Back to All Events

VAMP - KONSERT - BLÅ GROTTE

Sted: Blå Grotte i Fredrikstad (se kart nederst på siden)  KJØP BILLETTER

Vamp Blå Grotte

Vamp har eksistert i 24 år. De har gitt ut 13 album og blitt belønnet med en rekke hedersbevisninger, blant annet fem Spellemannspriser, Prøysenprisen, Gamlengprisen og Rogaland fylkes bragdpris. De har oppnådd å selge til gull, platina, dobbel eller trippelplatina på omtrent alle sine utgivelser og har til sammen solgt godt over 1 million plater. 

 

Etter sin siste eventyrlige suksess med «Liten fuggel» (ca 200.000 solgte album) tok bandet et drøyt friår fra scenen. Nå er hvilen over og bandet kan friste med nye konsertopplevelser igjen. Denne gang besøker de oss med en særdeles spennende besetning. 

 

Vamp Blå Grotte

Øyvind Staveland

Vamps gründer er den eneste av besetningen som har vært med gjennom hele deres 24-årige karriere. Han har laget mange av Vamps sanger og spiller fele, bratsj, fløyter og trekkspill. 


Jan Toft: 

vokal og gitar. Jan er Vamps originalvokalist. Han var med  fra starten av i 1991 og fram til 1998. I den perioden lagde han flere av Vamps sanger. Jan har gitt ut 2 soloalbum, jobbet som produsent og skuespiller. 


Odin Staveland: 

ble i 2004 involvert som låtskriver og musiker til plata «Siste stikk». Siden har han turnert og spilt inn plater med Vamp, samtidig som han har komponert musikk til teater og film og jobbet som produsent. Odin synger, spiller piano, trommer, perkusjon og trekkspill. 


Bjørn Berge: 

gitarer og banjo. Bjørn er kjent for sin energi og gitarteknikk og har selv gitt ut 12 album og blitt belønnet med 2 Spellemannspriser. Som soloartist har han turnert Europa på kryss og tvers og gjort festivaler verden over, blant annet i USA, Canada, Russland og Ukraina. 


Kjetil Dalland: 

er en av landets mest rutinerte bassister og jobber også som produsent og komponist. Han har turnert med en lang rekke kjente artister, som Mari Boine, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Maria Mena, Nico Valkaepaa, Torun Eriksen, Halvdan Sivertsen med flere. 


POPULAS

Albumet  Populas  har høstet bare gode anmeldelser fra alle aviser i landet.

Albumet Populas har høstet bare gode anmeldelser fra alle aviser i landet.

«Populas» er tittelen på Vamps tiende studioalbum. Tittelen er latin og betyr befolkning, og plata er intet mindre enn et konseptalbum bygd opp omkring skildringer av en samling særdeles fargerike karakterer. Noen reelle, noen fiktive, og noen midt i mellom. «Elmer» er sangen om Øyvind Stavelands to år gamle barnebarn der han oppdager verden. «Kaspar og den gamle» beskriver hvordan en ung manns utrolige historie kan fortone seg sett med en gammel manns skeptiske øyne. I tillegg streifer plata innom bygdedans i Akershus, innbrudd i et vinmonopol og morgensol som stiger i en hage, samt tar for seg mer skjebnetunge temaer som båtflyktninger i drift i Middelhavet.