Back to All Events

SAFT: Hard and fragile like a diamond - St. Croix Huset i Fredrikstad


  • St. Croix huset 16 Sankt Croix gate Fredrikstad, Østfold, 1607 Norway (map)

SAFT: Hard and fragile like a diamond - St. Croix Huset

#stcroixhuset

SAFT: Hard and fragile like a diamond - St. Croix Huset #stcroixhuset

En guidet tur i tortur… 

 

Tittelen "Hard and fragile like a diamond" refererer til menneskets fysiske og psykiske kapasitet. Den første kilden til inspirasjon var Amnesty International’s rapport "Take a step to stamp out torture". Nylige rapporter melder om tortur og voldelige handlinger i mer en 150 land. 

Ofrene inkluderer vanskeligstilte, dissidenter, kriminelt mistenkte og politiske fanger. Andre blir forfulgt pga sin identitet eller tro, inkludert kvinner og barn. Hvordan håndterer vi denne virkeligheten når den når ossi hjemmene våre, sittende på sofan. 

Får vi servert sannheten gjennom media? Vil vi ha den? “Hard and fragile like a diamond” er en intim fysisk forestilling bestående av en medvirkende fototgraf/ scenograf, en musiker og en skuespiller. Trioen utforsker de audiovisuelle relasjonene i fysiske og mentale minner. Forestillingen er et møte mellom fysisk teater, lydkunst, fotografi og ulike former for dokumentasjon. Forestillingens tema tar et politisk oppgjør og standpunkt mot tortur, men det er like mye en reise inn i de mest intime deler i menneskets private sfære og hva det vil si å miste retten til tankene dine. 

 
Later Event: October 24
VAMP - KONSERT - BLÅ GROTTE