Back to All Events

Båthuset Blues Night · 21. oktober


Dørene åpner kl 18.30 | ID: 20 år

Båthuset Scene og HRC Booking presenterer en eksklusiv og internasjonal konsertkveld i bluesens navn! Med fire konserter i løpet av kvelden kan du oppleve blues i øverste klasse med prisbelønnede artister fra USA, Danmark og Norge. Dette gleder vi oss stort til!

Billetter i salg her: https://pay.ebillett.no/purchase.php?partner_id=178&show_id=72706

Disse artistene spiller:

TERRY HANCK W/ FRIENDS (US)
Amerikaneren Terry Hanck er født i Chicago og oppfostret med blues-, soul- og jazzmusikken fra 50- og tidlig 60-tallet. Rundt 1965, da han var i tidlig 20-årene, dro han av gårde til gylne strender og b(e)rusende bølger i California – saksofonspilling ble en måte å finansiere surfingavhengigheten. Terry Hanck ble Blues Music Award winner i 2017.

JT LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS (NO) FEAT. JIMMY CARPENTER (US) OG DEANNA BOGART (US)
JT Lauritsen & The Buckshot Hunters er et av landets mest renommerte og hardtarbeidende band. De spiller en herlig blanding av blues, rock'n'roll og soul krydret med en dash zydeco og tex-mex, noe som gjør at fleste har vondt for å holde rockefoten i ro under deres konserter. Bandet har turnert over hele Skandinavia og til så fjerne steder som Svalbard og Australia, og blitt like godt mottatt overalt.

Med seg har de både Jimmy Carpenter og pianist og saksofonist Deanna Bogart, der sistnevnte besøker Norge for første gang. Carpenter er kanskje mest kjent som sidemann og manager for New Orleans store bluesmann – Walter Wolfman Washington. De siste seks-sju årene er han ofte sett på scenen i Norge sammen med Texas-baserte Mike Zito.

BIG CREEK & PETER LANDE (DK)
Big Creek gjør blueshistorien levende med rå, autentisk og nærværende blues. Big Creek har en herlig mørk og raspende stemme, som akkompagneres av hans gamle og slitte gitar. Han spiller klassisk Chicago- og deltablues inspirert av bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. I løpet av de 10 siste årene har han utviklet sin egen stil som har dype røtter i den sorte bluesen. Utallige reiser med gitaren har brakt han rundt i bluesens vugge i Louisiana, Mississippi, Arkansas og Tennessee.

RONNY AAGREN & HIS BLUES GUMBO (NO)
Ronny Aagren begynte sin musikk karriere tidlig på 80-tallet, og har turnert i inn- og utland i forskjellige band i snart 30 år. Han har spilt med band og artister som Larsens Last Chance, The Harmophones, Get Rhythm, Billy C. Farlow, Little Andrew og Solid Comfort. Han er også med på flere plateutgivelser som bl.a All That Blues From Norway, SOLID COMFORT - Live og Little Andrew - Loadstone (nominert til årets beste bluesplate på Spellemannsprisen 2010).

Spilleplan:

19.30: Big Creek Slim & Peter Nande (DK)
21.00: Ronny Aagren & His Blues Gumbo (NO)
22.30: JT. Lauritsen & The Buckshot Hunters (NO) feat Jimmy Carpenter (US) & Deanna Bogart (US)
00.00: Terry Hanck with friends (US)

Vel møtt!