Back to All Events

BENNY BORG: CORNELIS, ELVIS, CASH & CO… Konsert - Litteraturhuset i Fredrikstad

Lørdag 13. februar 2016
Klokken : 20:00 - 21:30

Pris: 350
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Billetter

Det er over 40 år siden Benny Borg gjorde seg ­gjeldende som artist i Norge. Dette markeres med en jubileumsforestilling der Benny Borg henter fram høydepunktene i en lang karriere. Han gir oss fortellingene og låtene til Cash, Elvis og Cornelis Vreeswijk og selvfølgelig noen av hans egne ”schlagere”. Humor og alvor går hånd i hånd når Benny Borg tar vareopptelling på disse suksessrike årene av sin karriere.

Etter over 40 år som artist i Norge, øser han gladelig ut et knippe låter som er blitt klassikere i norsk populærmusikks historie. I upretensiøs trubadurstil byr han opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd fra en Morgan Kane-revolver under huden på publikum. I løpet av den snaue halvannen time lange forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen og den allsidige kunstneren han er.  Benny Borgs evne til å være Elvis, Cash, hans praktfulle evne til å formidle Cornelis Vreeswijks musikk er av solid merke. Ved gjenhør av hans egne låter minnes man på Borgs genuine evne til å kombinere iørefallende melodier med tekster som i all sin enkle, følsomme og lett skarpe observasjon treffer rett i mellomgulvet.

Her får du rett og slett alle de store låtene til tre av noen av de største popkulturelle fenomenene verden har sett samt noen norske klassikere i en gripende og ujålete festforestilling.