Back to All Events

FILM MED ORD: DØDEN PÅ OSLO S - Litteraturhuset i Fredrikstad

Tirsdag 27. september 2016
Klokken : 20:00 - 22:00

Pris: 200
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad 

ilm med ord er et konsept der skuespillere og en regissør møtes og leser et filmmanus live foran publikum. Denne kvelden er det Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen som skal i ilden, og filmen de skal lese er ingen ringere enn Døden på Oslo S fra 1990, regissert av Eva Isaksen og basert på Ingvar Ambjørnsens roman.

Få med deg et herlig gjensyn med en perle i norsk filmhistorie.

Harald Eia er komiker, tekstforfatter og produsent, kjent for en rekke humorprogrammer på NRK, i samarbeid med blant andre Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen. I 2010 fikk han Fritt Ords Honnør, og Mensa Norges pris 2010, for den populærvitenskapelige TV-serien Hjernevask. Han er også kjent for programmer som Lille Lørdag, Åpen Post, Ut i vår hage, Team Antonsen, Tre brødre som ikke er brødre og Brille. Han har også spilt i filmer som Jakten på Nyresteinen, Detektor, United og Kong Curling. 

Eia driver produksjonsselskapet Funkenhauser Productions sammen med Bård Tufte Johansen.

Bård Tufte Johansen komiker, tekstforfatter og produsent. I 2013 hadde han premiere på sitt eget stand-up-show Mann (44). For showet fikk han Komiprisen 2014 i klassen årets stand-up komiker. Tidligere har han vært med i produksjoner som Lille Lørdag, Åpen Post, Ut i vår hage, Team Antonsen, Tre brødre som ikke er brødre og Brille. Han har også laget På fisketur med Bård og Lars og Fotballkrigen, og spilt i filmer som Lille frøken Norge, Kong Curling og De syv dødssyndene. 

Atle Antonsen er komiker og skuespiller, kjent fra XLTV, Team Antonsen, Ut i vår hage, Etaten, Nissene på Låven og Dag og filmer som Kong Curling, Kurt blir grusom og Grand Hotel. Han er også vokalist i bandet DDR. Antonsen har vunnet komiprisen hele fire ganger. I 2015-2016 spilte han rollen Papageno i Tryllefløytenpå Den Norske Opera & Ballett.