være hele og rene.

Prosjekt-Vinterjakke-609101.jpgVi håper at så mange som mulig har anledning til å bidra og ser frem til en fin dag sammen.

Varm hilsen fra Prosjekt Vinterjakke-jentene ❤️

12189559_10156226907000430_2951780116690487657_n.jpgVed spørsmål, vennligst ta kontakt på:
Mobil: Marita 95106960, Cecilie 97074066
E-post: cecilie_eriksen@icloud.com

View Event →
Nov
18
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
18
9:00pm 9:00pm

The Soul of Christmas - Båthuset Scene

Odd René Andersen: The Soul of Christmas

 

For sjette år på rad fyller Odd René Andersen med band Båthuset Scene i Fredrikstad med rødglødende soul og klassiske hitlåter. Årets show har tittelen «The Soul of Christmas». 

 

Få, om noen, norske artister framfører soul med samme tynge og trøkk som Odd René Andersen. De foregående showene har fått strålende kritikk og har blir sett av 25.000 mennesker.

 

Spesiell opplysninger:

I Båthusteatret selges det ikke plassbilletter. Til dette showet blir det imidlertid foretatt bordplassering og tildelt plasser ved ankomst. Det er derfor viktig at de som ønsker å sitte sammen bestiller billetter i samme navn.

 

Billett til premieren 3. november gir også adgang til premierefest på Quality Hotel Fredrikstad etter forestillingen.

 

På dager med doble forestillinger er det ikke anledning til å bli værende i lokalene etter første forestilling.

 

Til forestillingene fredag 15. og lørdag 16. desember selges det kun ståbilletter.

View Event →
Nov
19
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
20
11:00am11:00am

Kromi Mammatrening

Svangerskap og fødsel kan være en stor belastning på kvinnekroppen. Etter graviditet kommer en ny fase, med stor økning i antall løft, bøyning og bæring.
KROMI MAMMAtrening er gruppetrening for nybakte mødre med veiledning av fysioterapeut Marianne som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
- Oppstart fra 6 uker etter fødsel
- Spesialtilpasset gruppetrening av Marianne for deg som nettopp har fått barn. 
- Du får veiledet trening for å komme i gang med riktig trening etter fødsel, som vil gi deg en funksjonell og sterk kvinnekropp.
- Små grupper, individuelt tilpassede øvelser
- Gradvis økende trening med fokus på styrke og utholdenhet.
- Fokus på riktig trening av bekkenbunn og dyp stabiliserende mageøvelser for mammamagen.
- Gratis styrke-funksjonstest før og etter, for å få full utbytte av treningen og at vi kan se målbare forbedringer.
- Sjekk av stabilitet og magemuskulatur. 
- På vår mammatrening har vi vist dokumentert effekt av økt styrke og funksjon.
- Treningen er 10 ganger med eventuelt test før og etter. 
- Kurset koster kr 1600 inkl. testing. 
- Mandager kl.11.00-12.00
- Påmeldingen er bindende.
- Gratis prøvetime
- Vi har stellerom, plass til barnevogn/babybag og matter som babyen din kan ligge på mens du trener.
- Sosialt med andre mammaer og gratis smoothie etter trening!

Bra trening for deg – aktiv lek for barnet!

For spørsmål og påmelding ta kontakt med Marianne på tlf 91675081/69337811 eller marianne@manuellterapiklinikken.no

View Event →
Nov
20
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
21
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
22
6:00pm 6:00pm

Myk og Fredfull Mediyoga Medisinsk Yoga onsdager

Kurs for indre Ro .. Balanse og Livsglede
Chakrabalansering .. for mykhet i kropp & sinn ..

.. Dette kurset er et tilbud til deg som både er nybegynner og for deg som har gått på MediYogakurs tidligere. ..

.. MediYoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle ..

. Også for deg som for eksempel sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helseutfordringer og som eventuelt har redusert fysisk kapasitet.
.. Yogaøvelsene utføres langsomt, kontrollert og med innlevelse
Med enkle yogaøvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon og mantra blir kroppens funksjoner stimulert . Sirkulasjonen øker og du balanseres på alle plan . Både fysisk, emosjonelt og mentalt. ..

Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. ..

Kom som du er .. :)
Du behøver ikke være spesielt myk eller ha forkunnskaper for å delta på MediYoga for nybegynnere. ..

