Back to All Events

Michael D’Antonio - 100 dager med Trump - Litteraturhuset Fredrikstad

Mot alle odds og spådommer har Donald Trump blitt valgt til president i USA. Hvem er egentlig denne styrtrike og kontroversielle forretningsmannen som nå er blitt verdens mektigste statsleder? Hvordan har Trumps 100 dager vært? I tre år har den Pulitzerprisvinnende journalisten Michael D’Antonio gransket Trumps privatliv, forretninger og politiske ståsted, blant annet ved å intervjue hovedpersonen selv inntil Trump brøt samarbeidet. Resultatet er biografien The Truth About Trump som nå er ute i en oppdatert versjon på norsk. Det har skjedd mye på Trumps første 100 dager som president. Få timer etter at han overtok makten i Det hvite hus signerte Trump et dokument som starter endringen av helsereformen til Barack Obama – Obamacare. Muren mellom Mexico og USA skal bygges – selvom det enda ikke er klart hvem som skal betale for den. Og han skal ta knekken på IS. Vi får en statusrapport på hvordan det ligger an med de viktigste valgløftene. Forfatter Michael D’Antonio har intervjuet både Trump og hans nærmeste familie, foruten forretningsforbindelser og et stort antall venner og fiender. Vi følger Trump fra starten av karrieren som forretningsmann med et stormende kjærlighetsliv, via en stadig økende formue til den ultimate kampen: posisjonen som USAs ubestridte leder. D’Antonio viser at Trump aldri har gått den vanlig veien for å oppnå suksess. Trumps logikk går ut på at han selv er et unikt og suverent menneske som fortjener plassen i sentrum. Trumps appetitt på penger, oppmerksomhet, makt og erobring er i praksis umettelig. Michael D’Antonio er en av USAs fremste sakprosaforfattere. I 2015 utgav han boken Never Enough: Donald Trump and the Pursuit of Success. Han jobbet tidligere som journalist, og har vunnet den prestisjetunge Pulitzer-prisen. Han har skrevet for Esquire, The New York Times Magazine, Los Angeles Times Magazine og Discover og utgitt en rekke bøker. Møt han i samtale med Hilde Restad. Hilde Restad har doktorgrad i internasjonal politikk og amerikansk utenrikspolitikk fra Thomas Jeffersons eget universit – University of Virginia. er førsteamanuensis ved freds- og konfliktstudier. Hun har vært ansatt på Bjørknes Høyskole siden høsten 2012, og før det jobbet hun på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) i to år. Hildes akademiske bakgrunn er gjort opp av statsvitenskap, Nord-Amerikastudier og amerikansk politikk. Hun har studert og bodd i USA i til sammen ni år og brukes hyppig som kommentator i media. N.B: Arrangementet foregår på engelsk. Tirsdag 25. april 2017 Klokken : 19:00 - 20:30 Pris: 150,– Sal: Egalia Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad