Back to All Events

FREDRIKSTAD 450 ÅR - FREDERIKFESTEN / JUBILEUMSKONSERT - CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo & De Bipolare - Tollbodplassen

Fredrikstad 450 år! - Jubileumskonsert med CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo & De Bipolare den 9. september 2017


Når vi skal gi en hyllest til Fredrikstads musikere i jubileumsåret er det tre band som fortsatt er aktive vi ikke kan komme utenom. CC Cowboys, Aunt Mary og Tommy Tokyo & De Bipolare. Alle har satt sitt musikalske preg på flere generasjoner og markert Fredrikstad nasjonalt som en musikkby.

Fredrikstad 450

Lørdag 9. september 2017 kommer alle tre til byens store jubileumskonsert på Tollbodplassen. Det vil på mange måter bli en musikalsk gjennomgang av lydsporet til oppveksten for byens befolkning. Her blir det kjente hits på rekke og rad. Vi jobber fortsatt med å få på plass et fjerde band, og håper å ha det klart en gang på nyåret.

CC Cowboys
Siden starten har CC Cowboys gitt ut mange sterke album, som alle har oppnådd gode omtaler og salgstall. Spellemannpris fikk gruppa allerede for debutalbumet “Blodsbrødre” i 1990.
Frem til dags dato har de med jevne mellomrom tilført sterke tilskudd til diskografien. CC Cowboys har til nå gitt ut 11 album, og herjet hitlistene med en rekke låter.- Akkurat hvilke låter vi skal spille, vet vi ikke ennå sier Magnus Grønneberg. Men live leverer vi alltid et godt knippe med historiske låter. Folk vil høre gamle hits, og det gir vi dem. Vi vil glede våre venner i Fredrikstad. Ingen skal gå hjem og savne noen ting. Når vi drar på turné skal vi underholde publikum og oppfylle ønskene deres, ikke være sære på hva vi spiller. Det kan vi være i studio.
- Det er alltid stor stas å spille i Fredrikstad. Det er jo som å komme hjem, og jeg er alltid glad og forventningsfull foran en konsert i hjembyen min. Vi kommer jo hjem til våre egne, og det gjelder å stryke skjortene og smile pent, sier han.

Diskografi
Studioalbum
Blodsbrødre (1990) 
Rock'n roll ryttere (1991) 
Tigergutt (1992) 
Persille & panser (1994) 
Himmeltitter (1996) 
Lyst (album) (2003) 
Evig liv (2006) 
Morgen & Kveld (2009)
Innriss (24. juni 2011)
Til det blir dag (2015)

Livealbum
På Svalbard uten strøm (2007)
Live – Synder i sommersol (2016)

Samlealbum
Ekko: CC Cowboys Beste (1998) 
40 beste (25. november 2011)


Hjemmeside: http://www.cccowboys.no/
Facebook: https://www.facebook.com/CCCowboys


Aunt Mary
Aunt Mary var 70 tallets første, største og kanskje mest oppsiktsvekkende norske hardrock-progrockband og startet i Fredrikstad.
Bandet slo igjennom på begynnelsen av 70 tallet og ga ut tre studioalbum mellom 1970 og frem til oppløsningen av bandet i 1973. Aunt Mary i 1970, Loaded i 1972 og Janus i 1973. Skiver som fortsatt lever og kan måle seg med det beste den dag i dag. Skiver som inneholdt en rekke udødelige låter.


Fans, kritikere og media var over seg av begeistring og sammenlignet Aunt Mary med internasjonale storheter som bl.a. Deep Purple, King Crimson og Jethro Tull. Bandet sto på samme scene og turnerte også sammen med noen av disse storhetene.
Dessverre har både Jan Groth og Ketil Stensvik fra originalbesetningen gått bort siste halvannet året, og det har vært en tøff periode for bandet, men allikevel har Bjørn Kristiansen sammen med basslegende Bernt Bodal, tidligere bassist i progrockbandet Høst, klart å holde liv i bandet og fullført plateinnspillingen. De har fått med seg Ole Tom Torjussen på trommer, Ola Aanje på keyboard og et råskinn av en vokalist i Glenn Lyse.
Bandets nye album “ New Dawn “ produsert av Kjartan Hesthagen og Henning Ramseth ble sluppet i februar og gikk rett inn på en20 plass på VG Lista og den holdt seg på lista i fire uker.

