Back to All Events

Fredrikstad Animasjonsfestival 2015 - Litteraturhuset Fredrikstad


  • Fredrikstad Animation Festival 2015 11 Storgata Fredrikstad, Østfold, 1607 Norway (map)

Torsdag 12. nov - Lørdag 14. nov    Klikk her for billettinfo. Billettsalg på Fredrikstad Kino.

#fredrikstadanimationfestival

FREDRIKSTAD ANIMATION FESTIVAL 2015

Animasjonsfestivalen

 

Torsdag 12. november 2015 - Lørdag 14. november 2015
Klokken : 21:00 - 01:00

Pris: Se billettinfo
Sal: Egalia/Joker
Arrangør: Fredrikstad Animasjonsfestival

For tredje år på rad huser Litteraturhuset i Fredrikstad, Norges største animasjonsfestival.  12. til 14. November holdes det foredrag, samtaler og fester på huset i animasjonens tegn. Nysgjerrig? Bare å møte opp for å møte en kreativt miljø. Klikk deg inn for å se fullt program. Du kan kjøpe enkeltbilletter til arrangement på Litteraturhuset Fredrikstad ved inngangen.

Klikk her for billettinfo. Billettsalg på Fredrikstad Kino.

PROGRAM

TORSDAG 12. NOVEMBER

21:00: UTSTILLINGSÅPNING AV KARRIKATURTEGNINGER AV ILJA BEREZNICKAS

Gratis

Festivalen æresgjest, den Litauiskeanimatøren, filmskaperen og illustratøren Ilja Bereznickas stiller ut et utvalg av hans karrikaturtegninger.

Joker Bar

21:30: OFFISIELL ÅPNING AV FREDRIKSTAD ANIMATION FESTIVAL

Gratis

Årets festival starter med brask og bram med åpningsseremoni på Litteraturhuset. Vi setter stemningen med utvalgte kortfilmer fra noen av festivalgjestene. Før åpningen er det mottakelse i forbindelse med utstillingen til vår æresgjest Ilja Bereznickas.

Filmer som blir vist under åpningsseremonien er:

Britannia (1993)

Joanna Qvinn

Newspaper Man (1991)

Ilja Bereznikas

FREDAG 13. NOVEMBER

18:00: MØT FILMSKAPERNE MED VIKEN FILMSENTER

Gratis

Møt folkene bak filmene i konkurranseprogrammet. Vi samler filmskapere og gjester fra inn- og utland til et uformelt møte der festivalpublikummet kan bli bedre kjent med profesjonelle aktører innen animasjonsfeltet. Samtalen ledes av animasjonsblogger og journalist Nancy Denney-Phelps.

Joker Bar

19:00: ILLUSTRASJON OG ANIMASJON m/LISA AISATO & ØISTEIN DOLMEN

Pris: 100,-, gratis for publikum med festivalpass

Klikk her for billett

 

Illustratør Lisa Aisato og regissør Kristin Ulseth kommer for å holde en presentasjon av sin kommende kortfilm Odd er et egg, som har planlagt premiere i løpet av 2016. Odd er et egg vil være en adaptasjon av Lisa Aisatos egen bok med Kristin Ulseth som regissør.

Øystein Dolmen og Eric Vogel vil etterfølge med en presentasjon av langfilmenKnutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin. Øystein Dolmen (også kjent som Knutsen) er idémannen bak filmen, mens Eric Vogel er filmens produsent. Sammen skal de holde en presentasjon av filmens utvikling fra Dolmens (og makker Gustav Lorentsens) hode og strektegninger, til et 3D univers. Se opp for grevlinger i taket!

 

 

 

21:30: RETROSPEKTIV QVISTEN 20 ÅR

Pris: 100,-, gratis for publikum med festivalpass

Aldersgrense: 12 år

Klikk her for billett

 

Qvisten Aniamtion er et av de ledende studioene for animasjon i Norge. Studioet har blant annet vært ansvarlig for animasjonen bak filmer som Kurt er Grusom, Pelle Politibil og Solan & Ludvig, Jul i Flåklypa. Vi ferier jubileumet deres under festivalen med fest i Joker bar og et kortfilmprogram i Egalia.

Filmer som blir vist:

Guggen: du store Gauda (Rasmus A. Sivertsen, 2001)

 Mind The Gap (Endre Skandfer , 2003)

Tatanka (Olav Asland, 2009)

Guri Gursjen & Gursjan Gru (Eirik Aure & Johanne Anda, 2009)

Baker’n (Kine Aune, 2011)

 Den Magiske Tiden (Kine Aune, 2013)

 Rulletrappen (Christopher Nielsen, 2014)

 

LØRDAG 14. NOVEMBER

13:00: LISA AISATO LESER ODD ER ET EGG

Pris: 50,- Gratis for publikum med festivalpass.

Klikk her for billett

Lisa Aisato, bosatt på Kråkerøy utenfor Fredrikstad gjør en høytlesning av boken sin Odd er et egg. Hun vil også fortelle barna om prosessen med å lage en animasjonsfilm av boken, og vise smakebiter fra filmen.

Lisa Aisato
16:00: NORDISK ANIMASJONSFORUM DEL 1:  JONAS ODELL,  & SUNIT PAREHK-GAIHEDE

Pris: 100, Gratis for publikum med festivalpass

Klikk her for billett


Fredrikstad Animation Festival er en av de største bransjesamlingene for animasjon i Norden. For å øke bevisstheten om nordisk animasjon og øke samhandlingen i regionen har festivalen invitert andre nordiske organisasjoner for å lage et seminarprogram som fokuserer på den nordiske animasjonsscene.

Møt svenske Jonas Odell, en prisvinnende regissør for kortfilm og musikkvideo (U2, The Rolling Stones, Franzferdinand med mer) og regissør og spesialist på visuelle effekter Sunit Parekh-Gaihede fra Danmark.Jonas Odell
Sunit Parekh Gaihede

17:45 NORDISK ANIMASJONSFORUM DEL 2:  MATS GRORUD

Pris: 100,- gratis for publikum med festivalpass

Klikk her for billetter


Mats Grorud, som vil presentere hans arbeid med den animerte dokumentarfilmen The Tower. Filmen er en historisk dokumentar- som tar utgangspunkt i den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Grorud har selv tilbragt tid i en palestinsk flyktningeleir, og filmen vil basere seg på intervjuer og samtaler med flyktninger.  

21:00: PRISUTDELING

Gratis

Som avslutning av festivalens nordisk-baltiske konkurransen for kortfilm, holdes det en ærverdig prisutdeling hvor festivalens helt egen pris, Golden Gunnar blir delt ut til heldige vinnere. Fredrikstad Animation Festival er også en av 10 eksklusive Cartoon d´ Or festivaler, og vinneren av vår Grand Prix vil automatisk bli nominert til Cartoon d´ Or 2016.