Back to All Events

Benny Borg - Eventyret Evert - Blå Grotte

Benny Borg har vært en populær artist i en mannsalder; med sine egne låter, som Norges Johnny Cash, Elvis og Cornelis Vreeswijk. I år feirer han 50 år i showbiz med nytt kritikerrost album Den største reisen, deltagelse i Hver Gang Vi Møtes og ny forestilling Eventyret Evert -en reise gjennom Taubes liv.

Benny Borg har blitt en suveren ener på musikalsk historiefortelling her i landet, og nå skal du få hele historien om Evert Taubes. Med lun humor, varm beundring og ekte medfølelse synger og forteller Benny Borg om en av sine store helter. Med stor respekt for hans arv, skaper Benny Borg et portrett av den legendariske kunstneren i ord og toner.

 

Benny Borgs hyllest til visesangeren Taube får utsøkt uttrykk i Borgs egen varme stemme og hans klassiske gitarspill. Han forsøker seg ikke som Taube-kopi, men skaper sitt eget musikalske rom i Taubes univers. For artisten Benny Borg har livets eventyr svingt mellom vemod og glede, noe som kommer til utrykk i både det såre enkle og det lune humoristiske. Her er ingen effekter, ingen scenografi, men kun Benny Borg, gitaren og en barkrakk. Det er også alt som skal til. I upretensiøs trubadurstil byr han også opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd under huden på publikum. I løpet av forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen, historiefortelleren og kort sagt som den allsidige og fleksible kunstneren han er. 

Eventyret Evert kaller på latter og på tårer, den bidrar til at Evert Taubes arv holdes varm for kjennerne, og den vil garantert skape et nytt publikum blant yngre generasjoner.

Arrangør: Blå Grotte