Back to All Events

Informasjonsmøte om IBD. - Quality Hotel Sarpsborg

Informasjonsmøte om inflammatoriske tarmsykdommer (IBD) og livskvalitet. Forekomsten av kroniske fordøyelsessykdommer som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom er sterkt økende. I Norge har ca. 40.000 mennesker en eller annen form for inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Tirsdag 28. mars kl. 18.00 inviterer Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer i Østfold til åpent møte på Quality Hotel Sarpsborg. Inflammatoriske tarmsykdommer er kroniske, alvorlige sykdommer som ofte medfører mye ubehag og redusert livskvalitet. Sykdommen rammer i alle aldre og stadig flere barn og unge. Det å få en kronisk fordøyelsessykdom kan på mange måter være vanskelig. Likeledes å være pårørende til pasienten, forteller generalsekretær i Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF), Arne Schatten. Mange opplever en bedre livskvalitet når man vet å forholde seg til sin sykdom. Derfor vil vi på møtet 28. mars belyse temaer som nettopp handler om best mulig livskvalitet; Hvordan sikre god dialog mellom pasient og lege/sykepleier, riktig bruk av kosttilskudd og viktige erfaringer fra en som selv har vært pasient i mange år, tidligere Farmen-deltaker Julie Aas Rye. Vi håper mange har anledning til å komme på møtet for å lære mer om hvordan mestre sin sykdom på best mulig måte, sier Aslaug Marie Lindstad i LMF Østfold. Fri entré.