Shopping i Fredrikstad og på Hvaler - fra nisjebutikker til internasjonale merevarebutikker

 

Fredrikstad har det meste et shopping-hjerte kan begjære. Utvalget er enormt, og butikkområdene kan deles inn i 3 områder; Gamlebyen med alle sine nisjebutikker, sentrum av Fredrikstad by hvor det florerer av gode butikker i et stort spenn fra de klassiske kjedebutikkene til enkeltstående butikker med engasjerte drivere bak disken.

Utenfor sentrumsområdet er det mange butikker som ligger i gåavstand, og spesielt gjelder dette området langs elven nordover ved Mosseveien og  Trosvikstranda, og så er det Fredrikstads store handelssenter, Østfoldhallene, som ligger 5 minutters biltur fra sentrum i retning Sarpsborg. Gratis parkering og behagelig shopping i brede handlegater er stikkordet her.

 
 For mange er sommerhandel på Hvaler en av sommerens høydepunkter.

For mange er sommerhandel på Hvaler en av sommerens høydepunkter.

 

På Hvaler finner du de små og sjarmerende butikkene, spredt omkring på de forskjellige øyene, og hvor det er "Hvalers hovedstad" Skjærhalden, som har flest butikker. Koselig torgahandel i Skjærhaldens havn sommertid og eksotiske nisjebutikker her og der i øyriket, både sesongåpne og helårsåpne butikker.