Det var en gang en som skulle beskrive hvordan naturen innenfor  Fredrikstad kommune ser ut :

"Tenk deg det fineste herregårdslandskapet mikset med bonde- og kulturlandskap, legg så til Hvalers fantastiske skjærgård, og tillegg plusser du på med Nord-Europas best bevarte festningsby og en norsk storby med sine urbane impulser samt bryggelivets gleder - og dermed har du Fredrikstad."

Fra Fredrikstad leder vakre veier ut i skjærgården, både til syd, vest og nord for byen. Fredrikstadkysten, der naturen alltid veksler med årstiden, er absolutt noe du bør få med deg når du besøker Fredrikstad – ja, uten å se Fredrikstads vakre skjærgård blir du bare halvparten så godt kjent med Fredrikstad.

 

Hankø er spesielt kjent som seilsportens Mekka og Oslofjordens mest fornemme ferieparadis.

En båttur i skjærgården bør du unne deg mens du er i Fredrikstad. Flere båter tilbyr turer i området, ja sågar helt til Strömstad i Sverige om du skulle ønske deg en tur bort. Er det fint vær, har Fredrikstad over 40 strender og badeplasser. Skjærgården i Fredrikstad er blant de fineste i Skandinavia. Fredrikstads kystlinje består av en stor og betydelig skjærgård med over 1000 øyer og skjær. Det er to innseilingsfyr, Struten og Strømtangen, der er det mulig å overnatte for turister.  Hankø er nok Fredrikstads mest kjente øy og feriested. Hankø er spesielt kjent som seilsportens mekka og Oslofjordens mest fornemme ferieparadis. Her nyter både prinsesser, prinsessegemaler, andre kjendiser - og folk flest, sommeren. Visste du forresten at Hankø er blant Norges eldste feriesteder og som ble benyttet til klassisk sommerferie allerede på slutten av 1800-tallet?

Alle har vi en drøm om nydelige svaberg og solglitrende hav. Den bevisste eller ubevisste sommerdrømmen som viser den skandinaviske sommeren på sitt beste, men som vi ikke helt vet hvor er geografisk, eller kanskje noen av oss vet, men vil holde på hemmeligheten livet ut?  Det er akkurat et slikt paradis vi finner på Langøya og Glufsa i Fredrikstad.

Badeplasser du kan hoppe fra oransje svaberg ut i blått hav, sandstrender med kritthvit og myk sand, langgrunne og barnevennlige badestrender - ja, du finner de alle langs Fredrikstads magiske sommerkyst!

Vær så god, her har du noen flotte anbefalte steder langs Fredrikstadkysten: