Back to All Events

CARL FRODE TILLER OG HELGA FLATLAND - Litteraturhuset Fredrikstad

Begge har de mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris for sine romandebuter, og begge har de ambisiøse og kritikerroste romantrilogier bak seg i forfatterskapet. Carl Frode Tiller og Helga Flatland tilhører toppsjiktet av norske romanforfattere, og kommer til oss for en samtale om litteratur, natur, eksistens død og kjærlighet.

Helga Flatland debuterte i 2010 med Bli hvis du kan. Reis hvis du må til jubel fra kritikere og lesere. Boken er første bind i en trilogi som ble avsluttet med Det finnes ingen helhet fra 2013. Hennes seneste roman er årets En moderne familie, der hun undersøker hva som skjer med en familie når et ektepar skilles etter 40 års ekteskap.

Carl Frode Tiller brakdebuterte med Skråninga i 2001. For sin tredje roman, Innsirkling, mottok Tiller blant annet EUs Litteraturpris. Romanen innleder Innsirkling-trilogien som ble avsluttet i 2014. I årets roman Begynnelser følger vi hovedpersonens liv – baklengs. Klima og miljø danner bakteppet for fortellingen om Terje.

Møt de to i samtale med Kjell Jørgen Holbye.