Back to All Events

KORRESPONDENTENE - Litteraturhuset i Fredrikstad

  • Litteraturhuset i fredrikstad 6 Storgata Fredrikstad, Østfold, 1607 Norway (map)

Mandag 2. november 2015  Klokken : 19:00 - 20:30  Pris: 100
Scene / Sal: Egalia  / Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad   Kjøp: Billetter

KORRESPONDENTENE: Sidsel Wold / Fredrik Græsvik / Odd Karsten Tveit

Knapt noen nordmenn har gjennom de siste tiårene fulgt konflikten i Midt-Østen så tett som Odd Karsten Tveit, Sidsel Wold og Fredrik Græsvik. De har gjennom mange års arbeid for NRK og TV2 i Midtøsten blitt dypt engasjert i konflikten.

Episenteret for den israelsk-palestinske konflikten.  For Moria-høyden, som jødene kaller Tempelplassen og muslimene kaller Haram al Sharif, er av verdens helligste, og dermed også av de mest eksplosive stedene i verden.

Episenteret for den israelsk-palestinske konflikten. For Moria-høyden, som jødene kaller Tempelplassen og muslimene kaller Haram al Sharif, er av verdens helligste, og dermed også av de mest eksplosive stedene i verden.

I høst har de alle tre skrevet om Midt-Østen konfliktene, og vi har invitert dem til å dele sine erfaringer og tanker med oss. Hvordan er det å jobbe som korrespondent? Er det mulig å forholde seg objektivt til en konflikt man over lang tid er så tett på? Og er det sjans for fred i Midt-Østen?

Frode Rekve fra Institutt for Journalistikk er kveldens ordstyrer.

Bomberegn over Gaza i januar 2013. Foto og Copyright: ChameleonsEye

Bomberegn over Gaza i januar 2013. Foto og Copyright: ChameleonsEye

Odd Karsten Tveit har dekket Midtøsten-konflikten i snart 40 år. Han har vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet en rekke bøker om emnet

Sidsel Wold er forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt, hvor hun har bodd i flere år. Hun har mottatt Ossietzky-prisen for sitt arbeid.

Fredrik Græsvik har jobbet i TV2 siden 1994, med hovedansvar for midtøstendekningen, og i en periode som utenrikssjef. Han har også vært informasjonsoffiser for den norske FN-styrken i Libanon.