Back to All Events

KULTURKVELD PÅ MUSEET: «FRA FREDAGSHØLET TIL ISEGRAN» - KYSTMUSEET HVALER

KULTURKVELD PÅ MUSEET: «FRA FREDAGSHØLET TIL ISEGRAN» - KYSTMUSEET HVALER

Kr. 60 for billetter

Før jul ga Lars Ole Klavestad ut boka «Fra Fredagshølet til Isegran – historiene om de mest kuriøse stedsnavnene i Fredrikstad, Hvaler og Råde». Den 3 kg tunge praktboka omhandler blant annet en rekke forunderlige navn på holmer, skjær, fiskeplasser, grunner og strandsitterplasser i skjærgården. Onsdag 8. februar kommer Klavestad til Kystmuseet for å fortelle den spennende kulturhistorien som knytter seg til navnene og vil forklare hvordan navnene har oppstått. Ørekroken, Høka, Trøkkmot, Hollungen, Blykista, Kjeppingene, Søpla, Kjerringskrevet, Rom, Løperen, Sekken, Hollenderen, Dødvika og Møkkalassa er bare noen av kuriositetene.

Lars Ole Klavestad kommer fra Borge i Fredrikstad og er utdannet landskapsarkitekt MNLA. Han er i tillegg en anerkjent billedkunstner og karttegner. Klavestad har samlet inn og forsket på stedsnavn fra Fredrikstad-distriktet siden slutten av 1980-tallet. Han har skrevet en rekke fagartikler om emnet samt bidratt til den populærvitenskapelige reportasjeserien om stedsnavn i Fredrikstad Blad og NRK. Han arbeider i dag som landskapsarkitekt/rådgiver hos Fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune, samtidig som han driver sin egen virksomhet.

Vi ønsker velkommen til en interessant kveld i ord og bilder. Det blir mulig å få kjøpt signert eksemplar av boka (kontant betaling).