DISKOGRAFI
AuntMary (1970)
Loaded (1972)
Janus (1973)
The Best of Aunt Mary (1974)
The Best of Aunt Mary Vol.2 (1975)
Live Reunion (1981)
Bluesprints (1992)
The Things We Stood For (2007)
Barbed Wire Waves (2009/1971)
New Dawn (2016)

Hjemmeside: http://www.auntmaryband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/auntmarytheband/


Tommy Tokyo & De Bipolare
Siden Tommy Tokyo debuterte som soloartist i 2002 har det gått slag i slag i ulike konstellasjoner, og han har for lengst fått sitt nasjonale gjennombrudd.
Tommy Tokyo er aktuell med ny skive sammen med sine gamle medsammensvorne i De Bipolare. 
Tommy Tokyo - Blant venner og fiender.
Tommy Tokyo ser på deg fra avstand, han ser deg rett i øynene, han puster deg i nakken. Han synger til deg enten du er venn eller fiende. Med åpne øyne og bar overkropp nærmer han seg. Legger alle kortene på bordet. Han vil fortelle deg noe. Noe som er viktig. Du skal få merke at han har levd, at du lever, og at vi en dag skal dø. Men først skal vi kjenne livet på kroppen, som en uønsket tatovering, på klodens overflate.


I 2015 ga han ut Hev deg over det derre der. Et konseptalbum om Norge, der han blant annet i duett med Siri Nilsen formidlet "Eventyret ute", en sang om Utøya. De kritikerroste visene han ble Spellemann-nominert for da, har helt klart tilført et behov for å spille med band og synge med utestemme igjen. Og denne gangen har han funnet tilbake til rocken og pop-poesiens hverdag.
Selv om han lover å starte et nytt liv i løpet av platen har Tommy Lorange Ottosen samlet gjengen som en gang het Starving For My Gravy. I og med at Tokyo gir ut sin andre plate med norske tekster, så var det på sin plass at bandet også fornorsket seg. De Bipolare består av Andrè Solli (bass), Even Juliussen (gitar), Knut-Øyvind Olsen (Tangenter) og Fredrik Brarud (trommer).
Legenden Jørn Christensen har vært tekniker i Lydbroderiet, og Ulf Holand har mikset og mastret de 13 sangene som har satt seg til bords.
Tommy Tokyo roper en bønn fra hjertet, han er engasjert i å bevare det viktigste vi har. Kloden ligger maktesløs i kvikksand, mens vi borrer etter svart magi. Han har i løpet av årene som plateartist fått en miljøengasjert stemme som engasjerer, og han lover å kjempe for mektige mor med nebb og klør, til han dør.
Med musikk og tekster som redskap prøver Tokyo å utgjøre en forskjell til alles beste. Han har noe på hjertet. Og håpet om at i morgen kan det bli bedre tider, er der. Men mens vi danser av livsglede og overmot minner Tommy Tokyo oss på at vi balanserer på en knivsegg. Hele tiden. Og spørsmålet man bør stille seg når ministere, miljøsvin, og naboen nærmer seg, er om man virkelig er Blant fiender eller venner?

Diskografi
Tommy Tokyo EP - 2002
Octopusdrunk & Arms to Prove It - 2007
Smear Your Smiles Back on - 2008
Go Time, Showtime & Absolute War - 2010
And the Horse Came Riderless - 2012
We blister and we bleed - 2014
Hev Deg Over Det Derre Der - 2015
Blant Venner og Fiender - 2016

Facebook: https://www.facebook.com/TommyTokyoOffisiell/

Arrangementet er en del av byens offisielle hovedmarkering Frederikfesten 7.-17. september. For mer informasjon om byens jubileum, lik Fredrikstad 450 år her på facebook, eller besøk www.fredrikstad450.no. Fullt program for Frederikfesten 7.-17. september vil presenteres våren 2017.»