Back to All Events

HISTORISK FROKOST MED LARS OLE KLAVESTAD - Restaurant Fabel / Litteraturhuset i Fredrikstad

  • Litteraturhuset i Fredrikstad 6 Storgata Fredrikstad, Østfold, 1607 Norway (map)

Lørdag 31. oktober 2015   Klokken : 10:00 - 11:30   Pris: 200    Sal: Restaurant Fabel
Arrangør: resturant Fabel/Litteraturhuset Fredrikstad     Billetter

HISTORISK FROKOST MED LARS OLE KLAVESTAD - Restaurant Fabel / Litteraturhuset i Fredrikstad

Landskapsarkitekt, billedkunstner og forfatter Lars Ole Klavestad tar oss med på i en arkitektonisk bildefortelling om hvordan Storgata og Bryggepromenaden har gjennomgått flere arkitektoniske hamskifter gjennom de siste 150 årene – fra empiren, via jugendstilen til dagens nybygg med restauranter og leiligheter. Lær mer om byens arkitektoniske historie og uterommene mellom bygningene.

Storgata i Fredrikstad. Foto: Eberh. B. Oppi Kunstforlag

Storgata i Fredrikstad. Foto: Eberh. B. Oppi Kunstforlag

Lars Ove Klavestad

Lars Ove Klavestad

Lars Ole Klavestad  fra Borge kom sist høst ut med den store praktboka «Arkitekturen i Fredrikstad». Foruten å være landskapsarkitekt og billedkunstner arbeider han hos Fylkeskonservatoren i Østfold. Han har også vært medforfatter og illustratør av 14 bind i bokverket «Gårder og slekter i Borge og Torsnes» og utgitt flere kunstbøker med sine surrealistiske bilder og underfundige tekster. Klavestad har videre skrevet en rekke artikler i andre bøker om lokalhistorie, stedsnavn, landskap og arkitektur. Gjennom mange år har hans Biologisk Mangfold-spalte vært et fast lørdagsinnslag på baksiden av Fredriksstad Blad.