Tilbake til alle arrangementer

Henning Kvitnes & Claudia Scott - Blå Grotte i Fredrikstad

Henning Kvitnes er en av artistene som er med i sesong 5 av "Hver gang vi møtes" til stor glede for publikum. Neste år samler han band, og deler scenen med Claudia Scott. Kvitnes må vel sies å være en av landets mest populære artister i sin sjanger, og har i en årrekke stått for den ene landeplagen etter den andre. Låter som "Back to Little Eden", "Evig eies", "Jenta i Änglagård", "Trengte ingen", "Sommarnatt i Bohuslän", "Guttær", "Opp og ut å vekke sola", "Sånne som oss","Savoy hotel", "Opp fra veien ned" og mange flere. Ikke alle artister kan skilte med en så omfattende låtkatalog som Henning Kvitnes. 



Kvitnes har blitt hedret med flere priser for sin låtskriverkunst, og høres jevnlig på radiokanalene. Kvitnes er en gammel rocker, og startet karrieren i midten av 70-årene, og gav helt frem til 1991 ut album på engelsk. Publikumsfavoritten "Back to Little Eden» 1987 er fremdeles en etterspurt låt på konsertene. 
I 1991 kom det norskspråklige albumet «Veien hjem» og derfra har det bare gått oppover. Våren 2014 slapp han sitt hittil siste album «Jada…..vi elsker!» hvor singelen «Opp fra veien ned», ble det årets hit fra Kvitnes. 
Nå er han altså en av artistene i TV2`s femte sesong med «Hver gang vi møtes», og skal over 8 programmer hedre andres låter, og selv bli hedret i beste sendetid. 


Claudia Scott er en mangeårig venn og samarbeidspartner av Henning Kvitnes. De to har stått på samme scene en rekke ganger. Sist i 2013, hvor også danske Poul Krebs var med. Claudia kommer fra en musikalsk familie, og spilte med sin far Clive Scott & the Skywegians allerede fra 10 års alderen. Hun har gitt ut flere soloalbum, med fjorårets "Follow the lines" som hittil siste utgivelse. Albumet signaliserer med all tydelighet, at Claudia er tilbake til kombinasjonen av melodiøsitet og kraft, som gjorde solodebuten "Flowers & Thorns", og hitsingelen «Heard you on my radio» så oppsiktsvekkende i 1992. Claudia Scott fikk Spellemann for albumet, og har igjen gjort seg aktuell på konsertscenene. Foruten samarbeidet med bl.a. Henning Kvitnes og Poul Krebs, hadde Claudia stor suksess på 80 tallet med trioen «Claudia/Big Hand & Casino». Publikum har noe å glede seg til, når disse to veteranene i Norsk musikk drar på turné neste år. En blanding av begges rikholdige låtkatalog, og en mengde Kvitnes hit´s vil nok sette godstemninga i publikum. Nært og tett –intimt og varmt – men med puls og trøkk og god plass til spontane tolkninger. Kvitnes og Scott har etter hvert lang erfaring på veien og mange gode historier å binde kvelden sammen med. 

Arrangør: Blå Grotte