Tilbake til alle arrangementer

Månefestivalen 2018

Se hele oversiketn og kjøp billetter her

27. til 29. juli 2018 braker det løs med Månefestivalen for 18. gang i idylliske Gamlebyen i Fredrikstad!

Månefestivalen er en sjarmerende og fargerik byfestival som besøkes av mer enn 30 000 publikummere. Mye av festivalens tilbud er gratis med unntak av konsertarenaen på Tøihusplassen. 

Hovedscenen er på Tøihusplassen og er den eneste arenaene hvor det kreves gyldig billett for å ha tilgang. Gamlebyen for øvrig er åpent for alle. Her utgjør festivalens gratistilbud, de faste etablissementene, provisoriske kafeer og markedsboder et sydende myldreområde. 

 

Den visuelle utformingen av festivalområdene er en sentral del av festivalens særpreg, det legges stor vekt på en utforming som er tilpasset Gamlebyens unike miljø og som bidrar til en stemningsfull og kreativ atmosfære under festivalen. Festivalens scenografigruppe legger ned mye frivillig innsats og arbeider med dette flere måneder i både forkant og etterkant.

 

Under festivalen blir torget i Gamlebyen som forvandlet, her møter publikum en livlig og sydende festivalstemning med markedsboder, økologisk mat og frivillige organisasjoner.

Gamlebyen Kulturhus og plenen er en svært populær arena for ulike uttrykksformer innen sirkus, teater og akrobatikk, men også flere småkonserter arrangeres her. 

 

Østen på Månen er festivalens hip-hop område og er svært populært, med egen DJ-scene, innslag fra street art artister etc. Østfold har vært et foregangsfylke for hip-hop kulturen og dette er noe vi vil utvikle videre.

 

Konseptet «Månebarna» som ble gjennomført for første gang i 2012 er også svært godt mottatt. Månebarna har som formål å fremme musikk for barn og unge, og bestod også i år av masse spennende aktiviteter for de små barna med fokus på musikk og visuelle uttrykk.

Tidligere arrangement: 27. juli
Månefestivalen 2018
Senere arrangement: 29. juli
Månefestivalen 2018