Back to All Events

Musikalen om Hans Nielsen Hauge - Tøihusplassen, Gamlebyen


PROSJEKT 

I forbindelse med Fredrikstad Bys 450 års jubileum planlegges det en nyskrevet musikal om lekpredikanten og industrigründeren Hans Nielsen Hauge. Den er tenkt fremført på Tøihusplassen i Gamlebyen august 2017. Et sted med nær tilknytning til Hauges historie, siden han både var slaktersvenn og satt fengslet her første gang i 1797.

Med 50 aktører i tidsriktige kostymer og i autentiske kulisser, er rammen for Hauges historie satt ! Det er tenkt rigget til publikumsplasser for 600 publikummere og seks forestillinger er tenkt gjennomført på kveldstid i perioden 14. – 28. august. Aktørene får tonefølge av et orkester på 10. 


INITIATIVTAKERE

Initiativtakerne til prosjektet er teaterprodusenten Kulturværste som består av komponist Svein Gundersen, dramatiker og produsent Hans-P. Thøgersen og regissør Ole-Hermann Lundberg. De seneste 12 årene har de presentert nyskrevede musikaler for 60.000 besøkende i utendørsarenaen Brottet Amfi, på Hvaler.

Forestillingen vil være et samarbeid med fylkets regionteater; Scenekunst Østfold.

Det er nå satt i gang et forprosjekt som har fått midler fra blant andre Fritt Ord, Byjubileet og Østfold Fylkeskommune. I disse dager arbeides det med å meisle ut innholdet i musikalen samt å legge et økonomisk fundament for hovedprosjektet.