Back to All Events

KAN VI TRO PÅ NORSK LANGRENN? - Litteraturhuset Fredrikstad

Torsdag 9. februar 2017
Klokken : 19:00 - 20:30

Pris: Gratis
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad, NRK Østfold, Fredriksstad Blad og Institutt for journalistikk

Etter en rekke magre år opplevde det norske langrennslandslaget en voldsom opptur på 1990-tallet. I løpet av tre vinter-OL og fem verdensmesterskap, tok de norske langrennsherrene og -damene 25 gullmedaljer og 62 medaljer totalt. Nå er den største stjernen i langrenn på kvinnesiden suspendert etter positiv dopingprøve – kort tid etter at den største på herresiden ble dømt for dopingregelbrudd.

Vi nordmenn tror ikke at våre egne skiløpere doper seg, men er vi egentlig bare naive? Hvordan kan det ha seg at norske langrennsløpere vinner over utøvere som har blitt tatt i doping? Hvilke gråsoner beveger idretten seg i?

Det blir debatt med svenske journalisten Hasse Svens fra SVT, tidligere skilandslagslege Thor-Øistein Endsjø, daglig leder for Antidoping Norge, Anders Solheim og nyhetsleder i VG, Leif Welhaven.

Earlier Event: February 9
Gudbedre - Blå Grotte
Later Event: February 10
Promille - Speilet