Back to All Events

Trommer og Bach - Litteraturhuset Fredrikstad

Ingrid Bjørnov har sammen med tommeslager Ole Petter Hansen Chylie gjort kjærlige retolkninger av Johann Sebastian Bachs musikk. Alle veier fører til Bach – i hvert fall for Ingrid Bjørnov. Hun har spilt Bach siden hun var 7 år gammel og har alltid trampet takten underveis. Alltid følt at mye god popmusikk har skjult seg mellom notelinjene. Dette er en leken tolkning av kjente og mindre kjente temaer av Johann Sebastian Bach, slik bare Bjørnov kan. Ingrid Bjørnov er Norges ledende humorpianist. Hun har underholdt Norge i 35 år, først som popartist i duoen Dollie, senere som musikalkomponist og kapellmester, de siste 15 årene som musikalsk stand-up-artist, programleder og forfatter. Ingrid Bjørnov spiller klassisk musikk baklengs, hun gurgler O mio babbino caro i originaltoneart, og hun påstår at Benny Andersson og Edvard Grieg er én og samme person. Hun står bak fire prisvinnende og svært suksessfulle soloshow, tre bøker, to soloalbum og fire, snart fem, musikaler. Hun er fast innslag i Herreavdelingen på NRK P1 – hvor et av de mest stilte spørsmålene er “Har Ingrid vært?” – hun er aktiv kåsør, og skriver også jevnlig for andre. Men aller mest oppviser hun en enorm musikalitet som alltid tar publikum med storm. Ole Petter Hansen Chylie startet å spille trommer da han var ni år gammel, og fikk sitt første band da han var 14. I en årrekke har han vært profesjonell trommesalger i band som Dream Police, Ingid Bjørnov, Beat for beat-bandet, Trond Liens orkester, Tante Gørhilds Hobbyorkester og Fredrikstadguttane. Pris: 395,– Sal: Egalia Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad http://litthusfred.no/events/trommer-og-bach/ https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=222&arrnr=3020

Earlier Event: April 21
Senjahopen på Gamlebyen Kulturhus