Back to All Events

POESIFEST - Litteraturhuset Fredrikstad

Torsdag 23. mars 2017
Klokken : 19:00 - 21:00

Pris: 150,–
Sal: Joker
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Denne kvelden er det igjen duket for poesifest på Litteraturhuset Fredrikstad. Vi får besøk av et knippe av våre fineste poeter, som vil lese fra sine verk: Ruth Lillegraven, Inger Elisabeth Hansen, Steinar Opstad og Ingvild Lothe.

Ruth Lillegraven har med seg fiolinist og folkemusiker Benedicte Maurseth. Sammen har de to bygd en poetisk konsert over Lillegravens diktsamling Sigd.

Ruth Lillegraven er fra Granvin i Hardanger, og har gitt ut fem diktsamlinger og én roman. I 2013 vant hun Brageprisen for Urd, og i 2016 var hun festspeldiktar under Dei nynorske festspela.

Benedicte Maurseth begynte å spille hardingfele åtte år gammel hos Knut Hamre, og har tradisjonsmusikk fra Hardanger som sitt spesialfelt. Hun har studert ved Ole Bull Akademiet, og har de siste årene arbeidet som kveder.

Inger Elisabeth Hansen regnes som en av våre fremste og mest særpregede lyrikere. Hun har skrevet ni diktsamlinger og i tillegg gjendiktet flere spanskspråklige forfattere. Hennes diktsamling TRASK, FORFLYTNINGER I TIDAS SKITNE FYLDE, fikk Brageprisen og ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Steinar Opstad har studert tysk, religionshistorie og litteraturvitenskap ved Universitetene i Oslo og Bergen. Han har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og debuterte med diktsamlingen Tavler og bud i 1996, som han mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Hans seneste utgivelse er samlingen Arbeid og drøm – dikt 1996–2016.

Ingvild Lothe er utdannet fra Forfatterstudiet i Bø, og har tidligere utgitt heftet Litt lyst til å pule, litt lyst til å dø på chapbook-forlaget AVF Press. Hvorfor er jeg så trist når jeg er så søt (2016) er hennes første bok.