Tilbake til alle arrangementer

Garness julekonsert Fredrikstad. Gjest: Mosaic - Cafe Røde Mølle

ul og musikk hører sammen, og for mange har en julekonsert med søsterduoen Garness blitt en kjær tradisjon. Derfor er det mange som blir glade for å høre at jentene i år reiser ut på en omfattende turnè i Sør-Norge i desember. 

15. desember kommer Garness til 3:16, Røde Mølle i Fredrikstad for å holde julekonsert sammen med bandet sitt og koret Mosaic. 

Deres kritikerroste juleplate Barnet i krybben ble av Dagbladets anmelder utropt som årets beste norske juleplate, og har siden blitt en julefavoritt for mange. I vår gav duoen ut et etterlengtet album i krysningspunktet mellom pop, folk og americana; Canyons and Mountaintops, og deres positive og iørefallende låt Mountaintop har rullert jevnlig på NRK P1 i hele 13 uker!

Nå, når julehøytiden nærmer seg, gleder de seg like fullt til nok en gang å ta opp julerepertoaret med all dets skjønnhet, tradisjonsrikdom og dybde. Søstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fremfører både tradisjonelle og nyskrevne julesanger med lekenhet og stort engasjement, og lager sammen med bandet sitt et spennende, detaljrikt og stemningsfullt lydbilde. Selv spiller de gitarer, mandolin, klokkespill, autoharpe og perkusjon. I bandet har de med seg noen av landets fremste og mest ettertraktede musikere: Torjus Vierli på tangenter og vokal, Thomas Gallatin på trommer og vokal, og Tor Egil Kreken på bass, gitar og vokal.

Lillejulaften 2013 gjorde duoen seg bemerket med en timelang julekonsert på NRK1. Konserten, som også inneholdt flere opptredener med spennende gjesteartister, fikk usedvanlig mye positiv respons og ble det nest mest sette TV-programmet i løpet av julen.

Ingelin og Hildegunn skrev sine første sanger som 5-åringer, og har stått på scenen like lenge. De har opptrått i TV-programmer som Absolutt norsk, Beat for Beat, Kjempesjansen og Kronprinsparets julekonsert. De er også kjent fra samarbeid med Marit Larsen, Odd Nordstoga, Sigvart Dagsland, Elvira Nikolaisen og Oslo Gospel Choir, i konsertsammenheng, på innspillinger og på TV-skjermen.

Mosaic ble startet våren 1994 og har i løpet av sin karriere gitt ut seks plater, blant disse er to rene juleplater (Mitt hjerte alltid vanker, 2005 og Vår sjeleskatt, 2010). De siste årene har koret gjort seg spesielt bemerket både i utland og innland med sitt julerepertoar som har blitt svært godt mottatt blant presse og publikum. I tillegg til egen juleturné, har Mosaic fått æren av å kore på Nobels fredspriskonsert flere ganger, samt medvirket på en rekke større TV- og eventproduksjoner. Koret er en sammensetning av 24 sangere fra rundt om i Sør-Norge, men som nå holder til i Oslo.

Tidligere arrangement: 15. desember
Idag kan du fylle opp din Growler Flaske! - Ego Brygghus
Senere arrangement: 15. desember
The Soul of Christmas - Båthuset Scene