Back to All Events

Jan Eggum og Hovedøen Social Club | 26. september - Båthusteateret

Norges melankoli-trubadur gjester Båthusteateret

Båthusteateret

Jan Eggum har i sin førti år lange karriere alltid vært opptatt av å utvikle sitt eget musikalske utrykk. Dette har brakt ham til mange spennende musikalske møter med forskjellige musikalske sjangre, alt fra fra popgruppen «Saft» til Bergen Filharmoniske Selskap, eller til jazzrockgruppen «Cutting Edge» til visesyngende gitarkamerater. Dyktige musikere har alltid likt å spille Eggumlåter ,fordi de er musikalsk krevende å spille og alltid byr på utfordringer.

Jan Eggum

Derfor kjennes det helt naturlig at Jan Eggum i 2014 dro til hovedstaden for den latinamerikanske musikken, Rio, for å spille inn en plate sammen med musikerne til Gilberto Gil, Brasils legendariske artist og låtskriver og kulturminister under den forrige presidenten Silvia de Lula. Han er ikke den første europeiske artist som drar til Rio for å la seg inspirere av magien i den brasilianske musikken. Når man hører resultatet og hører med hvilken naturlig selvfølgelighet disse musikerne tolker Eggum melodiene, får man inntrykk av at dette er et samarbeid som har pågått i mange år. Det har det ikke. Det har kun pågått i fjorten dager. Det var et musikalsk møte preget av magi og gjensidig kjærlighet.

Jan Eggum

I oktober dro Jan Eggum til Rio de Janeiro, fant fem av de aller beste og mest rutinerte musikerne i den brasilianske byen, og spilte inn sitt nyeste album; Rio. Når han nå turnerer med dette albumet, har han fått med seg Hovedøen Social Club for å kunne gi de nye låtene den latinamerikanske stemningen de fortjener. Hovedøen Social Club, med Sverre Indris Joner i spissen, er kjent for å få norske, kjente og kjære poplåter til å høres ut som de frekkeste, cubanske hitter.

Når Jan Eggum, som gjennom hele sin karriere har vært opptatt av å utvikle sitt musikalske uttrykk, nå slår seg sammen med Hovedøen Social Club, er vi garantert en festaften med suggererende rytmer og melankolske tekster i skjønn forening.