Back to All Events

Brandon Bryant i Drone - Fredrikstad Kino

Tirsdag 17. oktober kan du møte Brandon Bryant, mannen som har beskrevet seg selv som en "avstandsmorder i zombie-modus". Brandon har usedvanlig viktige ting på hjertet og er verdt å lytte til. 

I samarbeid med Østfold Kulturutvikling viser Filmprek dokumentarfilmen «Drone» fra 2014. Filmen er laget av norske norske Tonje Hessen Schei. Tidligere dronepilot og hovedrolleinnehaver, Brandon Bryant, er en elektrisk formidler. Han deler sine tanker og svært sterke opplevelser med oss. 

Se trailer her: https://www.youtube.com/watch?v=PgBn3NeAvVA

«Drone» er fra 2014, men den er stadig like aktuell. Den vant Amanda for beste norske dokumentar, samt The Most Valuable Documentary of the Year under Cinema for Peace Gala i Berlin i 2015. Sammen år vant den Beste norske dokumentar under Bergen internasjonale filmfestival (BIFF). Den ble tatt ut til verdens største dokumentarfilmfestival IDFA og CPH:DOX.

Mer om filmen: Verden står overfor et paradigmeskifte når det gjelder krigføring. Flere og flere land tar i bruk droner, og den klassiske slagmarken viker for en asymmetrisk krig som foregår blant sivile. Unge gutter oppvokst med videospill verves for å skyte mennesker på andre siden av jorden med en joystick, og statsansatte advokater utvider stadig sine definisjoner av hvem som kan betraktes som legetime mål. Vil vi leve i en verden der allestedsnærværende droner er stormaktenes dommer, jury og bøddel? 

Les mer om Brandon Bryant her: https://www.vg.no/nyheter/utenriks/usa/amerikansk-dronepilot-til-vg-slik-drepte-han-med-fjernkontroll/a/23302984/

Link til Østfold Kulturutviklings side om filmen: http://dks.ostfoldkulturproduksjon.no/produksjon/1013079#vedlegg

Filmstudieark: http://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1208318.ece