Vi har matter. puter og pledd til alle

Det går også fint å gjøre øvelsene sittende på stol ...
.


10 uker kr. 1500.- Onsdager . kl. 18.00 - 19.30Velkommen til FREDRIKSTAD MEDISINSKE YOGASENTER
Mer info her : www.fredrikstad.yoga

Påmelding:
Synnøve N.G. Løken
synlok@gmail.com
98857357

Helse • Velvære

View Event →
Nov
22
7:00pm 7:00pm

QuizOnsdag på OMG - Vinn gavekort på 500,-

Det ble spenning hele veien inn i fjor, da vi arrangerte Quiz for første gang på OMG.

Nå er vi i gang igjen. Samme regler og samme premie som sist.
Ditt lag kan igjennom en serie vinne 5000(!),- i gavekort. Ukes vinnere vinner 500,- i gavekort som er gitt av OMG/Ocean Club

Vi har en Quiz på 2x20 spørsmål, med 8 ulike kategorier. Det vil si at det er en stor mulighet at det kommer en kategori som DU vil kunne masse om for ditt lag.

- Dette er allmennquiz, og en quiz som passer for alle.

* Studenter må fremvise studentbevis for å få sine fordeler denne dagen.

Ønsker du å reservere bord? Send sms til Brevik på 92477123

View Event →
Nov
22
8:00pm 8:00pm

Trenigsgruppe for alle i turnhallen. NYHET kostholdsforedrag - Nedre Glomma Turn

Bli med på en gøyal gruppetrening passende for alle!
Fysioterapeut og turntrener Ida Malene Thoresen, vil stå for treningen, og gi dere ett tilpasset treningsopplegg for deres utgangspunkt.

Gruppen fokuserer på:
- Styrke
- Holdning
- Mobilitet
- Balanse
- Basis øvelser turn (om det er ønskelig). 

I denne gruppen vil dere bli introdusert for øvelser dere kjenner fra før, men også mye nytt. Dere vil bruke muskulatur som dere ikke visste var der, og få variert og god trening. Treningen tar utgangspunkt i trening med kroppsvekt og kroppsbeherskelse. 

Denne gangen ønsker vi å gi dere en knallbra pakke med foredrag fra ernæringsfysiolog Linn med i prisen. Her vil du få en god innføring i hvordan få et optimalt kosthold. Du vil få tips og råd om kosthold kombinert med trening og mye mer.
Foredraget blir i sammenheng med en av de første treningssamlingene og tilpasset dere som gruppe.

Pris for 10 treninger + ernærningsforedrag: 1200kr

Dette ble en stor suksess forrige gang, gleder oss til å se dere :-)
Påmeldingsfrist

View Event →
Nov
22
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
23
7:00pm 7:00pm

MAMMA SPREK - FRIM MAMMA

GRATIS PRØVETIME!
Torsdager 19.00

Er du en småbarnsmor? Ønsker du å komme skikkelig i gang med trening etter svangerskap og fødsel, eller synes du det er vanskelig å komme i gang selv om barnet eller barna er blitt litt større?

• En gruppetreningstime hvor man trener HELE kroppen. 
• Veiledet trening av fysioterapeut. Vi tilpasser der du er NÅ!
• Komme i bedre fysisk form sammen med andre i samme situasjon.
• Ha det gøy!

Pris: 1500kr for 10x

Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

View Event →
Nov
23
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →
Nov
24
8:40pm 8:40pm

Ashtanga Yoga videregående 2 Kurs - TOG Yoga

Ashtanga Yoga videregående 2 er kurs for deg som har gått videregående 1 tidligere, eller har praktisert annen form for yoga .
Vi åpner timene med Solhilsen A og B og fordyper oss i hele den stående delen før vi går videre inn i de sittende asanasene (øvelsene) frem til Navasana.
Her praktiserer vi med jevn intensitet å går enda dypere inn i pusteteknikken og magelåsene.
Alle øvelsene vises med modifikasjoner slik at alle skal føle mestringsfølelse og kunne delta.
Vi avslutter hver time med en god avspenning på ca 15 min.
Alle timene er ledet hele veien og har en varighet på 70 min.
Kursperioden går over 7 uker.
Pris: 1300,-
Klippekort kan også benyttes!
For påmelding klikk "skal" på arrangmentet eller send mail til gunnerud@hotmail.com
Håper vi ses på matten!
Therese G H

View Event →