Back to All Events

Marinemusikken og Heidi Gjermundsen Broch - Østre Fr.stad Kirke

Dørene åpner kl 17.00 | Konserten starter kl18.00 | Varer ca 1t 30 min.

Kongelige Norske Marines Musikkorps gjester Fredrikstad og Østre Fredrikstad kirke søndag 10. september i anledning feiringen av byens 450-års jubileum.

Konserten blir en kirkekonsert med variert musikk der vi er glade for å ha med Heidi Gjermundsen Broch som solist. Siden Fredrikstad er en gammel “festningsby” kan vi garantere at det bl.a. blir gjennhør med Østfold regiments marsj.

 

Solist under konserten er den fantastiske og allsidige Heidi Gjermundsen Broch. Heidi er en av landets fineste og mest spennende musikalske sangere og skuespillere. Hun har som sanger et bredt repertoar som spenner fra musikalmateriale via nordiske viser til jazz. Som skuespiller har hun gjort seg bemerket i oppsetninger som Ronja Røverdatter, Edith Piaf og Evita på Det Norske Teatret, og har hatt hovedroller i An-Magritt, Tolvskillingsoperaen og Which Witch samme sted. Hun har hatt hovedrollen som Donna i musikalen Mamma Mia! og hovedrollen i musikalen Next to normal – en rolle hun fikk fabelaktige kritikker for. Hun mottok Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller, samt Kritikerprisen for sin innsats i denne oppsetningen. Heidi har også medvirket som Gudrun i Spelet om Heilag Olav. Hun har i tillegg gjort en rekke roller i Radioteatret, dubbet flere tegnefilmer og deltatt i programmet Stjernekamp på NRK1. Broch har gitt ut albumene Tidevann sammen med musiker og komponist Terje Norum og Blåøyd Jævel, et album basert på Alf Prøysens fabelaktige sangskattkammer. Ved siden av virket ved Det norske teatret har Heidi samarbeidet med mange av landets store orkestre, og konsertert særlig på østlandet med sin faste musikertrio.

 

Konsertens dirigent er danske Maria Badstue. Hun regnes som en av de fremste unge dirigentene i Danmark. Hun debuterte under Tivoli Festival i 2013 da hun dirigerte København Filharmoniske orkester og fikk sin mastergrad i 2014 etter å ha studert under Jukka Pekka Saraste og Ole Kristian Ruud ved Norges Musikkhøgskole. Badstue har gjestedirigert for blant annet Gøteborg Symfoniorkester, Rumenske Radio Orkester, Helsingborg Symfoniorkester, Orkester Norden og Kristiansand Symfoniorkester. Og nå skal hun altså dirigere Kongelige Norske Marines Musikkorps.

 

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem profesjonelle forsvarskorps i Norge. Korpset ble opprettet i Stavern så tidlig som i 1820 og har hatt base i Horten i Vestfold siden 1850. Marinemusikken består i dag av 29 musikere med høy utdanning og stor kunstnerisk kompetanse. Kunstnerisk leder er Bjarte Engeset.

Later Event: September 10
Jeg er Harold Pinter - Teglhuset