Tilbake til alle arrangementer

Ord i Grenseland 2017 - Kommandantgaarden

Om Festivalen

ORD I GRENSELAND – ord som forsvarer, belyser og beriker!

Litteraturfestivalen ble gjennomført første gang i 2011 og opparbeidet seg raskt et rykte som en spennende festival. Hvert år strømmer publikum til Gamlebyen i Fredrikstad første helgen i september og byens trivelige gater syder av liv. Besøkstallet ligger på rundt 6000 til festivalens rundt 60 små og store arrangementer. Her er tilbud til alle aldre – mange er gratis. Festivalen har raskt utviklet seg til å bli en byfest der ordet og litteraturen inntar de gamle festningene.
Gamlebyen gir en unik ramme for festivalen, med sine grønne voller og vakre trær, lave hus og brosteinsbelagte gater og torg, innbyr den til samtaler, ettertanke og opplevelser. Festivalen på sin side, skaper positiv bruk av den gamle festningsbyen; Gamlebyen og Ord i Grenseland kler hverandre.
Beboere, byens politiske og administrative ledelse, og tilreisende gir klart uttrykk for at litteraturfestivalen tilfører opplevelsen av de gamle gater og bygninger et levende innhold. Vår visjon er å rive grenser med ordets kraft.

Gamle Fredrikstad er en gammel festningsby, bygget for å verne grenser. Kultur har til alle tider revet grenser i kampen for frihet, likestilling og menneskeverd. Dette er festivalens profil og essens; Ord i Grenseland. Å fremme ord som forsvarer, belyser og beriker. Som river grenser der grenser tidligere ble forsvart.

Ord i Grenseland har som målsetting å gjenskape den møteplassen Gamle Fredrikstad en gang var for europeiske kulturelle og kunstneriske strømninger, ved å ta utgangspunkt i vårt nære forhold til våre naboland og være en møteplass for litteraturen fra disse landene. Bak de gamle vollene skal vi alle igjen få vitaminer til hodet, vi går styrket ut fra byens forsvarsverk.

 

Velkommen til årets litteraturfestival!

Tidligere arrangement: 9. september
Ord i Grenseland 2017 - Bystyresalen
Senere arrangement: 9. september
KRITIKK, TAKK - Litteraturhuset Fredrikstad