Back to All Events

VERDENS KULESTE GJENG – SHOW MED MAJA LUNDE OG TEGNEHANNE - Litteraturhuset Fredrikstad

Lørdag 4. februar 2017
Klokken : 13:00 - 13:45

Pris: 50/50
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Bli kjent med den ustoppelige Helena, den pene, men akk, så dumme Ivan, erkenerden Alfred og Bjørg, fortelleren selv, som synes hun er verdens kjedeligste person. De er ikke verdens kuleste kanskje – men de gjør iherdige forsøk på å bli akkurat det.

Maja Lunde har gitt ut fire bøker om Verdens kuleste gjeng; Sceneskrekk, Kokkekaos, Snill, snillere, snillest og Baluba på leirskolen. Hanne Sigbjørnsen er skaperen av tegneseriebloggen Tegnehanne og illustrerer Verdens kuleste gjeng-bøkene. Alder fra 8–100 år.

Maja Lunde er forfatter og manusforfatter, kjent blant annet som manusforfatter for Barnas supershow på NRK Super og TV-seriene Hjem og Side om Side på NRK1.  Maja Lunde har gitt ut bøker både for voksne og barn, blant annet romanen Bienes historie og fire bøker om Verdens kuleste gjeng. I første bok, Sceneskrekk, tok Helena ansvaret for å opprette gjengen og fikk tak i tre mer eller mindre frivillige medlemmer. I bok nummer to, Kokkekaos, handler det om hvor mye tull det går an å få til på et kjøkken. Tredje boka har fått tittel Snill, snillere, snillest, og her henger fremdeles Bjørg, Alfred og Ivan med på Helenas ville ferd gjennom verden. Den fjerde boken heter Baluba på leirskolen.

Hanne Sigbjørnsen er skaperen av tegneseriebloggen Tegnehanne. Tegnehanne er en blogg som forteller om det Sigbjørnsen tenker og opplever, vist i tegneserieform. I begynnelsen leverte hun bidrag til gratismagasinet Spirit, og siden 2013 har hun blitt publisert på Aftenpostens nettsider på lørdager. Hanne Sigbjørnsen ble kåret til «årets blogger» i Vixen Blog Awards 2011, og Aftenposten kåret Tegnehanne-stripen Samboerskapets metamorfose til lesernes tredje best likte sak i 2013. Hanne Sigbjørnsen har tegnet og utviklet gjengen i Verdens kuleste gjeng.

Earlier Event: February 4
Vakre Bryllup Expo - Hydrogenfabrikken
Later Event: February 4
UKM Fredrikstad 2017 - St.Croix-huset