Back to All Events

KVINNEDAGEN MED GERD BRANTENBERG OG TORA ØRDAL MIKKELBORG - Litteraturhuset Fredrikstad

Onsdag 8. mars 2017
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100,–
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

I sin gjennombruddsroman Egalias døtre viser Gerd Brantenberg et samfunn der kjønnsrollene er snudd på hodet. Boka, som har solgt i mange hundre tusen eksemplarer verden over, er et krast og satirisk angrep på et kjønnsdelt samfunn som systematisk undertrykker kvinner. Boka er blitt en feministisk klassiker, og hva danner et bedre utgangspunkt for en samtale på Kvinnedagen 8. mars?

Møt Gerd Brantenberg i samtale med en annen Fredrikstad-forfatter. Tora Ørdal Mikkelborg debuterte i 2015 med novellesamlingen Ennå er det tid, der temaene kretser rundt tapserfaringer og marginalisering.

Hva vil det si å være kvinne i 2017, og hvordan har det endret seg? To kvinner og forfattere med to forskjellige generasjonserfaringer tar samtalen.

FOTO av Brantenberg: JARLE VINES