Back to All Events

DIKTERSØNNENE – HAGERUP, TAKVAM OG VESAAS - Litteraturhuset Fredrikstad

Torsdag 2. februar 2017
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Klaus Hagerup, Magnus Takvam og Olav Vesaas har det til felles at de er sønner av tre av Norges mest folkekjære poeter – Inger Hagerup, Marie Takvam og Halldis Moren Vesaas. De tre diktersønnene, som alle selv er skrivende mennesker, forteller om forholdet til sine mødre og hvordan det har påvirket deres forfatterskap.

Møt diktersønnene i samtale med Ragnhild Sælthun Fjørtoft.

Magnus Takvam er politisk journalist og forfatter. Han er kommentator i politisk avdeling i NRK og har skrevet boken Arbeiderpartiets fall.

Klaus Hagerup er forfatter, dramatiker, regissør, oversetter og utdannet skuespiller. Hagerup debuterte som forfatter med diktsamlingen Slik tenker jeg på dere i 1969, og i 1988 kom biografien om moren Inger Hagerup, Alt er så nær meg.

Olav Vesaas er forfatter og journalist og har blant annet vært programleder for radioprogrammet Språkrøret. Han arbeidet i NRK i nesten 30 år, bortsett fra to år som forlagssjef for Det Norske Samlaget. Han har vært medlem av Bokklubbens lyrikkutvalg og har redigert flere diktantologier. I 2007 utga han biografien Å vera i livet: ei bok om Halldis Moren Vesaas.

Ragnhild Sælthun Fjørtoft er tidligere programsekretær og kanalvert for NRK, kjent som hele Norges «hallodame». Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Kringkastingsprisen i 1994, Storegutprisen i 2004, hedersprisen under Gullruten 2006 og Kringkastingssjefens språkpris i 2010. I 2014 ble hun tildelt Kongens fortjenstmedalje.