Kan det virkelig være en vakrere kommunegrense i Norge?

 

De fleste som er glad i Hvaler-øyene har et kjærlig forhold til det storslåtte og vakre synet som møter en i det man kjører over «inngangsporten» til øyriket, Puttesund bro. For ikke å snakke om førstegangsbesøkende som får denne magiske forretten midt i fleisen, ofte etterfulgt av et betatt og forundret ansikt som spør; kan det virkelig bli bedre enn dette?

Mange mener nok at partiet etter broen, hvor man kjører fra holme til holme langs med vannet, ja bare noen få centimeter over vannflaten, er det beste området i hele Hvaler-arkipelet. Mange blir så bergtatt der de sitter i bilen og speider ut på sjøglitrende hav og yrende båtliv mellom holmer og skjær, at her må man bare stoppe på første holme og komme seg ut for å betrakte øyer på øyer og blått hav så langt øyet kan se. Det er vel ikke så mange kommuner i Norge man kan telle på en hånd som kan servere en slik velkomsthilsen i det man passerer kommunegrensen. Velkommen til Hvaler!

Alle fotografier av Visit Hvaler


 
 

Selv om mange forståelig nok assosierer Puttesundbroa med Hvaler, så er det faktisk slik at selve broen ligger i Fredrikstad kommune. Det er bare at når man ankommer broen så ser man bak broen starten på Hvaler-arkipelet med et fantastisk syn av Hvalers landskap, holmer, og hav.

Puttesund bro er en 138 meter lang bro i Fredrikstad kommune, som forbinder Håholmen med Kjøkøy. Broen inngår i riksvei 108. Broen ble bygd som spennbetongbro i1970, og ombygd til skråstagsbro i 2002. Midten av broen sank med 65 cm fram til den ble ombygd i 2002.

Kilde: Wikipedia

 

 

Hvaler

En kort reise fra Oslo kan du oppleve Hvalers verden. Hvaler har det beste fra alle områder langs Oslofjorden og Skagerrak. Her finnes mengder av rustikke småsteder, historiske miljø, naturskjønne omgivelser og blant Europas vakreste skjærgårder. 

Les mer →

Fredrikstad

Fredrikstad er en av Norges vakreste byer. Byens atmosfære griper fatt i deg omgående. Menneskene, mylderet og nærheten er tre stikkord for den koselige plankebyen. Enten du skal shoppe eller ta en god matbit, finnes alt innenfor behagelig gangavstand.

Les mer →