Fredrikstads nye storstue

Et besøk på Restaurant Fabel stimulerer smaksløkene til det fulle, i like stor grad blir synets velbehag tilfredsstilt av et fantastisk miljø og en uslåelig utsikt til Fredrikstads bryggepromenade.


Restaurant Fabel på brygga i Fredrikstad
Nyåpningen av Restaurant Fabel i Fredrikstad har allerede blitt en stor suksess. Fredrikstad er i ferd med å utvikle seg som en by med mange veldig gode restauranter, hvorav Fabel er en av dem. I Storgata 11 finner
vi det flotte Litteraturhuset hvor restauranten opptar nesten hele første etasje. På den ene siden ligger restauranten, og på den andre siden ligger Fabels matbar og bokcafé med deilige fristelser. Merkevaren
til Fabel er å servere norsk kvalitetskjøtt, tilberedt av kokker som brenner for å levere gode smaker og spennende produkter. Det er høyt fokus på kvalitet og service, og lokalene er helt spesielle, med store glassflater, luftige, store lokaler og høyt under taket. Et intimt og moderne miljø med utsikt over elven har man både inne i fra restauranten, fra den nye uteserveringen, og selvsagt den fantastiske og eksotiske takterrassen.

Restaurant Fabel har en spenstig takterrasse som frister med herlige drinker, sakkosekker og en helt uslåelig utsikt over sentrale deler av Fredrikstad. Takterrassen er åpen fredager og lørdager. Takterrassen kan selvfølgelig leies når som helst hele året.

 

Bak nyåpningen av restauranten i oktober 2014 står nye, ivrige eiere – fire kokker som i ti år har jobbet sammen på ulike restauranter i Oslo. Eierne har også drevet Hankøsund restaurant siden 2011, og i
2012 åpnet de Restaurant Slippen, som ligger direkte på andre siden av elven for Restaurant Fabel.


 

 

 

"Velkommen til Restaurant Fabel i Litteraturhuset. I urbane omgivelser serverer vi deg rustikk, ærlig og god mat".

           - Ingri V. Pettersen, daglig leder Restaurant Fabel


 

Slik beskriver Fabel selv sin filosofi :
«Noen snakker om matfilosofi . Andre snakker om konsept. Vi gjør det vi tror på: vi lager skikkelig god mat av skikkelig gode råvarer. En delikatesse trenger ikke å være dyr, for oss handler det om å foredle råvarene og få fram det beste
i dem. Vi vil gi gjestene våre enkle, rene smaker som vi selv setter pris på.» Fabel Restaurant er stedet for de gode måltidene med en avslappet atmosfære. Her får du mat du skal lete lenge etter i Fredrikstad og Østfold.


Servering av kvalitet i 4 etasjer

Litteraturhuset i Fredrikstad

For en fantastisk bygning, og for et innholdsrikt program! Det flotte bygget som huser Litteraturhuset står på Blomstertorvet ved bryggepromonaden i Fredrikstad sentrum. Litteraturhuset åpnet 25. januar 2013, og siden den gang har Litteraturhuset vært et kulturelt møtested som imponerer med sitt innholdsrike program, nesten daglig hele året – ambisiøst som bare det, men det har vist seg som en suksessoppskrift.

I tillegg til restauranten benyttes også andre lokaler i Litteraturhuset til arrangementer. Over flere av etasjene i Litteraturhuset finnes det lokaler for enhver anledning, også større arrangementer som konferanser og bryllup. Og Fabel er leverandør av mat og drikke i alle etasjer.
Kanskje du planlegger en sommerfest på hytta? I tillegg til arrangementer på huset kan restauranten også levere mat til private arrangementer i Fredrikstad-distriktet.
Ta turen innom for en uforglemmelig matopplevelse!


Ta en pause på byturen - ro ned med godt lesestoff i hyggelige miljø

 

 

 

 

Fabel bokcafe: Dette er det uhøytidelige treffstedet. Her setter du deg ned med venner, med en bok eller avis,
med PC’en eller bare med dine egne tanker. Serverer smørbrød og veldig god kaffe. Ypperlig møteplass for et glass vin på kvelden.