Back to All Events

Buicken - Blå Grotte

HVA ER BUICKEN / HVEM ER BUICKEN?

Prosjektet Buicken startet ved at prisvinnende forfatter Lars Saabye Christensen, forfatter og journalist Tom Stalsberg og fotograf Lars Bones reiser til USA på reportasje for Dagbladet Magasinet og kommer hjem med et overskudd av ord, bakrus, setninger, dårlig råd og stemninger.

En vinterdag tar forfatterne med seg tekstene i studio, og sammen med de vel så prisvinnende multimusikerne, Knut Reiersrud og Stian Carstensen, improviserer de fram en helt unik lydbok – preget av nærvær og kreativitet: "Men Buicken står der fremdeles" (Lydbokforlaget - 2010). Saabye, Stalsberg og Bones har utgitt to bøker sammen, tekstene er hentet fra disse to pluss ting som skrives underveis og som framføres live etter en time.

I stedet for å la det stoppe med bok- og lydbokutgivelse ønsket Buicken-gjengen å ta prosjektet ut på veien og til landets kroer, puber, matsaler og andre hus som ønsker dem velkommen.

 

Det er ikke gitt hva man kan vente seg, men det som er sikkert er at ved å presentere Buicken har med landets mest anerkjente- og begavede kunstnere å gjøre. Amund Maarud er også en del av dette prosjektet blitt, og stepper inn når Knut Reiersrud eller Stian Carstensen iperioder er opptatt med andre prosjekter.

Blues? Nei. Rock? Nei. Viser? Nei? Jazz? Nei. Alt sammen? Ja, kanskje!

God atmosfære? Å, definitivt.

 

Arrangør: Blå Grotte

Earlier Event: October 25
Suppehuemøte i Pernes - Pernes
Later Event: October 26
Knut Roppestad - Café Magenta