Back to All Events

Downton Abbey

DOWNTON ABBEY

Langreist

 

Tirsdag 6. oktober 2015
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Temareiser Fredrikstad/Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Takket være Downton Abbey og andre engelske produksjoner har mange av oss et sterkt forhold til britisk litteratur, kultur og humor, natur, historie og samfunnsliv. Mens vi  venter på  sjette sesong av Downton Abbey skal vi få et innblikk i det litterære og kulturelle England, fra Jane Austin litterære univers, via Vilhelm Erobreren og til Agatha Christies Mrs. Marple.

Highclere Castle, slottet der Downton Abbey er spilt inn, er hjemmet til jarlen av Carnarvon. Det var den nåværende jarlens oldefar og arkeologen Howard Carter som oppdaget Tutankhamons grav i 1922. Highclere ligger bare noen steinkast fra Jane Austens verden. Vilhelm Erobreren reiste en av sine første borger her i 1067, og i restene av den finner vi det som etter sigende skal være det runde bordet til den legendariske kong Arthur og hans riddere. Agatha Christies detektivunivers er like rundt hjørnet. Alt dette og mer til før vi høre om når Ragnhild Eikeli tar oss med på reise.

Ragnhild Eikeli er  oversetter og førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo.