Back to All Events

EVENTYRLANDET SVANETI - Litteraturhuset Fredrikstad

EVENTYRLANDET SVANETI I KAUKASUS

 

Torsdag 17. november 2016
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteaturhuset Fredrikstad

Høyt hevet over skyene ligger eventyrlandet Svaneti – med rette kalt Europas tak. Mellom fjelltopper på over 5000 meter ligger flere bebodde bygder på over 2000 meter. Isolert beliggende i uberørt natur er eldgamle tradisjoner som for lengst har forsvunnet andre steder i Europa fortsatt i live. Så himmelsk vakkert at det av og til også får norske fjell til å blekne.

Dette er Richard Bærugs nye hjemtrakter. Nordmannen driver Grand Hotell Ushba i Svaneti, nord i Georgia. Denne kvelden tar han oss med på en reise i dette ukjente eventyrlandet. – enestående natur med sagnomsuste fjelltopper, vakre små kirker, bortgjemte landsbyer og eiendommelige tårnhus som står på Unescos verdensarvliste. Og ikke minst spennende møter med mennesker som fremdeles bor i dette fjellområdet.

 
Earlier Event: November 17
Gressvik seniordans - Kiwanishuset
Later Event: November 18
Natt i Nisseland - Blå Grotte