Back to All Events

GABRIEL FLIFLET & RICHARD BURGESS - Litteraturhuset Fredrikstad

Verdensbergenseren, musikeren og komponisten Gabriel Fliflet slår seg sammen med Trad Session-generalen Richard Burgess i et eklektisk, for ikke å si eksentrisk, viseprogram på flere språk der hovedparolen er Fremad – i alle retninger!

Verdensmusikeren og komponisten Gabriel Fliflet er nærmest blitt en institusjon i hjembyen Bergen, i tillegg til å være én av landets mest respekterte folkemusikere (kåret til Årets Folkemusiker i 2011). Han er kjent for sitt lange samarbeid med trommeslageren Ole Hamre, samt for sine mange soloprosjekter, bl.a. Elvemot, Åresong(med dikt av Jon Fosse) og Rose (med nykomponert musikk til Robert Burns tekster i norsk gjendiktning av Johannes Gjerdåker). Under fjorårets Festspill i Bergen fremførte han Sanger fra byen, 14 nye sanger om Bergen av kjente forfattere, tonesatt av Fliflet.

Folkemusikeren og Trad Session-generalen Richard Burgess har skapt seg en egen nisje i Fredrikstads musikkliv som leverandør av folkelig tradisjonsmusikk, både alene og i grupper som Doggerland, Five Men in a Boat og Foghorn. Han er også skribent og hyppig brukt som kåsør.

Det er duket for et program med viser som spenner fra Englands hvite klipper til Bergens stadig solstenkte fjell, fra italiensk patos til karibisk dødsforakt. Her synges det på mange språk, her er avsporingene mange og lange, her er det både vemod og gapskratt.