Back to All Events

Hællæ verden: film fra Italia! - Fredrikstad bibliotek

Italia-2861-(1).jpg

Vi viser film fra Italia fra morgen til kveld! Velkommen til en spennende minifestival i bibliotekets aula. 

Program:
11:00: Landsbyen på toppen av fjellet (2010) - regi M. Frammartino 2010. Vi starter festivalen med en estetisk perle. Aldersgrense 7 år, egner seg best for voksne. https://www.youtube.com/watch?v=RGH9ObKkkjA

13:00: Familiefilm: Vi viser tegnefilm basert på den gamle italienske barneboken om tredukken Pinocchio. Tillatt for alle. Gratis kaffe til de voksne og popcorn til barna, så langt lageret rekker!

italia-474.jpg15:00: Filmforedrag: Italias filmhistorie. Foredrag ved filmviter Pål Vikesland.

16:00: Publikumsfavoritten: Denne vet vi at mange av dere vil se! Filmen er en hyllest til kinoen som møtested og vi håper aulaen vil bli et like magisk møtested denne dagen. Aldersgrense 6 år, egner seg best for voksne. 

19:00: Klassikeren: Vi viser et av hovedverkene i filmhistorien, regissert av en av Italias fremste regissører gjennom tidene. Filmen handler om regissøren Anselmi som opplever alle kunstneres mareritt - han går tom for idéer. Dette er en film om selve filmkunstens vesen. Aldersgrense 15 år.

Italia-4610.jpg22:00: Grøsser: En ung danser ankommer et prestisjefylt ballettakademi. Så skjer grufulle ting og marerittet begynner. Aldersgrense 18 år. 

Vi har dessverre ikke lov til å gå ut med alle titlene på nett av juridiske årsaker, men vi håper teksten ovenfor vekker nysgjerrighet. Vi garanterer at vi har noe for enhver smak. Fullstendig program finner du på biblioteket.

 

italia-19314.jpg


Gratis inngang. 

Det vil bli salg av snacks, sjokolade, kaffe, te og brus i foajeen. Deler av dagen vil The Cure Food Truck stå parkert utenfor biblioteket slik at man kan få kjøpt seg en matbit mellom filmene.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Den lille nøttefabrikken.

Later Event: September 23
Tord Gustavsens trio - Blå Grotte