Back to All Events

TIL BELFAST - Litteraturhuset Fredrikstad

Onsdag 8. februar 2017
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100,– 
Sal: Thygesen
Arrangør: Temareiser Fredrikstad og Litteraturhuset Fredrikstad

Nord-Irlands hovedstad sto i flere tiår i sentrum av nyhetsbildet den gangen kampen for løsrivelse fra Storbritannia raste som verst og «The Troubles» berørte livene til hundretusenvis av nord-irer.  I dag er forholdene i byen roligere, og nord-irene er selv ivrige etter å vise frem byens andre sider – en sjarmerende og vakker by med lange historiske røtter og et rikt kulturtilbud. Men det er fremdeles en mengde murer i Belfast og de blir flere og flere.

Annette Groth, mangeårig NRK-korrespondent i Storbritannia, forteller om Belfast. Hun har dekket konflikten i Nord-Irland for NRK siden begynnelsen av 1980-tallet.